Kromhof Pullen

Seiseweg 4, Lattrop-Breklenkamp

Verkocht
Stel uw vraag

Bel ons:085 273 28 00
Mail ons: info@kromhofpullen.nl

Overzicht Omschrijving Kaart

Kenmerken

Soort Object:  Landgoed, Landhuis, Praktijkruimte, Woonboerderij, Woonhuis

Kavel:  8910 m²

Aantal kamers: 3

Bouwvorm: Bestaand

Inhoud: 1000 m³

Bestemming: Wonen

Omschrijving

Wonen in een zeer fraai verbouwde woonboerderij op een, door Stichting Twickel, in erfpacht uitgegeven authentiek erf? Dan moet u deze woning en locatie in het stiltegebied van Noord-oost Twente nabij Lattrop – Breklenkamp absoluut gezien hebben. Hier is het ouderwets genieten van de prachtige voor Twente zo kenmerkende coulisselandschappen met zijn veelzijdige natuur en rust van weleer.

Volledige omschrijving

Wonen in een zeer fraai verbouwde woonboerderij op een, door Stichting Twickel, in erfpacht uitgegeven authentiek erf? Dan moet u deze woning en locatie in het stiltegebied van Noord-oost Twente nabij Lattrop – Breklenkamp absoluut gezien hebben. Hier is het ouderwets genieten van de prachtige voor Twente zo kenmerkende coulisselandschappen met zijn veelzijdige natuur en rust van weleer.

Dit erf met een volumineuze boerderij en authentieke Twickelschuur is enkele jaren geleden omgevormd tot een fraaie woonboerderij met behoud van authentieke details die nog uit de tijd van de oorspronkelijke eeuwenoude boerderij stammen. Er is bij de verbouwing gebruik gemaakt van mooie oude elementen van elders die passen bij de stijl van de boerderij waardoor een zeer sfeervol huis is gecreëerd. Zeer recent is het hele erf op zeer mooie natuurlijk ogende wijze verfraaid. Er zijn zeer oude robuuste bomen, er is een boomgaard en een kikkerpoel aangelegd. Erve Meestersplaatsje is een samengesteld gerangschikt landgoed krachtens de Natuurschoonwet 1928, zonder publiekelijke openstelling. Door deze rangschikking zijn er belangrijke fiscale voordelen te behalen.

Lattrop-Breklenkamp is een zogeheten dubbeldorp bestaande uit het dorp Lattrop en de buurtschap Breklenkamp en is gelegen in de gemeente Dinkelland. Op 5 autominuten zijn de kerkdorpen Lattrop en Tilligte, hier vindt u kinderopvang, basisscholen, kleine middenstand en enkele sportverenigingen. Binnen 10 minuten zijn de grotere plaatsen Denekamp en het pittoreske Ootmarsum gelegen waar u uitgebreidere winkel- en sportvoorzieningen vindt. In de nabije omgeving zijn diverse wandel- en fietsmogelijkheden.

De woonboerderij
De huidige boerderij stamt uit het jaar 1966 en is herbouwd op de plaats waar de vroegere boerderij heeft gestaan. Het woongedeelte van de boerderij is vanaf 2010 in fasen en grotendeels verbouwd. Zeer recent zijn er zinken dakgoten en afvoeren aangebracht. De inhoud van het gehele pand bedraagt circa 1000 m³.

De indeling is als volgt:
Begane grond: entree met gang naar de centrale hal met trapopgang naar de 1e verdieping; Sfeervolle woonkeuken met een royale inbouwkeuken in U-vorm met diverse inbouwapparatuur waaronder een fornuis met 2 ovens / wasemkap en kraan van Boretti. De vloer is grotendeels voorzien van oude estrikken. De keuken heeft een prachtige landelijke uitstraling en biedt ruimte genoeg voor een mooie grote eettafel zodat u tijdens het koken contact blijft houden met uw tafelgasten; Prachtige lichte woonkamer met fraaie houten vloer en grote schouw waar een kachel in de winter een heerlijke extra warmtebron kan zijn. Vanuit de woonkamer is er een fantastisch uitzicht over de landerijen, de boerentuin en de eigen boomgaard; Kantoor direct gesitueerd naast de woonkamer, deze ruimte kan ook gebruikt worden als slaapkamer; Masterbedroom; Doucheruimte; Bijkeuken met keukenblok in robuuste landelijke stijl en zijentree; Gastentoilet; Waskamer met wasmachine-/drogeraansluiting. Deze mooie ruimte kan ook uitstekend worden gebruikt als slaap- / logeerkamer; Grote deel welke voor diverse doeleinden, bijvoorbeeld als atelier of verkoopruimte, te gebruiken is.

Eerste verdieping: Bereikbaar middels vaste trap. Deze zeer grote ruimte kan naar eigen inzicht verder ingericht worden als bijvoorbeeld een slaapverdieping met meerder slaapkamers en badkamer.

Bijgebouwen
Twickelschuur
Op het erf staat een authentieke Twickel schuur met afmeting circa 8,6 x 14,6 meter. De schuur werd voorheen gebruikt als veestalling en heeft de laatste jaren dienst gedaan als berging. Met enkele aanpassingen is deze ruimte ook geschikt voor het stallen van bijv. uw oldtimer.
Het mooiste plekje van het erf!
Aan de rand van het erf staat een voormalige kippenschuur waarvan een van de gevels is verwijderd. Het resultaat is een vrijstaande veranda op het zuiden met een adembenemend zicht over de omliggende landerijen en bosschages. De prachtige natuur met zijn soortenrijke fauna, waaronder reeën, hazen en diverse vogelsoorten zijn hier onder het genot van een glaasje wijn uitstekend te observeren.

Erfinrichting
Via een lange oprijlaan geflankeerd door jonge aanplant van eikenbomen bereikt u het erf dat zeer goed bedeeld is met prachtige volwassen bomen. Het is een prachtig solitair gelegen erf met volop privacy, zonder dat het is afgezet met metershoge hagen. In tegendeel het harmonieert prachtig in de omgeving met op gepaste afstand enkele (woon)boerderijen.
Voor de boerderij is een boomgaard ingericht met diverse hoogstam fruitbomen waaronder oude appelrassen, pruimen en peren. De tuin direct rondom de boerderij is als een gemoedelijke boerentuin ingericht met veel ruimte voor rijkbloeiende bloemperken. Uiteraard voorzien van heerlijke terrassen, waar u naar keuze kunt genieten van de warme zonnestralen of de verkoelende schaduw . Verderop op het perceel is een prachtige goed in het landschap passende kikkerpoel aangelegd. Ook is er een weide voor eventueel kleine hobbydieren. Rondom het erf is een eigen wandelpad aangelegd waarmee je altijd bij die fantastische veranda uitkomt en heerlijk tot rust kunt komen.

Vraagprijs opstallen: € 270.000,– k.k.
Erfpachtcanon: € 8.200,– per jaar.

In verband met de NSW rangschikking is er vrijstelling van overdrachtsbelasting te verkrijgen.
De canon is volledig fiscaal aftrekbaar!!

Plattegrond

Kaart