Kromhof Pullen

Hakenbergweg 14, Beuningen

Prijs op aanvraag
Stel uw vraag Download prospectus Bekijk de virtuele tour

Bel ons:085 273 28 00
Mail ons: info@kromhofpullen.nl

Overzicht Omschrijving Plattegrond Kaart

Kenmerken

Soort Object: 

Kavel:  2750 m²

Aantal kamers: 7

Bouwvorm: Bestaand

Inhoud: 1220 m³

Bestemming: Wonen

Omschrijving

Verkoop bij inschrijving. In opdracht van Natuurmonumenten bieden wij op absolute toplocatie, namelijk de fraaie buitenplaats Hakenberg, woonboerderij "Groot Hanter" aan.Het betreft hier een door ongekende natuurschoon omgeven woonerf van circa 2750 m² met daarop de vrijstaande woonboerderij met een kleine vrijstaande overkapping / berging.

Volledige omschrijving

Verkoop – op basis van erfpacht – bij inschrijving

In opdracht van Natuurmonumenten bieden wij op absolute toplocatie, namelijk de fraaie buitenplaats Hakenberg, woonboerderij “Groot Hanter” aan.
Het betreft hier een door ongekend natuurschoon omgeven woonerf van circa 2750 m² met daarop de vrijstaande woonboerderij met een kleine vrijstaande overkapping / berging.

Het perceel wordt door Natuurmonumenten in erfpacht uitgegeven met een erfpacht afhankelijk opstalrecht voor de woonboerderij en het bijgebouw die aan erfpachter in eigendom zullen worden verkocht. Over de (onder)grond wordt een jaarlijkse vergoeding (canon) aan Natuurmonumenten betaald.

Ligging
De boerderij is gelegen in een uniek gebied dat zich kenmerkt door een glooiend landschap van weilanden, heidevelden, houtwallen en bosschages. Dit is de locatie waar het oer Twentse gevoel naar boven komt en wonen en recreëren samen komen. Rondom de woning bevinden zich de natuurgebieden het Hakenberg, de Tankenberg, het Lutterzand en ook Roderveld, Singraven en buitenplaats Het Everlo zijn in de nabijheid gelegen. Dit biedt talloze mogelijkheden voor avontuurlijke wandel- fiets- kano- en paardrijtochten. Tevens liggen de dorpen De Lutte en Denekamp en de stad Oldenzaal op relatief korte afstand. Kortom: de ultieme plek voor natuurliefhebbers.

De woonboerderij
De boerderij is midden jaren 30 gebouwd op traditionele wijze met deels steens- en deels halfsteensmetselwerk, betonnen begane grond en houten verdiepingsvloer, een sporen kap gedekt met pannen en in het achterhuis een fraaie gebintconstructie. De inhoud bedraagt maar liefst circa 1.200 m³ en de gebruiksoppervlakte wonen is circa 160 m².

Inrichting
De woning is eenvoudig ingericht. Er zijn volop mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen naar de huidige maatstaven en er een zeer fraai geheel van te maken passend in deze uitzonderlijk fraaie landelijke omgeving. In overleg met Natuurmonumenten en met inachtname van de cultuurhistorische waarden is een verbouwing zeer goed mogelijk.

Indeling:
Begane grond voorhuis:
– Centrale hal bereikbaar via de zij-entree, hierin is een schouw aanwezig geschikt voor een open haard;
– Badkamer met douchehoek en wastafel;
– Dichte keuken voorzien van een inbouwkeuken met diverse apparatuur;
– Woonkamer met schouw;
– Slaap-/werkkamer;
– 2 Slaapkamers, waarvan 1 met wastafel en beide met inbouwkasten;
– Berging met technische ruimte;
– 2e Berging met aansluitingen voor witgoed;
– Trapopgang naar eerste verdieping;

Begane grond achterhuis:
Voormalige deel welke momenteel in gebruik is als berging / werkplaats. In de achtergevel zitten niendeuren.

Verdieping:
Overloop en een royale slaapkamer met inbouwkast, een toilet met wastafel.
Boven het achterhuis is een hooi-/bergzolder. Deze is via de hilde en een buitenluik te bereiken.

Het erf
Het perceel is solitair gelegen en via semi-verharde wegen bereikbaar. Vanaf het erf heeft u een prachtig zicht op de mooiste natuur. De achterliggende landerijen zorgen voor fraaie beleving van zonsop- en ondergangen en unieke flora en fauna. Een natuurlijker omgeving is er nagenoeg niet te vinden.

Bouwkundige staat
Om een goed beeld te krijgen van de huidige bouwkundige staat is er een bouwtechnische keuring uitgevoerd. Deze is op aanvraag beschikbaar.

