Kromhof Pullen

Nieuwe Gravenweg 1b, Almelo

Verkocht
Stel uw vraag

Bel ons:085 273 28 00
Mail ons: info@kromhofpullen.nl

Overzicht Omschrijving Kaart

Kenmerken

Soort Object:  Gastenverblijf, Landhuis, Praktijkruimte, Woningruil, Woonboerderij, Woonhuis

Kavel:  11690 m²

Aantal kamers: 7

Bouwvorm: Bestaand

Inhoud: 1100 m³

Bestemming: Vrijstaande woning

Omschrijving

Erve "de Graven Breur" In de groene oase, gelegen in de westelijke groene long van de stad Almelo, nabij landgoed Bellinckhof en direct grenzend aan de Nieuwe Graven / Almelose Aa, subliem verbouwde woonboerderij met separaat een atelier / praktijkruimte, authentieke schuur, paardenstal en garage / werkplaats op een uniek erf omgeven door eigen weilanden (totale perceeloppervlakte 01.16.90 ha).

Volledige omschrijving

Erve “de Graven Breur”

In de groene oase, gelegen in de westelijke groene long van de stad Almelo, nabij landgoed Bellinckhof en direct grenzend aan de Nieuwe Graven / Almelose Aa, subliem verbouwde woonboerderij met separaat een atelier / praktijkruimte, authentieke schuur, paardenstal en garage / werkplaats op een uniek erf omgeven door eigen weilanden (totale perceeloppervlakte 01.16.90 ha).

Deze solide woonboerderij met gevelstenen uit 1869 heeft een totale inhoud van bijna 1100 m³ en is in 1978 onder architectuur geheel gerenoveerd en verbouwd. Daarbij is een nagenoeg geheel nieuw huis gerealiseerd en voorzien van alle comfort. Door onder andere het behoud van de fraaie voorgevel en hergebruik van aanwezige bouwmaterialen is de authentieke uitstraling behouden gebleven. De afwerking van de boerderij is tot in detail doordacht en bevindt zich in een uitmuntende staat van onderhoud met groene energie door middel van 34 zwarte zonnepanelen. Mede hierdoor is de woning sinds 18 september 2012 voorzien van Energielabel A!!

De woonboerderij
De woonboerderij wordt gemarkeerd door een monumentale kastanjeboom die het lommerrijke karakter van het erf en de directe omgeving benadrukt. Via de entree, een modernere uitvoering van de vroegere niendeur met onderschoer betreedt u dit sfeervolle huis.

Bijgebouwen
Op het erf en in de weilanden staan diverse goed bruikbare bijgebouwen. Er is onder andere een atelier / praktijkruimte van 2 verdiepingen, een karakteristieke schuur van circa 8 x 15 meter, een carport / werkplaats, wagenschuur en een paardenstal met twee degelijke paardenstallen, enkele dierenverblijven in de weiden en een hobbykas grenzend aan de tuin.

Het buitengebeuren
Via een siergesmeden hekwerk bereikt u het fraaie erf “de Graven Breur”. Op het erf is voldoende ruimte om auto’s te parkeren. De woonboerderij is omgeven door een heerlijke tuin waarin tal van struiken, bomen en hagen staan. De grote monumentale kastanjeboom bij de entree van het huis is beeld- en sfeerbepalend. Aan de achterzijde is het een en al openheid en zowel vanuit de boerderij als vanaf het heerlijke tuinterras kunt u genieten van een open groen landschap.

Om de boerderij liggen diverse weiden, waarvan een aantal zodanig zijn afgerasterd dat ze geschikt zijn om paarden te weiden. Her en der staan in de weiden diverse bomen, waaronder fruitbomen. Aan de andere kant van de Nieuwe Gravenweg tot aan de Almelose Aa ligt een perceel grasland welke behoort tot dit bijzondere erf. Dit perceel behoorde ook in het verleden al tot de boerderij. Daar waar destijds een doorwaadbare plaats in het water lag is nu een brug gesitueerd vanwaar uit u een pittoresk zicht op dit bijzondere en historisch waardevolle erf heeft.

Plattegrond

Kaart