Terug naar overzicht

Boerderij met karakter

Borculoseweg 171,
Vraagprijs € 825.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 907 m3
  • Woonoppervlakte: 206 m2
  • Kavel: 39620 m2
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 4
Korte omschrijving

In het landelijke gebied nabij Haarlo tussen de Achterhoekse plaatsen Neede en Borculo bieden we dit geheel vrij gelegen erf aan met karakteristieke boerderij, royale loods van circa 750 m2, enkele kleinere bijgebouwen op bijna 4 hectare. Dit object is door onder andere de aanwezigheid van een royale loods en een flinke oppervlakte grond voor… Lees meer

Volledige omschrijving

In het landelijke gebied nabij Haarlo tussen de Achterhoekse plaatsen Neede en Borculo bieden we dit geheel vrij gelegen erf aan met karakteristieke boerderij, royale loods van circa 750 m2, enkele kleinere bijgebouwen op bijna 4 hectare. Dit object is door onder andere de aanwezigheid van een royale loods en een flinke oppervlakte grond voor vele doeleinden geschikt. Aankoop met minder grond, bijvoorbeeld 1 hectare, is bespreekbaar.

Ligging
Deze boerderij is uniek gelegen in het buitengebied, midden tussen de landerijen met her en der verspreid liggende bebouwing. Vanaf de Borculoseweg voert een kleine doodlopende weg naar het erf dat nagenoeg midden op de bijna 4 ha grootte kavel is gesitueerd. Volop privacy en fraaie vergezichten over de omliggende landerijen. Op ongeveer 2,5 km is het dorp Haarlo gelegen. De grotere plaatsen Neede en Borculo met een goede middenstand, onderwijs en sport liggen op ongeveer 5 km. De aansluiting op de N18 ligt op circa 5 autominuten. Via deze vernieuwde verkeersader zijn bijvoorbeeld Arnhem en de Twentse steden Hengelo en Enschede zeer vlot te berijden.

De woning
De boerderij is in de jaren ’30 van de vorige eeuw gebouwd en kent nog de nagenoeg authentieke inrichting, relatief
eenvoudig, maar met een gemoedelijke sfeer. Het betreft een karakteristieke boerderij met uitbouw voorzien van een samengesteld pannengedekt zadeldak met wolfseinden. De boerderij heeft een inhoud van circa 907 m³ en een gebruiksoppervlakte wonen van 206 m². Door het achterhuis te betrekken bij de woning kan het woonoppervlak behoorlijk worden uitgebreid.
Let wel: De woning heeft veel achterstallig onderhoud en is in de huidige staat niet bewoonbaar! Op korte termijn moet u rekening houden met flinke herstelkosten. Een grondige renovatie danwel nieuwbouw is op zijn plaats.

Indeling begane grond:
Entree hal, woonkeuken voorzien van eenvoudige inbouwkeuken en een betegelde schouw, woonkamer met een mooi uitzicht over de landerijen, 2 (slaap)kamers, een kelder met opkamer. Vanuit de hal is de in het oorspronkelijke achterhuis gesitueerde bijkeuken bereikbaar met toegang tot toilet en badkamer. In het achterhuis zit nog de authentieke deel met werkplaats, bergruimte en een kantoorruimte.
Indeling verdieping: Via een vaste trap, overloop, 2 slaapkamers, technische ruimte met opstelling cv
en een bergkast. Boven het achterhuis zit een hooizolder.

Bijgebouwen
Op het erf staan drie gebouwen:

Multifunctionele schuur met de afmetingen van circa 21,5 x 35 meter, opgetrokken uit half opgemetselde spouwmuren overgaand in damwandprofielplaten en gedekt met een zadeldak (voorzien van lichtstraten) welke gedragen wordt door stalen spanten met een geheel vrije overspanning. De goothoogte bedraagt circa 4 meter en de nokhoogte 8.80.
De ruimte is thans in gebruik als caravan en camperstalling maar is mede door bovengenoemde afmetingen en constructie multifunctioneel bruikbaar.
Kapschuur met afmetingen van 11 x 16 m opgebouwd met gevelbeplating van damwandprofielplaten en nieuwe dakplaten. Geschikt voor het stallen van meerdere auto’s of werktuigen.
Voormalige veeschuur. Het betreft een schuur van 20 x 7 m met een oorsprong van circa 1930. De schuur verkeert in een matige tot slechte staat en is opgebouwd uit gemetselde muren en een zadeldak gedekt met pannen. Deze schuur is slooprijp.

Erf en landerijen
Dit erf is te bereiken via een secundaire zijweg vanaf de doorgaande Borculoseweg, overgaand in een eigen oprijlaan van circa 165 meter geflankeerd door robuuste eikenbomen. Aan de voorzijde van de boerderij is een natuurlijke ogende tuin aangelegd met gazon en een groene afscheiding van diverse struiken en planten. Een groot deel van het erf is verhard met klinkers.

De tot het object behorende gronden liggen rondom het erf. Het zijn kwalitatief goede landbouwgronden, geschikt als bouwland maar ook als grasland. Het houden van paarden of andere landbouwdieren en het kweken van groenten of andere planten behoort hierdoor tot de mogelijkheden. Door de royale oppervlakte is het mogelijk op deze plek geheel zelfvoorzienend te zijn!!! Aankoop met minder grond is bespreekbaar.

Bestemming
In de thans nog van kracht zijnde bestemmingsplannen waaronder Buitengebied herziening 1987 van de voormalige gemeente Neede en integrale herziening buitengebied (1993) en de daaropvolgende herziening buitengebied Borculo (2004) van de gemeente Berkelland heeft het object de bestemming Agrarisch gebied met landschappelijke waarde.
Door de gemeente Berkelland is een nieuw bestemmingsplan Buitengebied 2020 in procedure. Het betreft een voorontwerp waarin aan het erf de bestemming Wonen is toegekend en aan de landerijen de bestemming Agrarisch met waarden – Landschapswaarden. Voor meer informatie over bestemming en gebruiksmogelijkheden van dit plan verwijzen we u naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Plattegrond
Volg ons