Kromhof Pullen

Ypeloschoolweg 19, Wierden

Verkocht
Stel uw vraag

Bel ons:085 273 28 00
Mail ons: info@kromhofpullen.nl

Overzicht Omschrijving Plattegrond Kaart

Kenmerken

Soort Object:  Agrarisch, Landhuis, Woonhuis

Kavel:  4655 m²

Aantal kamers: 6

Bouwvorm: Bestaand

Inhoud: 665 m³

Bestemming: Wonen

Omschrijving

Zeer fraai in het buitengebied van Wierden in de buurtschap Rectum gelegen landhuis met bijgebouw op een ruime kavel van 4655 m2, met mogelijkheid tot aankoop van extra grond. Het betreft een unieke locatie nabij het riviertje de Eksosche Aa en het prachtige waterretentiegebied Dakhorst.  De buurtschap Rectum is samen met de naburige buurtschap Ypelo gelegen in een fraai groen landschap tussen de stedendriehoek Wierden, Rijssen en Almelo.

Volledige omschrijving

Zeer fraai in het buitengebied van Wierden in de buurtschap Rectum gelegen landhuis met bijgebouw op een ruime kavel van 4655 m², met mogelijkheid tot aankoop van extra grond. Het betreft een unieke locatie nabij het riviertje de Eksosche Aa en het prachtige waterretentiegebied Dakhorst.  De buurtschap Rectum is samen met de naburige buurtschap Ypelo gelegen in een fraai groen landschap tussen de stedendriehoek Wierden, Rijssen en Almelo.

Een centrale ligging waardoor u van de voorzieningen van alle steden op eenvoudige wijze gebruik kunt maken, maar waarbij ook Hengelo en Enschede zijn binnen afzienbare tijd bereikbaar. Zowel de autosnelwegen A1 en A35 als het NS-station liggen zeer nabij.

Voor een ontspannen invulling van de dag ligt een nieuw natuurgebied voor de deur, maar zijn ook talloze natuurgebieden in directe omgeving te bewonderen evenals vele culturele evenementen.

Het landhuis
Dit degelijke in 2000 gebouwde huis staat mooi centraal op de kavel. Van hieruit zijn prachtige vergezichten over de landerijen en het waterrentiegebied waar veel vogelsoorten gespot worden. De degelijkheid van het huis komt o.a. tot uitdrukking door de fraaie keramische pannen, de koperen goten en hemelwaterafvoeren, de dakkapellen en de hardhouten (draaikiep) ramen en kozijnen, maar ook door de goede isolatie van vloer, muur, kap en glas. De inhoud bedraagt circa 665 m³, met een gebruiksoppervlakte wonen van 182 m².

De indeling is als volgt:

Begane grond:
• Overdekte entree naar de ruime hal met meterkast, gastentoilet en trapopgang; • Ruime woonkamer voorzien van erker en ensuite deuren naar de woonkeuken; • Keuken voorzien van een inbouwkeuken met de volgende apparatuur: combi-oven, koelkast, keramische kookplaat en vaatwasser. In de keuken is een schuifpui aanwezig voor een mooie verbinding met het aangrenzende tuinterras; • Bijkeuken met aansluitingen voor witgoed en een achterentree; • Slaapkamer met riante inloopkast en direct aansluitend een luxe badkamer met wastafel, badmeubel, douche en toilet.

Verdieping:
• Overloop; • 4 royale slaapkamers, waarvan 1 kamer is voorzien van een vast meubel met aansluitingen van warm en koud water; • Badkamer voorzien van wastafel in badmeubel, bad, wandtoilet, douche en designradiator; • Aansluitend aan 1 van de slaapkamer is een grote berging waar tevens de CV combi ketel (Radson) en mechanische ventilatie unit zijn geinstalleerd. • Via een vlizotrap is de bergzolder bereikbaar.

Bijgebouw
Op dit met fraaie bomen beplante erf staan thans nog twee bijgebouwen. Eén ervan (vanuit de weg bezien de achterste schuur) wordt in opdracht van verkopers in het najaar 2017 gesloopt. Deze sloopmeters worden elders in een rood voor rood project ingezet. De andere schuur betreft  een voormalige rundveestal  van circa 15 x 25 meter.Dit gebouw is opgetrokken met houten spanten. In zowel de zijwanden als dakbedekking komt asbesthoudend materiaal voor en er zijn mestputten en een voormalige melkstal/put aanwezig. De nieuwe eigenaar kan deze schuur naar eigen inzicht gebruiken voor bijvoorbeeld stalling van oldtimers, boot, maar kan hier via de VAB regeling bijvoorbeeld een aantal plattelandskamers realiseren. Wij verwijzen u voor de mogelijkheden hieromtrent naar de gemeente Wierden. Uiteraard staat het de koper vrij om net als met de andere schuur is gedaan, deze mee te laten doen in een rood voor rood project. Vraag ons en / of de gemeente Wierden naar de mogelijkheden.

Erf
Het landhuis wordt bereikt via een royale oprit. Op het erf is ruimte genoeg om meerdere auto’s te parkeren. Rondom het landhuis ligt een keurige onderhoudsarme tuin met fraaie bomen. Op het erf is ruimte voldoende voor het realiseren van een weide zodat bijvoorbeeld kleinvee gehouden kan worden.  Vanaf de voorzijde van het huis kunt u genieten van een mooi uitzicht op het nieuwe waterretentiegebied Dakhorst (18 ha). Het is mogelijk om de agrarische kavel aan de voorzijde bij te kopen. Het gaat om circa 1,65 ha. Op deze manier is het mogelijk om zelf paarden of andere hobbydieren te houden. Informeert u bij ons naar de mogelijkheden.

 

 

Plattegrond

Kaart