Kromhof Pullen

Kroepinsweg 2, Holten

Verkocht
Stel uw vraag

Bel ons:085 273 28 00
Mail ons: info@kromhofpullen.nl

Overzicht Omschrijving Kaart

Kenmerken

Soort Object:  Agrarisch, Woonboerderij, Woonhuis

Kavel:  4033 m²

Aantal kamers: 7

Bouwvorm: Bestaand

Inhoud: 430 m³

Bestemming: Wonen, Agrarisch met waarden - landschap

Omschrijving

Wonen in het prachtige buitengebied van Holten in de nabijheid van de Sallandse heuvelrug? Dat is een veel gehoorde wens. Wij bieden u hierbij de ultieme kans! Op een absolute toplocatie, nabij de Beuseberg aan de Kroepinsweg bieden wij een te renoveren karakteristieke woonboerderij aan. De woonboerderij staat in een prachtige landelijke omgeving met overweldigende uitzichten en verspreid liggende bebouwing. Veel privacy, maar niet alleen! Dit knusse Sallandse boerderijtje is gelegen op een kavel van circa 4000 m² met enkele bijgebouwen waaronder een bakhuisje en een voor de streek typische schuur.

Volledige omschrijving

Wonen in het prachtige buitengebied van Holten in de nabijheid van de Sallandse heuvelrug?  Dat is een veel gehoorde wens. Wij bieden u hierbij de ultieme kans!

Op een absolute toplocatie, nabij de Beuseberg aan de Kroepinsweg bieden wij een te renoveren karakteristieke woonboerderij aan. De woonboerderij staat in een prachtige landelijke omgeving met overweldigende uitzichten en verspreid liggende bebouwing. Veel privacy, maar niet alleen! Dit knusse Sallandse boerderijtje is gelegen op een kavel van circa 4000 m² met enkele bijgebouwen waaronder een bakhuisje en een voor de streek typische schuur.

Naast de fraaie ligging in dit bijzondere landschap bent u in een mum van tijd (per auto of fiets) in het gezellige centrum van Holten, met tal van voorzieningen, waaronder de middelbare scholen van VMBO tot en met gymnasium. Door de gunstige ligging ten opzichte van de A1, maar ook door de aanwezigheid van een NS station bent u pijlsnel in de steden Deventer, Almelo, Hengelo of Enschede maar ook in de andere gewesten van Nederland.

En heeft u niet genoeg aan de natuur in de directe omgeving, ook Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ligt om de hoek. Dit immense natuurgebied herbergt diverse natuurwaarden waaronder uitgestrekte bossen en heidevelden in een aantrekkelijk geaccidenteerd terrein. Hier zijn talloze mogelijkheden voor recreatie: avontuurlijke wandel-, fiets en mountainbikeroutes treft u hier aan, evenals een prachtig uitrijgebied voor paarden.

De woonboerderij
De woonboerderij is ooit verbouwd voor 2 gezinnen. “Klein, maar fijn”, maar met de huidige woonwensen zal dit voor menigeen geen gewenste situatie zijn. Daarom zal een verbouwing waarbij tevens het comfort op niveau kan worden gebracht het meest voor de hand liggen. De boerderij is in het bestemmingsplan betiteld als karakteristiek en dit brengt enkele beperkingen met zich mee bij totale herbouw. In de bestemmingsplaninformatie vindt u hierover meer informatie.

Bijgebouwen
Schuin aan de voorzijde van de woning is een enkele decennia geleden herbouwd bakhuisje gesitueerd. Gezien de grootte en kwaliteit geschikt als bijvoorbeeld atelier of kantoor.
Een houten bijgebouw in de vorm van een chalet naast de boerderij kan zomers fungeren als een fijne loungeruimte.
De voormalige veestalling is een fraaie authentieke verschijning en is net als de boerderij gedekt met deels riet en deels pannen. Een plek uitstekend geschikt als werkplaats of berging.
Tot slot staat er een berging/garage op het erf. Het bouwwerk is niet moeders mooiste, maar biedt praktische mogelijkheden voor opslag en herbouw.

Plattegrond

Kaart