Kromhof Pullen

Kerkplein 11-13, Almelo

Vraagprijs € 1.050.000 k.k
Stel uw vraag Download prospectus Bekijk de virtuele tour

Bel ons:085 273 28 00
Mail ons: info@kromhofpullen.nl

Overzicht Omschrijving Plattegrond Kaart

Kenmerken

Soort Object:  Villa

Kavel:  1887 m²

Aantal kamers: 10

Bouwvorm: Bestaand

Inhoud: 850 m³

Bestemming: Wonen met diverse dubbel bestemmingen

Omschrijving

Magnifieke stadsvilla met multifunctionele orangerie in hartje Almelo Zo’n uniek object komen we zelden tegen. In het oude stadshart van Almelo, naast de Grote Kerk tegen de groene long en gracht van Huize Almelo, gelegen monumentale stadsvilla met orangerie op een fantastische volop privacy biedende kavel van 1.887 m2. Subliem qua ligging te midden van alle centrumvoorzieningen en tegelijkertijd heerlijk rustig. Uniek qua mogelijkheden: wonen in een sfeervol eeuwenoud pand met praktijk-/kantoorgelegenheid of aanvullend woongerelateerd gebruik in de orangerie!

Volledige omschrijving

Magnifieke stadsvilla met multifunctionele orangerie in hartje Almelo

Zo’n uniek object komen we zelden tegen. In het oude stadshart van Almelo, naast de Grote Kerk tegen de groene long en gracht van Huize Almelo, gelegen monumentale stadsvilla met orangerie op een fantastische volop privacy biedende kavel van 1.887 m².
Subliem qua ligging te midden van alle centrumvoorzieningen en tegelijkertijd heerlijk rustig. Uniek qua mogelijkheden: wonen in een sfeervol eeuwenoud pand met praktijk-/kantoorgelegenheid of aanvullend woongerelateerd gebruik in de orangerie!

Het Huis
Dit rijksmonumentale pand is oorspronkelijk gebouwd als pastorie. Het betreft een eeuwenoud pand (bouwjaar 1735) dat deel uitmaakt van het beschermde stads- en dorpsgezicht aan het Kerkplein. De functie als pastorie is enkele decennia geleden gewijzigd door een verbouwing in de jaren ’70. Toen is het pand onder architectuur volledig verbouwd naar een sfeervol woonhuis. Veel prachtige details zijn bewaard gebleven en mede door de hoge plafonds, hoge vensters en tuindeuren met een prachtig zicht op de lommerrijke tuin is het een lust om hier te verblijven.

De speelse indeling van dit prachtige juweel met 281 m² gebruiksoppervlakte wonen is als volgt:
Begane grond:
Entree, hal, meterkast, garderobekamer, toilet; Gewelfkelder voorzien van originele estrikken vloer: ideaal om uw wijn te bewaren; Opkamer met prachtige authentieke details; Tweede kelder; Royale tuingerichte living voorzien van houten vloer, franse kasteelschouw en allesbrander; Aangebouwde serre (bouwjaar 2014) als prachtig verlengstuk van de living naar de tuin; Keuken en eetkamer.
Verdieping:
Overloop; Royale slaapkamer; Riante badkamer.
2e verdieping:
Overloop; 4 (slaap)kamers en bergruimte
Zolder

Dit unieke huis is jarenlang keurig bewoond. Voor de nieuwe eigenaren zijn er volop mogelijkheden om het op eigen wijze vorm te geven. De indeling van met name de bovenverdiepingen kan op eenvoudige wijze worden aangepast en gemoderniseerd.

Orangerie
In 2007 is de orangerie gebouwd. Een uniek gebouw, gelegen aan de rand van de prachtige tuin en met een eigen opgang vanaf het kerkplein. Bij de bouw is rekening gehouden met het multifunctionele gebruik. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig en er is zowel vloer-, muur, glas en dakisolatie toegepast. De afgelopen jaren is het gebruikt als atelier / werkplaats maar alle voorzieningen zijn aanwezig voor ieder ander gewenst gebruik. Wat te denken van een badhuis? Naar eigen wens kan dit gebouw met circa 100 m² vloeroppervlakte verder worden ingedeeld. De basis is stijlvol en staat als een huis!

Tuinberging
Achter in de tuin staat een recent gerealiseerde tuinberging welke voorzien is van een markant zinken dak. Het betreft een halfvrijstaande opstal (het andere deel is in bezit van de gemeente en doet dienst als trafohuis) die uitermate geschikt is als berging voor divers tuingerei. Het object is geïntegreerd in de tuinmuur die zorgt voor een nette afbakening van het buitenterrein.

Tuin en terrein
Het unieke aan dit object is de grootte van de kavel, midden in de stad. En wat voor terrein? Een heerlijke tuin met prachtige monumentale bomen, waaronder een majestueuze rode beuk, een eik en linde, grenzend aan de gracht en bosrijke tuin van Huize Almelo. Groener, stiller en meer privacy is haast onmogelijk. En dat in het hart van de Almelose binnenstad! In de weelderige tuin zijn diverse terrassen met ieder zijn eigen prachtige situering, waaronder een zicht op de kerktoren. Royale gazons, een ruim 40 meter lange tuinmuur en diverse fruitbomen completeren het geheel samen met een authentieke uit hout opgetrokken en met pannen gedekte berging aan het water.

Plattegrond

Kaart