Kromhof Pullen

Het woonoppervlakte van uw woning: Maatwerk

HENGELO – Wanneer uw woning in de verkoop gaat, dient het woonoppervlakte van uw woning te worden bepaald. Maar hoe gaat dit eigenlijk in z’n werk en wat hoort er wel en niet bij het woonoppervlakte?

Het woonoppervlakte noemen we ook wel ‘gebruiksoppervlakte wonen’ en wordt beschreven als ‘het bewoonbare oppervlakte achter de voordeur van de woning’ door de Nederlandse Norm (NEN) 2580.

De NEN2580 definieert de termen en bepalingsmethoden voor woonoppervlakten en de inhoud van gebouwen. Als lid van de branchevereniging VastgoedPro dienen wij ons aan deze norm te houden. Zo verzekeren we een eenduidige, vakkundige meetmethode en zijn de resultaten altijd hetzelfde.

Bepaling woonoppervlakte
Per woonlaag wordt de totale oppervlakte gemeten, waar de hoogte van het plafond minimaal 1,5 meter is. Buitenmuren worden niet meegerekend, in tegenstelling tot de binnenmuren. Per woonlaag worden vervolgens de vierkante meters van zaken als trapgaten, bergruimten en garages afgetrokken. Er zijn gedetailleerde regels over het wel of niet meerekenen van bepaalde m2. Heeft u bij het inmeten van uw woning hierover vragen, dan kunt u deze altijd aan de meetdeskundige stellen.

Plattegronden
Na het inmeten volgt een uitgebreid NEN 2580 rapport, inclusief 2D en 3D plattegronden, die we o.a. op www.kromhofpullen.nl en Funda kunnen gebruiken. Een woningpresentatie zonder plattegronden is immers niet compleet. Bovendien zorgt het publiceren van plattegronden op Funda voor een hogere ranking.

Wilt u meer weten over het inmeten van uw woning of ons verkoopproces? Neem gerust contact op via Tel. 085 273 2800 of stuur een email naar info@kromhofpullen.nl.