Terug naar overzicht

VERKOCHT

Brinkhuisweg 6, 7555 PD Hengelo
€ 619.000 (Erfpacht)
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1120 m3
  • Woonoppervlakte: 275 m2
  • Kavel: 6320 m2
  • Kamers: 8
  • Slaapkamers: 3
Korte omschrijving

Exclusief en landelijk wonen aan de rand van Hengelo? Dan is dit uw buitenkans. Een geheel in stijl gerenoveerde en verbouwde woonboerderij met bijbehorende authentieke Twickelschuur op een fantastisch erf van 6320 m². Het geheel is een uniek plaatje en u zult hier het hele jaar door genieten van de weidse omgeving. Erve Uunk behoort… Lees meer

Volledige omschrijving

Exclusief en landelijk wonen aan de rand van Hengelo? Dan is dit uw buitenkans. Een geheel in stijl gerenoveerde en verbouwde woonboerderij met bijbehorende authentieke Twickelschuur op een fantastisch erf van 6320 m².

Het geheel is een uniek plaatje en u zult hier het hele jaar door genieten van de weidse omgeving. Erve Uunk behoort tot landgoed Twickel en is in erfpacht uitgegeven. Het erf is via een aanleunrangschikking gerangschikt onder de Natuurschoonwet (NSW) 1928, zonder publiekelijke openstelling. Door deze rangschikking zijn er belangrijke fiscale voordelen te behalen. De boerderij is aangemerkt als Rijksmonument waardoor hierop eveneens financiële en fiscale voordelen mogelijk zijn.

Ligging
De boerderij is gelegen aan de rand van Hengelo in de buurtschap Woolde en gelegen op het bijzonder fraaie Landgoed Twickel met glooiende akkers en weilanden, bossen, houtwallen en meanderende beekjes . Wandel- en fietsmogelijkheden te over, maar ook uitrijmogelijkheden voor de echte paardenliefhebber. U zit dichtbij alle stedelijke voorzieningen welke Hengelo te bieden heeft, het centrum is vlot met auto en fiets te bereiken, echter is het centrum van Delden ook binnen mum van tijd te bereiken. Omliggende steden Enschede, Almelo en Oldenzaal maar ook de randstad en bijvoorbeeld Duitsland zijn vlot te bereiken door de ligging nabij de op- en afrit van de A35.

De woonboerderij
De woonboerderij is uitstekend onderhouden en sfeervol verbouwd tot een geriefelijk huis. De boerderij wordt met enige regelmaat aan een inspectie door de Monumentenwacht onderworpen. De aanbevelingen zijn trouw opgevolgd. Het meest recent geadviseerde en reeds uitgevoerde onderhoud betrof het deels vervangen van het riet, fundatieverbetering, nieuwe kozijnen met dubbel glas, schilderwerk, nieuwe luiken en windveren. Deze woonboerderij heeft een inhoud van maar liefst 1120 m³ en 275 m² gebruiksoppervlakte wonen.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: Entree / hal met meterkast, gastentoilet en trapopgang; stijlvolle woonkeuken met rondom zeer fraaie zichten over de omliggende landerijen. De woonkeuken heeft een landelijke inbouwkeuken voorzien van diverse apparatuur. Er is een open haard aanwezig voor de sfeer en aangename warmte op de koudere najaars- en winteravonden; Ruime woonkamer eveneens voorzien van open haard, vele fraaie raampartijen waardoor er een zeer prettige lichtinval ontstaat. Het plafond heeft deels een hoogte van maar liefst 3,35 meter. De oude gebinten vormen een fraai onderdeel van het interieur, de vloer is bedekt met eiken planken; Kantoorruimte; ’s Ochtends wordt u wakker in de masterbedroom waarin een ligbad en douchehoek zijn gesitueerd. Hier kunt u vanaf het eerste moment van de dag gelijk genieten deze prachtige plek.

Verdieping: Ruime overloop met toegang tot 2 slaapkamers; Bergruimte; badkamer met douche en wastafel en aansluitingen voor witgoed. Het is eenvoudig om de verdieping opnieuw in te delen om bijvoorbeeld 4 slaapkamers te realiseren.

Twickelschuur
Markant op het erf staat een typische Twickelschuur van 10 x 12,6 meter. Deze schuur is opgetrokken uit een stenen voet met gebinten en afgetimmerd met zwarte houten geveldelen. De kap is voorzien van keramische pannen. De schuur heeft een 7-tal stallen en 2 bergruimtes. Zowel aan de voor- als de achterzijde zijn grote openslaande deuren zodat er groot materieel naar binnen kan. De schuur is zeer geschikt als paardenstal of berging.

Erf
Dit fraaie en nette erf is zeer natuurlijk gehouden met oude bomen, fruitbomen en een aantal aangelegde perken. Er zijn meerdere plekken waar u kunt genieten van de rust en het uitzicht, de zon of de schaduw. Echter is het veelal vrij gehouden voor de natuur en het daarin voorkomend wild. Met regelmaat zijn er reeën te spotten. Het perceel wordt geflankeerd door 2 weilanden.

Woning verkopen?

Volg ons