Terug naar overzicht

VERKOCHT

Goorweg 68, 7596 MS Rossum
Vraagprijs € 535.000 k.k.
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1350 m3
  • Woonoppervlakte: 1 m2
  • Kavel: 8000 m2
  • Kamers: 8
  • Slaapkamers: 6
Korte omschrijving

In het landschappelijk zeer fraaie Noord Oost Twente gelegen zeer bijzondere woonboerderij op een oppervlakte van circa 0,8 hectare. De boerderij heeft een uitzonderlijke vormgeving waarin onder andere twee wooneenheden voorkomen. De staat van onderhoud en inrichting vraagt om een gedegen restauratie. Na restauratie zal deze boerderij tot één van de parels van Twente behoren…. Lees meer

Volledige omschrijving

In het landschappelijk zeer fraaie Noord Oost Twente gelegen zeer bijzondere woonboerderij op een oppervlakte van circa 0,8 hectare. De boerderij heeft een uitzonderlijke vormgeving waarin onder andere twee wooneenheden voorkomen. De staat van onderhoud en inrichting vraagt om een gedegen restauratie. Na restauratie zal deze boerderij tot één van de parels van Twente behoren. Het is mogelijk het object uit te breiden met extra grond, zelfs zodanig dat een rangschikking als NSW landgoed (met tal van fiscale voordelen) mogelijk is.

Het object is gelegen in de driehoek Oldenzaal – Denekamp – Rossum. Rondom deze boerderij is het heerlijk stil en kunt u genieten van volop privacy door de vrije ligging te midden van landerijen en natuurgebieden.
Naast de mogelijkheid om het object te rangschikken als NSW landgoed, zijn er diverse gebruiksopties. Zo is het natuurlijk een unieke woonplek te midden van de prachtige natuur, waar u bijvoorbeeld diverse paarden of andere hobbydieren kunt houden. Via de ontheffingsregels en wijzigingsmogelijkheden in het bestemmingsplan is het mogelijk om in de boerderij meerdere woningen te realiseren, een bed and breakfast of eventueel boerderijkamers te exploiteren.

De woonboerderij
Via een semi-verhard pad vanaf de openbare weg langs bos- en agrarische percelen wordt het erf bereikt. De boerderij wordt aan de achterzijde benaderd. Pas later valt de bijzondere vormgeving van de boerderij op met de prachtige ligging. De ene zijde ligt beschut door het bos en de andere zijde door reusachtige rododendronstruiken met doorkijkjes over het prachtige landschap.

De boerderij is onder architectuur van Kistemaker in 1908 gebouwd. Opvallend waren de bijzondere vorm van de kap alsmede de bijzondere raampartijen die in deze streek niet gebruikelijk waren. In 1960 is de boerderij gedeeltelijk verbouwd, waarbij de kap is gewijzigd, maar waarbij de bijzondere vensters bewaard zijn gebleven. Nog steeds is het een pand met een unieke uitstraling.

Uit het gemeentelijk archief blijkt dat de laatste grote verbouwing in 1976 heeft plaatsgehad, waarbij o.a. de keuken en sanitair zijn verbeterd. Thans is de staat van onderhoud dusdanig dat er rigoureus verbouwd en gerenoveerd dient te worden. De boerderij heeft een totaalvolume van circa 1350 m³ en er zijn twee wooneenheden en een deel aanwezig.

De bijgebouwen
Op het erf staan diverse bijgebouwen waaronder een veeschuur (ca. 72 m²), een wagenschuur (ca. 77 m²), een veldschuur (ca. 40 m²) en verder zijn er nog wat kleinere opstallen aanwezig zoals een houthok, kippenhok en voerloods. Ook is er op het erf nog een tredmolen aanwezig, deze zal samen met de andere zaken ten dienste van de paardenhouderij bij oplevering worden verwijderd.

Erfverharding
Op het erf zijn diverse verhardingen aanwezig. De erfverharding rondom de gebouwen bestaat voornamelijk uit betonklinkers en grind.

Optioneel
Het erf kan worden uitgebreid met extra grond, waaronder bos- en natuurgrond (circa 2,5 ha) en landbouwgrond (circa 5,6 ha). Door een uitbreiding naar een oppervlakte van circa 5 hectare kan het object in aanmerking komen voor rangschikking als NSW landgoed.

Een uniek en nog te verbouwen of te reconstrueren object gelegen op een fraaie locatie in Noord-Oost Twente.

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide fotobrochure downloaden via kromhofpullen.nl, kunt u contact met ons opnemen via 085-2732800 of per mail: info@kromhofpullen.nl.

Woning verkopen?

Volg ons