Terug naar overzicht

Villa ’t Annink

Drienerparkweg 3, 7552 EA Hengelo
Vraagprijs € 1.650.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1362 m3
  • Woonoppervlakte: 361 m2
  • Kavel: 4642 m2
  • Kamers: 13
  • Slaapkamers: 6
Korte omschrijving

Hét meest bijzondere woonhuis in Hengelo staat aan de Drienerparkweg te Hengelo. Met gepaste trots mogen we deze unieke villa na vele jaren van zorgzaam familiebezit namens de eigenaren te koop aanbieden. Deze beeldbepalende en rijksmonumentale villa naar een ontwerp van de bekende architect A.K. Beudt ligt aan de rand van het centrum in de… Lees meer

Volledige omschrijving

Hét meest bijzondere woonhuis in Hengelo staat aan de Drienerparkweg te Hengelo. Met gepaste trots mogen we deze unieke villa na vele jaren van zorgzaam familiebezit namens de eigenaren te koop aanbieden.
Deze beeldbepalende en rijksmonumentale villa naar een ontwerp van de bekende architect A.K. Beudt ligt aan de rand van het centrum in de zeer gewilde wijk De Grundel, omgeven door een prachtige tuin op een perceel van maar liefst 4642 m².

In 1926 is de markante rietgedekte villa in opdracht van textielfabrikant B.H. ter Kuile gebouwd met groot gevoel voor stijl en met oog voor fijne details zoals het vakwerk in de twee voorgevels, de brede daklijsten, de bijzondere kozijnvormen met glas-in-lood ramen, de unieke trap en nog veel meer. Nagenoeg alle bijzondere elementen zijn bewaard gebleven door zorgvuldig en liefdevol onderhoud. De villa verkeert ondanks de leeftijd van bijna 100 jaar in een goede staat van onderhoud en is van grote architectuurhistorische waarde. Met een inhoud van 1362 m³ en een woonoppervlakte van maar liefst 361 m² is het een familiehuis pur sang.

Indeling:
Architect Beudt heeft destijds niet alleen een grote prestatie geleverd met het exterieur van de villa. Ook de indeling is zeer doordacht, nagenoeg volledig intact en staat nog steeds garant voor hedendaags woongenot.
* De overdekte entree geeft toegang tot een vestibule met garderobe. Via dubbele deuren met glas in loodramen wordt de statige hal met trapopgang bereikt. In symmetrie met de vestibule is het gastentoilet gepositioneerd.
* De begane grond beschikt over meerdere leefruimtes waaronder een zitkamer, herenkamer, een 2e zitkamer en een werkkamer. Uiteraard een keuken welke ruim maar eenvoudig is ingericht en een bijkeuken met 2e toilet en toegang tot de kelder. Nagenoeg alle ruimtes zijn voorzien van hoge balkenplafonds, passende haarpartijen en grote raampartijen resulterend in een prachtige lichtinval en mooie uitzichten op de bloemrijke tuin. Vanuit verschillende ruimtes in de woning zijn de diverse tuinterrassen bereikbaar.

1e verdieping:
Via de prachtig vormgegeven trap wordt de overloop met vide bereikt. De masterbedroom is uitgerust met loggia en een direct aangrenzende badkamer met ligbad, bidet, wastafel, douche en toilet. Daarnaast zijn er op deze verdieping maar liefst 4 ruime slaapkamers welke voorzien zijn van vaste kasten. De tweede badkamer voorzien van douche, wastafel, ligbad en urinoir maakt deze verdieping meer dan compleet.

2e verdieping:
Met een vaste trap wordt de 2e etage bereikt waar nog eens 2 (slaap)kamers zijn gesitueerd gescheiden door een ruime overloop met veel bergmogelijkheden.

Tuin
Sinds vele jaren hebben de huidige bewoners mee gedaan aan openstelling van hun zeer bijzondere tuin tijdens de opentuinen dagen. Een ieder kon op deze wijze de prachtige parkachtige tuin aanschouwen met gazon, natuurlijke vijvers en borders met een grote diversiteit aan bomen, bloemen en planten, elk op een eigen kleurrijke wijze en tijd bloeiend. Een bijzonderheid is dat het perceel aan de achterzijde wordt doorkruist door de rustig voortkabbelende Drienerbeek. Via een bruggetje is het achterste deel van de tuin te bereiken. Het is mogelijk om op vele plekken en naar keuze onder het genot van zon of schaduw van de pracht en praal van dit bijzondere huis en fraaie tuin te genieten.
Aan de voorzijde van de villa is een oprit met kiezels welke leidt naar de garage achter in de tuin. Deze garage is zo gesitueerd dat deze vanaf de weg en de tuin nagenoeg niet zichtbaar is. Er zijn mogelijkheden voor stalling van de auto binnen en onder de carport. Verder is het bouwwerk voorzien van een werkplaats en houtopslag.

Ligging
Deze prachtige villa ligt in de lommerijke wijk De Grundel, waarin vele bijzondere en vooroorlogse woningen met een prachtige uitstraling staan. Het is de meest gewilde wijk van Hengelo. De villa is gelegen op een zeer gunstige locatie ten opzichte van het centrum van Hengelo met al zijn voorzieningen op gebied van middenstand, cultuur, horeca en zorg. Ook scholen (van basisonderwijs tot Universiteit), sport en openbaar vervoer zijn in de directe nabijheid.

Monumentale status
Het object geniet een rijksmonumentale status welke bijzondere financiële voordelen kan geven op de onderhoudskosten, zoals fiscale voordelen en de voordelen die het Restauratiefonds biedt middels een op gunstige voorwaarden te verkrijgen monumenten-hypotheek (www.restauratiefonds.nl)

Plattegrond
Volg ons