Kromhof Pullen

Voshaarweg 65, Enschede

Verkocht
Stel uw vraag Download prospectus

Bel ons:085 273 28 00
Mail ons: info@kromhofpullen.nl

Overzicht Omschrijving Plattegrond Kaart

Kenmerken

Soort Object:  Agrarisch, Bouwkavel, Woonboerderij

Kavel:  3500 m²

Aantal kamers: 6

Bouwvorm: Bestaand

Inhoud: 1030 m³

Bestemming: Wonen

Omschrijving

Altijd al de vrijheid van het landelijke leven willen ervaren met de voorzieningen dichtbij huis? Dan is deze woonboerderij net buiten de stad Enschede zeker het overwegen waard. De royale woonboerderij op het voormalig agrarische erf ‘Erve Hofte Koesveld’ heeft recent een metamorfose ondergaan. De schuren zijn verdwenen en de boerderij komt fraai uit in het prachtige omringende landschap. De kavel van circa 3500 m² met fraaie volwassen bomen biedt u ongekende vrijheid in een gezonde leefomgeving.

Volledige omschrijving

Altijd al de vrijheid van het landelijke leven willen ervaren met de voorzieningen dichtbij huis? Dan is deze woonboerderij net buiten de stad Enschede zeker het overwegen waard. De  royale woonboerderij op het voormalig agrarische erf ‘Erve Hofte Koesveld’ heeft recent een metamorfose ondergaan. De schuren zijn verdwenen en de boerderij komt fraai uit in het prachtige omringende landschap. De kavel van circa 3500 m² met fraaie volwassen bomen biedt u ongekende vrijheid in een gezonde leefomgeving.

Gelegen tussen de stad Enschede en het buitengebied  met op korte afstand recreatiegebied ‘het Rutbeek’ en natuurgebied ‘het Buurserzand’, ervaart u hier het beste van twee werelden. Het centrum van Enschede is op circa 10 minuten bereikbaar, evenals de snelweg A35. De natuur treft u aan de andere zijde voor een ontspannen wandel- of fietstocht.

Woonboerderij
Het is onbekend wanneer de oorspronkelijke boerderij is gebouwd, echter in 1931 is de boerderij voorzien van een nieuw voorhuis. In 1970 is de boerderij uitgebreid met een extra woonhuis. De voormalige deel is in 1991 verbouwd tot woonhuis waarbij een comfortabel afwerkingsniveau is nagestreefd met oog voor detail. De indeling is als volgt:

Begane grond: Entree met een royale hal met daarin een garderobe, toilet en meterkast; Ruime leefkeuken, met inbouwkeuken welke onder andere is voorzien van een granieten werkblad en diverse apparatuur. Tevens is de keuken voorzien van vloerverwarming. Er is een open verbinding met de living die echter kan worden afgescheiden d.m.v. een schuifdeur; Riante living, met daarin een fraai uitzicht op de tuin en landerijen. De living beschikt over enkele mooi afgewerkte authentieke details van de voormalige boerderij, waaronder de in glas opgezette ‘niendeuren’. De ruimte is voorzien van een kastenwand, sfeervolle Noorse houtkachel, schuifdeuren naar de tuin en marmeren vloer voorzien van vloerverwarming; Bijkeuken, berging met daarin een ruime kastenwand en keukenblok. Ook is er een aansluiting aanwezig voor een wasmachine; Verder beschikt de begane grond over een “mooie” kamer voorzien van schouw uit de voormalige tijd als boerderij (welke bijvoorbeeld kan worden ingericht als herenkamer of kantoor) en de voormalige keuken;

1e verdieping: Ruime overloop, te bereiken via een sierlijke trap vanuit de woonkame; Masterbedroom met een riante inloopkast, de kamer is voorzien van draai- kiepramen; Badkamer, deze is voorzien van een badmeubel, douche en apart bad, toilet; 3 slaapkamers;

2e verdieping: Zeer grote, volledig geïsoleerde zolder, te bereiken middels een vlizotrap; Mogelijkheid voor het realiseren van extra slaapkamers

Aangebouwd gedeelte
De aangebouwde woning, welke is gebouwd in 1970, beschikt over onder andere een berging, aparte meterkast, aparte gasaansluiting, aansluiting wasmachine, eigen Nefit HR Topline ketel (2013) en diverse vertrekken. De woonfunctie van dit deel is verplaatst naar de aanliggende (bouw)kavel, welke eveneens kan worden bijgekocht. De aanbouw mag niet zelfstandig worden bewoond maar is zeer geschikt als berging of atelier. Om het gevelaanzicht te verfraaien heeft  Schipper Douwes Architectuur  een plan opgesteld. Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden.

Bijgebouwen
Schuur 130 m²: De authentieke schuur beschikt over een ruime hoofdingang en heeft 4 ruime dubbele zijdeuren, waardoor deze uitermate geschikt is als stalling van voertuigen.
Tuinhuis: Het met riet gedekte tuinhuis biedt een schitterend uitzicht over de tuin alsmede over het Twentse coulisselandschap.

Erfinrichting
De woonboerderij is bereikbaar middels twee ruime opritten. De mooi opgezette voortuin is deels omgeven door een haag. De ruime achtertuin biedt u een grote mate van vrijheid en privacy, hier kunt u volop genieten van het landelijke leven.

Overige
Aangrenzend aan het erf is er een mogelijkheid tot aankoop van een bouwkavel op een perceel van circa 2450 m² (zie boven bij bestemmingsplan). Er is tevens een mogelijkheid tot aankoop van extra aanliggende grond, waarbij er in totaal een kavel van 5ha kan ontstaan. Rangschikking als NSW landgoed behoort daarmee tot de mogelijkheden. NSW rangschikking brengt diverse fiscale voordelen met zich mee, bijvoorbeeld dat u geen overdrachtsbelasting verschuldigd bent.

Plattegrond

Kaart