Terug naar overzicht

Wonen op een landgoed

Gravenallee 0, 7607 AG Almelo
Erfpacht
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Kavel: 8307 m2
Korte omschrijving

In de parkachtige omgeving van Huize Almelo en in de directe nabijheid van het Almelose stadscentrum doet zich een unieke mogelijkheid voor. Hier is namelijk een riante bouwkavels beschikbaar, waarop een prachtige stijlvolle huis gebouwd mogen worden. Komt hier uw langgekoesterde wens uit? De met veel groen omgeven kavel is zeer royaal te noemen met… Lees meer

Volledige omschrijving

In de parkachtige omgeving van Huize Almelo en in de directe nabijheid van het Almelose stadscentrum doet zich een unieke mogelijkheid voor. Hier is namelijk een riante bouwkavels beschikbaar, waarop een prachtige stijlvolle huis gebouwd mogen worden. Komt hier uw langgekoesterde wens uit?

De met veel groen omgeven kavel is zeer royaal te noemen met oppervlakte van circa 2800 m². De kavel is gesitueerd tussen de bestaande bebouwing aan de Gravenallee, tussen de statige woning op nummer 10 en de prachtige boerderij op nummer 12 en 14. Deze bijzondere plek dient op een zeer doordachte wijze te worden bebouwd.

Vandaar dat door de eigenaar van deze plek, Landgoed Huize Almelo, aan Mars architectuur opdracht is gegeven de beeldkwaliteit vast te leggen en enkele impressies te maken van woning die binnen dit kader past. U treft in deze prospectus de beelden aan. Uiteraard zijn in overleg met de architect aanpassingen mogelijk. Belangrijk is dat in plan en uitvoering de kwaliteit bewaakt wordt op deze historische grond.

De kavels
De verkoop betrof 2 prachtige bouwkavels, waarvan er inmiddels 1 verkocht is. Beide kavels zijn in eigendom van Landgoed Huize Almelo en worden in erfpacht uitgegeven. Dit is op landgoederen maar ook in de grote steden een gebruikelijke vorm van gronduitgifte. In plaats van dat u de grond koopt, betaalt u een jaarlijkse vergoeding – de canon – voor het gebruik. Deze canon is net als hypotheekrente fiscaal aftrekbaar.

Het gebruik houdt eveneens in dat er een opstalrecht wordt gevestigd voor de te bouwen woning, zodat deze uw eigendom is. Het recht van erfpacht met daarop uw woning kan wanneer u dat wenst gewoon worden verkocht. Voor het recht van erfpacht is een moderne overeenkomst opgesteld die voldoet aan de eisen van de Nederlandse bankinstellingen zodat u gewoon een hypotheek kunt afsluiten voor de bouw van de woning.

Bouwmogelijkheden
U kunt op deze kavels een riant vrijstaand huis met vrijstaand bijgebouw realiseren. Gezien de bijzondere ligging is het verplicht om samen met Mars Architectuur de woning conform het opgestelde beeldkwaliteitsplan en het geldende bestemmingsplan vorm te geven. U bent vrij in de keuze van de aannemer, maar om de kwaliteit te bewaken zal Mars Architectuur de bouw namens u gaan begeleiden. Op die manier wordt u ontzorgd en bent u verzekerd van een kwalitatief hoogstaande bouw passend bij de omgeving.
Het bestemmingsplan laat een riante woning toe. De woning mag een maximale inhoud van 1.250 m³ hebben en het bijgebouw mag een maximale oppervlakte van 150 m² krijgen. De impressies in deze prospectus zijn een voorbeeld van hoe uw toekomstige woning er uit zou kunnen zien en hoe u de kavel zou kunnen inrichten. Samen met de architect kunnen uw wensen naar een passend ontwerp worden vertaald. De indeling en inrichting van de woning is geheel vrij.

Authentieke tuinmuur
De kavels worden aan de achterzijde begrensd door een authentieke tuinmuur. Door Landgoed Huize Almelo wordt de tuinmuur waar nodig gerestaureerd tot een fraai element van uw kavelafscheiding. Van u als erfpachter wordt verwacht dat u de muur vanwege zijn cultuurhistorische belang respecteert en opneemt in het tuinontwerp.

Huur extra weide
Voor kavel B is er een mogelijkheid om de achterliggende weide separaat bij te huren voor bijvoorbeeld het houden van enkele hobbydieren. Nadere informatie hierover verstrekken we u graag tijdens een verkennend gesprek.

Kadastraal
De kavels worden op kosten van Landgoed Huize Almelo door het kadaster ingemeten. De te verwachten oppervlaktes zijn als volgt:

Kavel A circa 2200 m²
Kavel B circa 2800 m²
De kavels worden in het veld uitgezet, zodat u bij een bezichtiging kunt zien waar de kavelgrenzen liggen. Afwijkingen in oppervlakte zijn niet van invloed op de hoogte van de canon.

Prijsindicatie:
De genoemde prijs is een vanafprijs. Deze prijs is gebaseerd op de gekapitaliseerde canon.
Bij uitgifte in erfpacht is koper geen koopsom verschuldigd maar een jaarlijks te betalen canon.

De jaarlijks te betalen canon bedraagt voor:

kavel A: VERKOCHT
kavel B: € 8.000,– per jaar
De canon wordt ééns per drie jaar aangepast op basis van de inflatie. Als berekeningsbasis wordt hiervoor de consumentenprijsindex (werknemers laag) gebruikt.

Nadere informatie:
Nadere informatie wordt u graag verstrekt. Uiteraard geven we u ook informatie over de erfpacht en brengen we u graag in contact met de architect. De gunning van de kavels is onder voorbehoud van goedkeuring door Landgoed Huize Almelo.

Plattegrond
Volg ons