Terug naar overzicht

VERKOCHT

Oelerschoolpad 2, 7554 SR Hengelo
€ 750.000 (Erfpacht)
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1383 m3
  • Woonoppervlakte: 185 m2
  • Kavel: 11860 m2
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 3
Korte omschrijving

Subliem gelegen woonboerderij met vrijstaand kantoor / atelier / praktijkruimte in een oer Twents decor nabij de buurtschap Oele op korte afstand van Delden en Hengelo. Dit paradijsje op Landgoed Twickel biedt u alle genoegens van het vrije wonen in een landelijke omgeving al dan niet gecombineerd met werk of hobby. Bij Erve Klein Avest hoort… Lees meer

Volledige omschrijving

Subliem gelegen woonboerderij met vrijstaand kantoor / atelier / praktijkruimte in een oer Twents decor nabij de buurtschap Oele op korte afstand van Delden en Hengelo. Dit paradijsje op Landgoed Twickel biedt u alle genoegens van het vrije wonen in een landelijke omgeving al dan niet gecombineerd met werk of hobby.

Bij Erve Klein Avest hoort een oppervlakte van 1.18.60 ha bestaande uit het woonerf met een prachtige boerentuin en een weide met bijzondere boomgaard. Het erf behoort tot landgoed Twickel en is in erfpacht uitgegeven. Het erf is via een aanleunrangschikking gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW), zonder openstelling voor het publiek. Door deze rangschikking zijn er belangrijke fiscale voordelen te behalen

Ligging en omgeving
De boerderij is gelegen in de buurtschap Oele tussen Delden (1,5 km) en Hengelo (4 km) in een bijzonder fraai en authentiek Twents coulisselandschap. Dit is werkelijk een toplocatie waar u de sfeer en rust van weleer kunt proeven. Vanaf het erf zijn er urenlange wandelingen en fietstochten te maken, zonder grootstedelijke barrières. Even een terrasje pakken of een bezoek aan de streekmarkt in het gezellige en pittoreske Delden, het kan met gemak op de fiets! En toch bent u niet ver verwijderd van de stedelijke voorzieningen. Hengelo met voorzieningen op gebied van zorg, scholen, winkels en horeca is vlot met zowel auto als fiets te bereiken. Andere omliggende steden als Enschede (15 km) en Almelo, maar ook andere landsdelen en bijvoorbeeld Duitsland zijn snel te bereizen via een op- en afrit van de A35 in de buurt.

De woonboerderij
In 1998 is de voormalige boerderij grondig en onder architectuur verbouwd tot woonhuis, waarbij de authentieke details prachtig geïntegreerd zijn in de hedendaagse inrichting. Het resultaat is een heerlijk en gezellig gezinshuis. Ondanks dat de oorspronkelijke boerderij al eeuwenoud is, is de onderhoudskundige staat prima. Met enige regelmaat wordt het aan een inspectie door de Monumentenwacht onderworpen, waarbij de aanbevelingen uit de rapportage worden uitgevoerd. Het meest recent geadviseerde en reeds uitgevoerde onderhoud betrof o.a. het deels herstellen van geveldelen, fundatieverbetering, schilderwerk, nieuwe luiken en windveren. Deze woonboerderij heeft een totaalinhoud van maar liefst 1384 m³,  185 m² gebruiksoppervlakte wonen en 428 m² overige inpandige ruimte.

De indeling is als volgt:
Begane grond: Overdekte lichte entree / halletje met meterkast, garderobe, gastentoilet; Hal /ontspanningsruimte: een prachtig vertrek waarin het gebintwerk en de hoogte van de boerderij zichtbaar zijn. De houtkachel kan in de winter lekker worden opgestookt, voor extra sfeer en fijne stralingswarmte. De woonkeuken is voorzien van een inbouwkeuken met een composiet werkblad met daarin gemonteerd een koelkast en vaarwasser. Het kookeiland is uitgerust met een 5-pits gasfornuis, gasoven en afzuigkap in schouwvorm; De woonkamer is een zeer prettige intieme ruimte. Authentieke details voeren hier de boventoon zoals de prachtige vensters met fijne roedeverdeling, de hoge plafonds met robuuste balken en de royale schouw met tegeltableau houtkachel met daarnaast de kleine raampjes die in het verleden de boer zicht gaven op de levende have op de deel; Masterbedroom, waarin naast het slaapgedeelte een kleedruimte is met aansluitend de badkamer, voorzien van 2 wastafels, bad, doucheruimte en wandtoilet; Bijkeuken/berging met bergkasten, wastafel, opstelmogelijkheid voor wasmachine en droger. Hier is tevens de cv ketel geïnstalleerd;
Voormalige deel, belegd met gebakken klinkers en Bentheimerzandsteen en voorzien van originele stalraampjes en niendeuren. Met een beetje inlevingsvermogen kun je je voorstellen hoe hier vroeger de koeien moeten hebben gestaan. De ruimte is getransformeerd naar een mooie vrijetijdsruimte met veel bergmogelijkheden. Boven deel is nog een grote ruime zolder aanwezig.