Verbouw en erfinrichting
Natuurmonumenten hecht groot belang aan het behoud van de cultuurhistorische waarden van de boerderij en het erf. Daarom is het pand uitgebreid bekeken en is de (bouw-) geschiedenis vastgelegd in twee rapporten: de ‘Cultuurhistorische rapportage’ en de ‘Cultuurhistorische randvoorwaardentabellen’.
De boerderij is gebouwd omstreeks 1935 en vormgegeven naar de toenmalige uitgangspunten voor bouwen met een streekeigen identiteit. De indeling en vorm is afgeleid van het traditionele driebeukige Twentse Hallehuis. Voor het landgoed is het van belang dat de belangrijkste waarden in stand blijven. Van de boerderij zijn deze gelegen in de hoofdvorm, het dak, de gevelindelingen, de indeling in een woon- en een bedrijfsgedeelte en de oorspronkelijke gebintconstructie met de hilde / steekrijen.
Wat het erf betreft dient de relatie met de omgeving, de openheid naar de oostzijde en de zichtlijn naar de Hakenbergweg gehandhaafd te worden.
In de randvoorwaardentabel is aangegeven welke elementen van zo’n groot belang zijn dat deze in principe niet gewijzigd mogen worden. Tevens is aangeduid wat wel kan worden aangepast, maar waarbij voorwaarden gelden.
Via de erfpachtovereenkomst dient de eigenaar van het gebouw aan Natuurmonumenten toestemming te vragen bij plannen om te verbouwen. Met de genoemde rapporten kan de koper van het pand op voorhand al redelijk beoordelen wat de mogelijkheden zijn. Bij het maken van bouwplannen is dus overleg met Natuurmonumenten in een vroeg stadium van belang; voordat er veel tijd en geld in ‘plannen maken’ is gaan zitten.
De voorwaarden betekenen dus ook niet dat er niets kan. Er zijn veel voorbeelden van cultuurhistorisch waardevolle gebouwen die smaakvol verbouwd zijn. Sterker nog, door rekening te houden met de cultuurhistorische waarden, ontstaat een mooi en uniek gebouw. Als voorbeeld: het is niet mooi om de grote deeldeuren in de achtergevel te vervangen door glas, maar door deze open te zetten en een glazen pui iets binnen het gebouw te plaatsen, ontstaat hetzelfde uitzicht maar blijft de uitstraling van de boerderij in tact.

Nutsvoorzieningen
De woning is aangesloten op gas, water, elektra en gemeentelijk riool. Tevens is er een glasvezelkabel welke nog aangesloten moet worden.

Bestemmingsplan
Het vigerende bestemmingsplan van de gemeente Losser geeft aan het perceel de bestemming Wonen. Voor meer informatie omtrent bestemming / regels en mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen of door ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Kadaster
Het perceel is kadastraal bekend Gemeente Losser, Sectie D, nummers 215, 2054 en 3517, allen gedeeltelijk, groot circa 2.750 m2. Exacte inmeting van het perceel zal nog plaatsvinden op kosten van koper. Tijdens de kijkdagen is het perceel gemarkeerd.

Bereikbaarheid
Het pand ligt achter op het landgoed Hakenberg, waar autoverkeer normaal niet is toegestaan. Navigatie werkt niet altijd goed (!). U kunt vanaf de Denekamperstraat de Paandersdijk inrijden (richting Saron Pastoraal Centrum), na 600 meter slaat u rechtsaf de Voortmansweg op. Na 900 meter komt u bij het landgoed, daar is een kleine parkeerplaats. U kunt met de auto verder rijden, maar wij raden in verband met beperkte parkeermogelijkheden een wandeling naar nr. 14 aan, dat is vanaf de parkeerplaats circa 1 km.

Erfpacht
Deze bijzonder fraai gelegen kavel wordt in erfpacht uitgegeven voor een periode van 30 jaar. Jaarlijks is hier een canon verschuldigd welke jaarlijks geïndexeerd wordt op basis van de consumentenprijsindex. De canon is binnen de huidige fiscale wetgeving evenals hypotheekrente fiscaal aftrekbaar. Het is mogelijk om tijdens de looptijd van het contract het erfpachtsrecht en de gebouwen te verkopen. Aan het eind van de contractsperiode is verlenging mogelijk. Zo niet, dan neemt de eigenaar van de grond de opstallen over tegen de dan geldende marktwaarde.

Inschrijving
De uitgifte in erfpacht en verkoop van de opstallen zal plaatsvinden via een inschrijving; de canon is vastgesteld, u kunt bieden op de opstallen. Er is gelegenheid tot bezichtiging van het perceel en de boerderij op de kijkdagen.

Kijkdagen
De kijkdagen zijn reeds geweest. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie.

Inschrijving
De mogelijkheid tot inschrijven sluit op vrijdag 28 juni a.s. om 17.00 uur. Natuurmonumenten wil graag weten met welke partij ze van doen hebben. U wordt gevraagd om een profiel te schetsen van uzelf. Inschrijving dient te geschieden via het inschrijfformulier en inlevering van de gevraagde informatie. Dit kan door aflevering tijdens kantooruren, per post of per mail:
Landerijenbureau Kromhof-Pullen B.V., Deldenerstraat 61, 7551 AC te Hengelo, info@kromhofpullen.nl.

Binnen een week krijgt u bericht van ons over de gunning van het object. Een kennismakingsgesprek tussen Natuurmonumenten en de hoogste bieder(s) is onderdeel van de gunningsprocedure. Dit gesprek zal plaatsvinden op donderdagmiddag 4 juli 2019. Houd die datum dus alvast vrij in uw agenda.

Inschrijfformulieren
Formulieren en voorwaarden en alle bijlagen zijn uitsluitend digitaal verkrijgbaar via info@kromhofpullen.nl.

De canon bij uitgifte is vastgesteld op € 13.750,- per jaar.

U kunt inschrijven via het inschrijfformulier. Biedingen onder de € 275.000,– k.k. worden niet in behandeling genomen.

Beschikbare informatie:
– Koopovereenkomst erfpacht met afhankelijk recht van opstal, horend bij de standaard voorwaarden: ‘model BEP02 NM vestiging groene erfpacht’.
– Model BEP02 NM vestiging groene erfpacht.
– Brochure Erfpacht bij Natuurmonumenten.
– Verkennend bodemonderzoek (Van der Poel BV, d.d. 29 oktober 2018).
– De Cultuurhistorische waardenstellingen: ‘Hakenbergweg 14 in Beuningen, bouwhistorische verkenning en waardering’ en ‘Hakenbergweg 14 in Beuningen, cultuurhistorische voorwaardentabellen voor uitgifte en gebruik’, beide van ARCX d.d. 20 november 2018.
– Het Bouwtechnisch rapport van Woningschouw d.d. 10 januari 2019.

Plattegrond

Kaart