Kromhof Pullen

Spoorstraat 32, Haaksbergen

Vraagprijs € 1.295.000 k.k
Stel uw vraag Download prospectus

Bel ons:085 273 28 00
Mail ons: info@kromhofpullen.nl

Overzicht Omschrijving Kaart

Kenmerken

Soort Object:  Kantoorruimte, Monument, Villa, Woonhuis

Kavel:  3298 m²

Aantal kamers: 7

Bouwvorm: Bestaand

Inhoud: 1500 m³

Bestemming: Centrum - 2 en Tuin

Omschrijving

Deze unieke fabrikantenvilla is zonder twijfel een van de meest beeldbepalende panden in het hart van het centrum van Haaksbergen en is een prachtig toonbeeld van het textielverleden van Twente.

Bijzonderheden

Het object geniet een Rijksmonumentale status. Vanwege deze status zijn er bijzondere financiële voordelen te behalen in de onderhoudskosten.

Volledige omschrijving

Deze unieke fabrikantenvilla is zonder twijfel een van de meest beeldbepalende panden in het hart van het centrum van Haaksbergen en is een prachtig toonbeeld van het textielverleden van Twente.
In 1887 en 1888 is de villa onder architectuur van Gerrit Beltman sr. gebouwd in opdracht van D.B.H. Jordaan. Vanwege het cultuur- en architectuurhistorisch belang heeft de villa de rijksmonumentale status.

Na oorspronkelijk dienst te hebben gedaan als woonhuis en kantoor heeft deze villa daarna diverse functies gehad, van gemeentelijk kantoor tot en met dependance van de middelbare school. Door de huidige eigenaren is het pand met liefde voor de oorspronkelijke bouwwijze gerestaureerd en weer in gebruik genomen ten behoeve van wonen en kantoor.
Dit fraaie bouwwerk heeft nog tal van originele elementen in zich. Door de uitmuntend uitgevoerde renovatie is de fraaie nostalgische sfeer bewaard gebleven. De statige hal met marmeren vloer, prachtige wand- en plafonddecoraties en sierlijke trapopgang is hier een mooi voorbeeld van. De villa beschikt echter ook over hedendaagse luxe en comfort waarin het aangenaam wonen en werken is in een wel heel bijzonder decor!

Het vooraanzicht is fenomenaal. Doordat het pand een eind van de voorliggende Spoorstraat is gebouwd, komen de statige hoofdgevel met zijbeuken en sierlijke veranda’s goed tot zijn recht. De zeer royale kavel van maar liefst 3298 m² heeft aan de achterzijde een prachtige groene omzoming, waar zich een aan het zicht onttrokken lommerrijke tuin bevindt.

De indeling van dit unieke monument met een inhoud van circa 1500 m³ wordt hier globaal weergegeven. Om u een volledig beeld te geven van alle ruimtes nodigen we u van harte uit om samen met ons het pand te bezichtigen. De indeling is thans zodanig dat de begane grond is ingericht met kantoren en de verdieping in gebruik is als woonhuis. Door de grootte van de verschillende ruimtes is welhaast ieder denkbeeldige indeling mogelijk.

Begane grond: Stijlvolle entree naar vestibule met aansluitend een statige hal, gang en trappenhuis, met de originele marmeren vloer en fraaie hoge plafonds voorzien van sierlijke ornamenten; Gastentoilet; Spreekkamer; Drie royale kantoorkamers met toegang tot de twee veranda’s; Zijentree met berging; Kantoor/ werkkamer met terrasdeur naar achtertuin; Via de hal is de voormalige woonkeuken met inbouwkeuken te bereiken. Bij een zakelijk gebruik van de benedenverdieping kan dit vertrek uitstekend dienst doen als kantine; Royale kelder; Berging / bijkeuken / archiefruimte met aansluiting witgoed en een doorgang naar portaal met meterkast; Grote garage/voormalig koetshuis met zolderberging.
1e etage: Via de bordestrap is de eerste verdieping te bereiken die thans is ingericht als woonverdieping; Zeer royale living met afzonderlijke zithoek voorzien van houtkachel. Via terrasdeuren is een fraai en ruim dakterras te bereiken; Leefkeuken voorzien van riante inbouwkeuken met granietenblad, voorzien van diverse inbouwapparatuur en een separate servieskast, er is via dubbele terrasdeuren een directe toegang naar het dakterras; Bibliotheek / werkkamer; Ruime slaapkamer met aansluitend de badkamer, welke voorzien is van dubbele wastafel, douchecabine, ligbad en wandcloset;

Voormalig koetshuis / garage
Vanaf de oprit is de eerder beschreven garage / voormalig koetshuis bereikbaar voor de stalling van een auto en fietsen.

De tuinen
Aan de voorzijde van de villa ligt een royaal groen gazon en een met klinkers verharde oprit met parkeerplaatsen aan de zijkant. De villa wordt geflankeerd door veel en ook bijzondere bomen. In de achtertuin staat centraal een beeldbepalende beukenboom (en als zodanig ook beschermd). Het betreft een parkachtige tuin met royaal terras en ruime gazons. Een heerlijk rustige en groene oase in het hart van het centrum van Haaksbergen.

Plattegrond

Kaart