Verdieping: Vanuit de verscholen trap in de centrale hal is de royale overloop met vide bereikbaar. Van hieruit zijn bereikbaar 2 slaapkamers en een badkamer met douche, dubbele wastafel en wandtoilet. Het is mogelijk om de verdieping uit te breiden naar de zolderruimte boven de deel om extra kamers te creëren.

2e verdieping: Met een vlizotrap is een goed beloopbare zolderberging te bereiken.

Twickelschuur: kantoor, atelier of praktijk
Bij aankomst op het erf valt direct de typische Twickelschuur op die in 2008 onder architectuur is verbouwd tot multifunctionele ruimte van circa 10,6 x 12,4 meter. Het gebouw is door de huidige eigenaar gebruikt als proeflokaal, wijnhandel en kantoor. Door de open structuur van het gebouw zit het gebintwerk mooi in het zicht.  Gecombineerd met de vele van glas voorziene gevelopeningen is hier een zeer prettige sfeer gecreëerd waar het zeer prettig verblijven is voor werk of hobby. Niet alleen de sfeer is fantastisch ook het klimaat kan prima worden gereguleerd aangezien het bouwwerk is voorzien van vloer-, muur-, dak- en glasisolatie en beschikt over een eigen cv ketel. De ruimte is voorzien van water, gas, elektriciteit (ook krachtstroom).

De indeling is thans als volgt:
Begane grond: Entree via “onderschoer”; Royale multifunctionele ruimte; Bar; Sanitairruimte bestaande uit toiletruimte met wandtoilet en urinoir, wastafel / fontein. Afgetimmerde techniekhoek met cv ketel, stoppenkast en tussenmeter voor gas; Vaste trap naar…
Verdieping:
Overloop met vide; Twee prachtige kantoorruimtes!

Kapschuur met aanbouw
Een ideale stallingsruimte voor auto’s en ander materieel. Ook dit bouwwerk is vakkundig gerestaureerd, opgetrokken uit gevels met gemetselde voet en houten topgevels en daken voorzien van oudhollandse pannen. De vloer is belegd met basaltkeien. Er is een vorstvrije en afsluitbare aanbouw! Het gebouw is voorzien van elektriciteit.

Erf
Erve Klein Avest is te bereiken via een eigen oprijlaan die vanaf de openbare weg wordt gemarkeerd door 2 monumentale eikenbomen. Het erf is zeer ruim van opzet met voldoende ruimte voor parkeren. De erfverharding bestaat uit grint met hier en daar gebakken klinkers. Rondom de boerderij zijn verschillende terrassen aangelegd waar men kan genieten van de bloemenpracht van de vakkundig aangelegde en onderhouden tuin. De walnotenboom is een centraal punt waaronder het op zomerse dagen zeer goed vertoeven is met prachtige vergezichten over het karakteristieke Twentse coulisselandschap. Voor de boerderij staat nog een authentieke Bentheimer zandstenen waterput.

Boomgaard
Dat de huidige eigenaar wat heeft met fruitbomen wordt gelijk op het erf duidelijk door de leiappel aan de achtergevel van de boerderij en enkele verspreid staande fruitbomen. Er is echter nog veel meer lekkers te vinden in de professioneel aangelegde boomgaard, bestaande uit diverse Franse appel- en perenrassen. Goed voor vele flessen appel- en perencider. Bij gerede belangstelling vertelt de eigenaar u graag hoe dat in zijn werk gaat.

Woning verkopen?

Volg ons