Kromhof Pullen

Handwijzersdijk, Hengelo gld

Prijs op aanvraag
Stel uw vraag

Bel ons:085 273 28 00
Mail ons: info@kromhofpullen.nl

Overzicht Omschrijving Kaart

Kenmerken

Soort Object:  Bouwkavel, Nieuwbouw, Recreatie

Kavel:  27690 m²

Aantal kamers: /

Bouwvorm: Nieuwbouw

Inhoud: / m³

Bestemming: Recreatie

Omschrijving

In het landschappelijk zeer fraaie gebied tussen Ruurlo en Hengelo (Gld) bieden we namens opdrachtgever een riant terrein aan met bestemming verblijfsrecreatie en mogelijkheden voor de bouw van 26 recreatiewoningen en een bedrijfswoning. 

Bijzonderheden

De locatie volgens Google Maps klopt niet. Vraag bij ons kantoor naar meer informatie.

Volledige omschrijving

In het landschappelijk zeer fraaie gebied tussen Ruurlo en Hengelo (Gld) bieden we namens opdrachtgever een riant terrein aan met bestemming verblijfsrecreatie en mogelijkheden voor de bouw van recreatiewoningen.

Een heerlijk rustige plattelandsomgeving in de Achterhoek met veel natuur, landgoederen, kastelen en gezellige plaatsen met vele bezienswaardigheden en recreatief vertier. Al sinds jaar en dag staat de groene omgeving tussen Hengelo (Gld) en Ruurlo in een warme belangstelling van toeristen. Midden in dit gebied ligt een unieke mogelijkheid voor de bouw van 26 recreatiewoningen en een bedrijfswoning. De bestemming hiervoor is onherroepelijk.

De kavel
Het betreft een kavel gelegen aan de noordzijde van de Handwijzersdijk in de hoek met de Roesinkdrijfdijk. Deze kavel is thans in gebruik is als agrarische grond, een deel bestaat uit een strook bosgrond. Het betreft hier dus ruwe bouwgrond die nog geheel bouwrijp en woonrijp dient te worden gemaakt voor het beoogde gebruik. Er is een schetsontwerp gemaakt voor de inrichting en indeling van het terrein, maar koper is vrij om naar eigen inzicht de inrichting ter hand te nemen, uiteraard binnen de kaders van het bestemmingsplan en overige van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

Bouwregels bedrijfswoning

 • de inhoud van het hoofdgebouw (tezamen met aan- en uitbouwen), waar-binnen de bedrijfswoning(en) is/zijn gesitueerd, bedraagt maximaal 750 m³;
 • de goothoogte bedraagt maximaal 4,5 m;
 • de bouwhoogte bedraagt maximaal 10 m.
 • voor bijbehorend bouwwerk bedraagt de goothoogte bedraagt maximaal 3 m;
 • de bouwhoogte bedraagt maximaal 6 m;
 • de bebouwde oppervlakte bedraagt maximaal 150 m2;
 • de afstand van de vrijstaande bijgebouwen tot de bedrijfswoning bedraagt maximaal 20 m.

Bouwregels recreatiewoningen

 • de inhoud van de recreatiewoning bedraagt maximaal 300 m³;
 • de bebouwde oppervlakte van de recreatiewoning bedraagt maximaal 75 m2;
 • de bebouwde oppervlakte van bijbehorende bouwwerken bij een recreatiewoning bedraagt maximaal 15 m2;
 • de goothoogte van een bijbehorend bouwwerk bij een recreatiewoning bedraagt maximaal 3 m;
 • de bouwhoogte van een bijbehorend bouwwerk bij een recreatiewoning bedraagt maximaal 6 m.

Bestemmingsplan
De bestemming van dit object is geregeld in het bestemmingsplan Landelijk gebied Bronckhorst. Dit bestemmingsplan is vastgesteld en in werking getreden. Het betreft een bestemmingsplan voor een groot grondgebied. Elders is beroep in gesteld en dat beroep richt zich niet op deze bestemming en kavel. Mocht om welke reden dan ook dit bestemmingsplan alsnog van tafel gaan, dan vormt het vorige bestemmingsplan de juridisch planologische basis. In het vorige bestemmingsplan was echter de bestemming ook reeds aanwezig voor 26 recreatiewoningen en 1 bedrijfswoning. Nadere bestemmingsplaninformatie kunt u via ruimtelijkeplannen.nl opvragen of via ons kantoor of via de gemeente Bronckhorst.

Kadastraal
Het gehele bouwperceel is kadastraal bekend gemeente Hengelo Gld,  sectie N, nummers 155, 156 en 157 met een totale oppervlakte van 2 ha 76 a 90 ca. Tot en met 2031 is de eigenaar een herinrichtingsrente verschuldigd van € 66,24 per jaar.

Voor nadere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Plattegrond

Kaart