Terug naar overzicht

VERKOCHT

Jonkershoesweg 4, 7635 LM Lattrop-breklenkamp
€ 350.000 (Erfpacht)
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 2617 m3
  • Woonoppervlakte: 294 m2
  • Kavel: 12915 m2
  • Kamers: 8
  • Slaapkamers: 4
Korte omschrijving

Heerlijk vrij wonen in een prachtig Twents cultuurlandschap, nabij natuurgebied “de Bergvennen” op een eeuwenoud erf met een fraaie woonboerderij, een authentieke Twickelschuur, kapschuur en de bekendste bakspieker van Twente. Rust en vrijheid zijn de sleutelwoorden voor deze plek, met fantastische vergezichten over de omliggende landerijen. Dit erf van ruim 1,2 hectare is door stichting… Lees meer

Volledige omschrijving

Heerlijk vrij wonen in een prachtig Twents cultuurlandschap, nabij natuurgebied “de Bergvennen” op een eeuwenoud erf met een fraaie woonboerderij, een authentieke Twickelschuur, kapschuur en de bekendste bakspieker van Twente. Rust en vrijheid zijn de sleutelwoorden voor deze plek, met fantastische vergezichten over de omliggende landerijen. Dit erf van ruim 1,2 hectare is door stichting Twickel in erfpacht uitgegeven

Ligging
De Jonkershoesweg ligt net buiten het dorp Lattrop in de buurtschap Breklenkamp. In de nabijgelegen kerkdorpen Lattrop en Tilligte vindt u kinderopvang, basisscholen, kleine middenstand en enkele sportverenigingen. Binnen 10 minuten zijn de grotere plaatsen Denekamp en het pittoreske Ootmarsum gelegen waar u uitgebreidere winkel-, sport en horecavoorzieningen vindt. In de prachtige omgeving rond de boerderij zijn prachtige wandel- en fietstochten te maken

De woonboerderij
De oorspronkelijke woonboerderij stamt uit 1887. Na beëindiging van de agrarische activiteiten is de boerderij getransformeerd tot een gezellig en comfortabel woonhuis. Het woongedeelte van de boerderij is voorzien van dakisolatie en nagenoeg overal spouwisolatie en gedeeltelijk vloerisolatie. Het houtwerk van de kap en veel kozijnen zijn gerenoveerd. De gehele boerderij heeft een inhoud van maar liefst 2600 m³ waarvan de gebruiksoppervlakte wonen bijna 295 m² bedraagt met een overige inpandige ruimte van 350 m².

De indeling is als volgt:
Begane grond:
Entree/hal met trapopgang en garderobenis; Ruime lichte woonkeuken met inbouwkeuken voorzien van granieten werkblad en van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de eethoek heeft u een mooi zicht op het prachtige erf en omgeving; Opkamer, bereikbaar vanuit de keuken, geschikt als bijv. werkkamer / kantoor; Woonkamer met grote karakteristieke schouw, een echte eyecatcher. Indrukwekkend zijn de hoge originele houten plafonds met de robuuste gebinten; Lichte mooi afgewerkte endskamer voor een extra zithoek of atelier; Speelkamer / kantoor / werkkamer; Slaapkamer; Vanuit de entree/hal is er een 2e hal bereikbaar met een toilet en een badkamer. Deze zijn nu niet als dusdanig in gebruik. Wanneer dit wel gewenst is, dienen deze ruimtes gerenoveerd te worden; Natte ruimte met cv-ketel en aansluiting voor witgoed; Ruime deel, waar nog goed te zien is hoe hier in het verleden de koeien stonden. Grote openslaande niendeuren maken deze ruimte, die thans dienst doet als opslag, goed toegankelijk voor grotere zaken.

Eerste verdieping:
Via een vaste trap wordt de ruime overloop bereikt; 4 ruime slaapkamers, waarvan 1 met ruimte voor c.v. ketel; Bergkamer welke tevens gebruikt kan worden als slaapkamer; Badkamer met ligbad, douche en wastafel; Separaat toilet; Via vlizotrap is de vliering boven de woonverdieping te bereiken; Grote zolder boven – en bereikbaar – via de deel.

Bijgebouwen
Op het erf staan drie bijzondere bijgebouwen met heel veel ruimte.
• Twickelschuur
Fraai ogende authentieke schuur die geheel in Twickel-stijl is opgetrokken uit o.a. gebinten en zwarthouten gevels. Er zijn nog diverse voormalige dierhokken aanwezig en een groot deel van de dierverblijven is onderkelderd. De afmeting bedraagt circa 20 x 12 meter.
• Kapschuur
Grote kapschuur ideaal als carport voor meerdere voertuigen. De opstal heeft een authentieke zwartgeteerde gebinten kapconstructie. Met afmetingen van circa 10 x 15 meter is dit bouwwerk multifunctioneel .
• Bakspieker
Een zeer bijzonder gebouw, in eigendom van Stichting Twickel, in bruikleen (zonder kosten voor onderhoud, herstel en verzekering) gegeven aan de erfpachter voor de duur van de erfpachtovereenkomst. De unieke bakspieker stamt uit 1738 waar in het midden een monumentale eik door het dak groeit. Over het ontstaan hiervan kunt u de website www.bakspiekertwente.nl raadplegen. Hier treft u nog veel meer leuke wetenswaardigheden over erf en omgeving aan.’

Erf
Een prachtig authentiek Twents erf met een lommerrijke sfeer, door de fraaie bomen, zoals kersen, pruimen, kastanjes, robuuste eiken en lindes. De boomgaard aan de voorzijde van de boerderij zorgt voor heerlijke walnoten, peren, goudrenet- en notarisappels.
Door de fantastische ligging van het erf in een prachtige glooiend landschap kunt u alle jaargetijden volop genieten. Hier kunt u de rust van weleer nog ervaren. Vogels, reeën, konijnen, u kunt ze allemaal voorbij zien komen.
De tuin direct rondom de boerderij is sober ingericht en geeft een rustige uitstraling. Uiteraard zijn er meerdere plekken waar u naar keuze kunt genieten van de warme zonnestralen of de verkoelende schaduw .

De canon bedraagt circa € 10.600,- per jaar.

Woning verkopen?

Volg ons