Terug naar overzicht

VERKOCHT

Oude Haaksbergerdijk 300, 7546 PT Enschede
€ 280.000 (Erfpacht)
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Kavel: 1000 m2
Korte omschrijving

In het zeer fraaie buitengebied tussen Enschede en Haaksbergen kunt u nu uw dromen verwezenlijken. Nabij landgoed Lefert en met uitzicht op landgoed Zonnebeek wordt een zeer goed gesitueerde bouwkavel in erfpacht uitgegeven waarop u uw droomhuis kunt realiseren. Bekijk hier een video over het object: https://www.youtube.com/watch?v=fUaXiYDZM4g Door toepassing van de rood voor rood regeling… Lees meer

Volledige omschrijving

In het zeer fraaie buitengebied tussen Enschede en Haaksbergen kunt u nu uw dromen verwezenlijken. Nabij landgoed Lefert en met uitzicht op landgoed Zonnebeek wordt een zeer goed gesitueerde bouwkavel in erfpacht uitgegeven waarop u uw droomhuis kunt realiseren.

Bekijk hier een video over het object: https://www.youtube.com/watch?v=fUaXiYDZM4g

Door toepassing van de rood voor rood regeling is de mogelijkheid gecreëerd om door sanering van landschapsontsierende bebouwing op het voormalige agrarische erf, de bouw van een vrijstaande woning met een inhoud van 750 m³ en een bijgebouw van 100 m² te realiseren. Hiervoor is een bestemmingsplanwijziging doorgevoerd die geheel onherroepelijk is. Met de sloop van de bestaande opstallen is reeds een aanvang gemaakt. De kavel is op korte termijn bouwrijp.

De oppervlakte van de kavel bedraagt circa 1000 m². In overleg is het eventueel mogelijk de oppervlakte iets aan te passen. Het geeft u een unieke mogelijkheid om te wonen in dit landschappelijk zeer fraaie gebied met vergezichten over de glooiende landerijen en op wandelafstand van het uitgestrekte natuurgebied “Het Buurserzand”.
De voorzieningen van de stad Enschede waaronder een rijke horeca, diverse uitgaansmogelijkheden, een zeer uitgebreid winkelaanbod, meerdere zorginstellingen, diverse onderwijsmogelijkheden waaronder de Universiteit Twente zijn in een mum van tijd te bereiken. Overigens zijn vanaf hier door de goede verbindingen de andere Twentse plaatsen zoals Haaksbergen, Hengelo, Almelo en Oldenzaal vlot te bereiken.

Erfpacht
De kavel wordt in erfpacht uitgegeven voor een periode van 30 jaar. Jaarlijks is hier een canon verschuldigd. Deze canon is binnen de huidige fiscale wetgeving evenals de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar. Jaarlijks zal de canon worden geïndexeerd voor inflatie op basis van de door het CBS gepubliceerde consumentenprijsindex (CPI). Voor de te stichten opstallen zal een opstalrecht worden gevestigd zodat deze in uw eigendom komen als toekomstige erfpachter. Door gebruik te maken van een modern erfpachtcontract opgesteld volgens de bancaire richtlijnen is een financiering door middel van een hypotheek goed mogelijk.
Evenals bij volledige eigendom, zal het recht van erfpacht en opstal in een door de projectnotaris op te stellen akte worden geregeld en geregistreerd worden in het kadaster. Bij serieuze belangstelling geven u graag nadere informatie en uitleg over erfpacht.

Het te bouwen huis
Als erfpachter bent u vrij om naar eigen smaak en inzicht een woonhuis (max. 750 m³) met bijgebouw (100 m²) op deze kavel te realiseren, uiteraard binnen de wettelijke kaders van o.a. het bestemmingsplan en welstand. Er is een beeldkwaliteitsplan van kracht. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden is het beeldkwaliteitsplan als bijlage toegevoegd en treft u impressies aan van uw mogelijke droomhuis!
Het staat u echter vrij een geheel eigen ontwerp te maken en naar eigen keuze de aannemer te kiezen. Wij kunnen u geheel onafhankelijk helpen bij het kiezen van architect en aannemer. Het aanvragen van een bouwvergunning en de realisatie is vanzelfsprekend voor uw eigen rekening.

Nutsvoorzieningen zoals gas, water, elektriciteit en gemeentelijk riool zijn in de buurt aanwezig. Glasvezel wordt aangelegd in dit gebied. De aansluiting van de kavel op deze voorzieningen zijn voor rekening van u als erfpachter.

De genoemde koopsom is fictief, gebaseerd op de gekapitaliseerde canon.
Aanvangscanon bouwkavel: € 8.500,– per jaar

Woning verkopen?

Volg ons