Terug naar overzicht

VERKOCHT

Elsenerbroekweg 4, 7468 PB Enter
Vraagprijs € 300.000 k.k.
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 712 m3
  • Woonoppervlakte: 160 m2
  • Kavel: 13500 m2
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
Korte omschrijving

Gelegen in het buitengebied nabij Enter staat een woonboerderij uit de jaren ’30 welke toe is aan een grondige renovatie of herbouw. Is het altijd uw wens geweest om buitenaf te wonen op een ruim erf en houdt u van een uitdaging, dan is dit de plek voor u. Nieuwbouw of grondig verbouwen naar uw… Lees meer

Volledige omschrijving

Gelegen in het buitengebied nabij Enter staat een woonboerderij uit de jaren ’30 welke toe is aan een grondige renovatie of herbouw. Is het altijd uw wens geweest om buitenaf te wonen op een ruim erf en houdt u van een uitdaging, dan is dit de plek voor u. Nieuwbouw of grondig verbouwen naar uw eigen wensen op een kavel van maar liefst 13.500 m².

Ligging
De boerderij ligt dichtbij het dorp Enter waar u terecht kunt voor gezelligheid, sport en kleine middenstand. De grotere omliggende plaatsen Rijssen, Goor en Markelo zijn vlot te bereiken, maar ook Almelo en Hengelo zijn goed bereikbaar voor een groot aanbod op allerhande gebied. Het object is tevens gelegen nabij de op- en afrit van de A1 waardoor er een goede aansluiting met de rest van Nederland ontstaat.

De woonboerderij
De boerderij is in 1939 gebouwd en opgetrokken in spouw en steens metselwerk. De dakconstructie bestaat uit een sporenkap gedekt met mulden pannen, welke wordt gedragen door gebinten. De kap is van oorsprong onbeschoten maar is naderhand boven het woongedeelte provisorisch voorzien een dakbeschot. De begane grond vloer in de woning is grotendeels van hout en gedeeltelijk van beton.
In het bedrijfsgedeelte bestaat de vloer uit gestort beton en is voorzien van een grup. De verdiepingsvloer
is van hout. Er zijn geen isolatievoorzieningen. Verwarming door middel van gaskachel en warmwatervoorziening via een geiser.

De boerderij bevindt zich in een matige staat van onderhoud met een zeer gedateerde inrichting waardoor grootschalige verbouw en renovatie noodzakelijk is. Uiteraard is nieuwbouw ook te realiseren. De boerderij heeft een totale inhoud van ruim 900 m³.

Indeling:
Begane grond:

Entree
Entree via de aanbouw aan de zijkant van de boerderij.

Keuken
De keuken is zeer eenvoudig ingericht. Hier bevindt zich tevens de stoppenkast en er is toegang tot de kelder-/provisieruimte.

Portaal naar de deel.

Woonkamer
De woonkamer is voorzien van een gaskachel met schouw.

Slaapkamers
2 zeer eenvoudige slaapkamers.

Deel
De deel is ingericht met de voormalige dierhokken en -plaatsen. Op de deel bevindt zich tevens het toilet, doucheruimte met douche en wastafel. Ruimte voor geiser ten behoeve van warm water.

Verdieping:
Boven het woongedeelte bevindt zich een overloop met 2 eenvoudig afgetimmerde slaapkamers, beide met vaste kast.

Boven de deel is een royale hooizolder aanwezig.

Bijgebouwen
Er zijn diverse bijgebouwen aanwezig op het perceel alle in een slechte staat. Deels met stormschade.
Het betreft een voormalig kippenhok, garage met aanbouwen en een kapschuur met aanbouwen. Totale oppervlakte circa 210 m².

Erf
Het erf is ruim te noemen met 13.500 m². Een gedeelte hiervan is in gebruik als weidegrond waar altijd hobbydieren hebben gelopen. Op een gedeelte van het erf ligt nog een fundering van een reeds verwijderde opstal. Na herinrichting kan er een prachtig erf ontstaan. Volop mogelijkheden.

Woning verkopen?

Volg ons