Kromhof Pullen

Goorsestraat 74, Haaksbergen

Verkocht
Stel uw vraag

Bel ons:085 273 28 00
Mail ons: info@kromhofpullen.nl

Overzicht Omschrijving Plattegrond Kaart

Kenmerken

Soort Object:  Agrarisch, Woonboerderij, Woonhuis

Kavel:  2000 m²

Aantal kamers: 5

Bouwvorm: Bestaand

Inhoud: 1439 m³

Bestemming: Wonen, Agrarisch met waarden - Landschap

Omschrijving

Op een unieke plek aan de rand van de bebouwde kom van Haaksbergen op een gezellig en karakteristiek Twents erf gelegen helft van een dubbele woonboerderij met bijgebouw. Gezien de ligging dicht nabij het centrum en uitvalswegen alsmede de aanwezigheid van een riant bijgebouw uitermate geschikt voor wonen in combinatie met kleine praktijk of bedrijf. De kavel bedraagt circa 2000 m².

Volledige omschrijving

Op een unieke plek aan de rand van de bebouwde kom van Haaksbergen op een gezellig en karakteristiek Twents erf gelegen helft van een dubbele woonboerderij met bijgebouw. Gezien de ligging dicht nabij het centrum en uitvalswegen alsmede de aanwezigheid van een riant bijgebouw uitermate geschikt voor wonen in combinatie met kleine praktijk of bedrijf. De kavel bedraagt circa 2000 m².

De woonboerderij is gelegen op een steenworp afstand van het gezellige centrum van Haaksbergen met alle nodige voorzieningen op het gebied van o.a. winkels, scholen en sport. De nabijgelegen steden Enschede en Hengelo zijn snel te bereiken evenals de A1 en A35. Door de realisatie van de nieuwe N18 binnen enkele jaren, zal deze locatie zeer goed bereikbaar blijven, maar zal de verkeersdruk in de directe omgeving afnemen.

De woonboerderij
De oorspronkelijke boerderij dateert uit de 19e eeuw, waar in de jaren 70 twee nieuwe woningen zijn aangebouwd. Het betreft twee zelfstandige woningen waarvan er thans één samen met de helft van de oorspronkelijke boerderij en een vrijstaand bijgebouw verkocht wordt. De huidige bewoners hebben alles keurig onderhouden en dat is zowel binnen als buiten terug te zien. De woning is de afgelopen jaren continu gemoderniseerd met o.a. nieuwe keuken en aangebouwde serre. Deze woning is opgedeeld in een voorhuis en een achterhuis. De indeling van het voorhuis is als volgt:

Begane grond: Entree / hal met trapopgang , gastentoilet met wandtoilet en fontein. In de hal is vindt u een kleine nis met authentieke tegels; Ruime woonkeuken met een inbouwkeuken voorzien van een granieten werkblad en diverse inbouwapparatuur. De woonkeuken is uitgebouwd met een lichte serre waarin het heerlijk vertoeven is en u via een schuifpui het terras bereikt; Woonkamer, prettige ruimte met uitzicht op de tuin; Tussenhal; Bijkeuken met achterentree en opstelling voor wasmachine – en droger, een wastafel en de boiler (Inventum huur); Werk-/hobbykamer.

Verdieping: Overloop; Masterbedroom met inbouwkasten en deur naar buitenruimte; 2 Slaapkamers waarvan 1 met een deur naar buitenruimte en een inbouwkast; Nette ruime badkamer voorzien van wastafel, douchehoek en een wandtoilet.

2e verdieping:  Via vaste trap naar zolderberging met opstelling CV ketel.

Het achterhuis is opgedeeld in enkele verschillende ruimten. Allen zijn momenteel in gebruik als hobbyruimte, opslag, stalling voor fietsen, auto’s en paardentrailer. Eén ruimte is in gebruik als werkplaats en heeft een trap naar de zolderruimte / voormalige hooizolder. In het achterhuis bevindt zich een 2e toilet en een doucheruimte met wastafel. De ruimtes in het achterhuis zijn voorzien van hoge niendeuren.

Bijgebouw
Op het perceel bevindt zich een schuur/paardenstal die thans niet als dusdanig in gebruik is, maar wel is voorzien van 6 paardenstallen en een zadelkamer. De oude schuur heeft een nieuwe gevel opgetrokken uit steensmetselwerk met niendeuren en  een berg-/hooizolder. Tevens is er een stroom- en watervoorziening.

Erfinrichting
Het erf is bereikbaar via een inrit vanaf de Hassinkbrinkweg. Rondom vindt u een fraai aangelegde tuin met gazon, meerdere terrassen, beukenhagen, rododendrons, verschillende bloemenperken met o.a. lavendel, sierperen en seringen en er zijn meerdere fruitbomen geplant. Als afscheiding tussen de twee woningen is een beukenhaag geplaatst. Hier ervaart u de ruimte van dit prachtige erf, u heeft via het weiland een prachtig vrij uitzicht. Tevens is het mogelijk om een gedeelte van het weiland te kopen, zodat u zelf de mogelijkheid heeft voor het houden van kleinvee. Het erf aan de achterzijde zal door de huidige bewoners op een nette wijze van elkaar gescheiden worden.

Plattegrond

Kaart