Terug naar overzicht

Wonen op eeuwenoud erf

Vleerhoeksweg 13, 7663 TK Mander
€ 700.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1850 m3
  • Woonoppervlakte: 326 m2
  • Kavel: 6900 m2
  • Kamers: 9
  • Slaapkamers: 7
Korte omschrijving

Rustig en riant wonen op een eeuwenoud erf tussen de glooiende landerijen in het tot verbeelding sprekende landschap van Noord-Oost Twente? Dat kan op deze woonboerderij met een oorsprong van rond 1830. De sfeer van weleer, het uitzicht, de omgeving, het is hier heerlijk vertoeven! Zeer recent zijn door verkoper aanpassingen doorgevoerd op het gebied… Lees meer

Volledige omschrijving

Rustig en riant wonen op een eeuwenoud erf tussen de glooiende landerijen in het tot verbeelding sprekende landschap van Noord-Oost Twente? Dat kan op deze woonboerderij met een oorsprong van rond 1830. De sfeer van weleer, het uitzicht, de omgeving, het is hier heerlijk vertoeven!

Zeer recent zijn door verkoper aanpassingen doorgevoerd op het gebied van duurzaamheid, zoals glasisolatie en zonnepanelen.

Mander is een kleine gezellige buurtschap binnen de gemeente Tubbergen. De Manderse omgeving is heel gevarieerd en biedt vele recreatiemogelijkheden. Verantwoordelijk voor deze variatie is onder andere de Mosbeek, deze beek ontspringt op de westflank van de stuwwal van Ootmarsum en meandert richting Mander. Een geaccidenteerd eeuwenoud gebied waar natuur nog echt natuur is en stilte heel normaal is. Hier beleeft u het landelijke leven in optima forma.

In dit prachtige gebied zijn in de omliggende plaatsen Tubbergen, Vasse en Ootmarsum uiteraard de nodige voorzieningen aanwezig zoals winkels, scholen, sportfaciliteiten etc. Zoekt u stedelijke voorzieningen, dan bent u aangewezen op de Twentse en naburige Duitse steden die met een autorit van vijftien tot maximaal twintig minuten te bereiken zijn.

De woonboerderij
De boerderij kent zijn oorsprong rond 1830. Door de jaren heen is de boerderij meerdere keren uitgebreid ten behoeve van het agrarische bedrijf. Onder andere door de schaalvergroting in de landbouw heeft de boerderij de agrarische functie verloren. De vorige en huidige eigenaren hebben de boerderij getransformeerd naar een riante en sfeervolle woonboerderij waar het verleden nog goed zichtbaar is.

Begane grond:
Entree via karakteristieke Saksische “onderschoer” over de voormalige deel; Centrale hal met gang die toegang geeft tot diverse woonvertrekken; Royale living met een fraaie estrikkenvloer, wanden met vanoudsher betegelde wanden en eeuwenoude gebinten. Een grote centraal geplaatste schouw met een houtkachel op een Bentheimerzandstenen plateau, zorgt voor sfeer en warmte in de ruimte. Vanuit deze ruimte is direct zicht op de landelijk aangelegde tuin met aanwezige waterput en robuuste bomen; Een werkruimte / kantoor direct grenzend aan de living; De keuken is voorzien van een eikenhouten inbouwkeuken met een zwart granieten werkblad met inbouwapparatuur; Bijkeuken met aansluiting voor witgoed (op werkhoogte), inbouwkast en extra aanrechtblok met aansluitend, via een ruime gang, een inpandige vrijetijds- / hobbyruimte; Badkamer met ligbad met douche, wastafel en toilet; 2 Slaapkamers;
In het achterhuis bevindt zich de deel, met aangrenzend enkele afgetimmerde ruimtes die onder andere de CV-ketel en boiler huisvesten en naar eigen inzicht gebruikt kunnen worden voor hobby- of bergruimte.

De 1e Verdieping is te bereiken via de fraaie bordestrap. Hier treft u de volgende vertrekken aan:
Overloop met gang; Ouderslaapkamer met o.a. inbouw kledingkast; Badkamer voorzien van stoomdouchecabine en 2 wastafels; Separaat toilet; (Slaap)kamer;
Aan de andere zijde van de bordestrap is eveneens een hal met gang die toegang verschaft aan 3 slaapkamers, diverse bergruimtes waaronder een royale zolderberging.

Bijgebouwen erf en tuin
Deze Twentse boerderij ligt op een erf dat wordt bereikt via een eigen door bomen omgeven oprijlaan. Het erf is op natuurlijke wijze afgescheiden door houtwallen met prachtige bomen. Het geeft een heerlijk besloten erf zonder het gevoel opgesloten te zijn. Sterker nog, op sommige plekken zijn prachtige doorkijkjes over de omliggende landerijen. Dat is ook het geval vanuit de prieel in de voortuin. Een prachtige plek om op zomerse dagen met vrienden van het goede leven te genieten! Onder andere van de eigen oogst uit de moestuin.

Eveneens in het oog springend is de grote schuur van 12 x 18 meter die voor vele doeleinden geschikt is. Erg praktisch is de geheel in Saksische stijl opgetrokken carport, die onderdak kan bieden aan twee auto’s. Als laatste attenderen we u op een leuk bakhuisje.
Kortom een erf, volledig in harmonie met het omringende landschap en met tal van mogelijkheden voor de liefhebber van het echte buitenleven.

Bijzonderheden:
Aanpassingen met betrekking tot duurzaamheid:
2018:
Beneden woonkamer en overige ramen vervangen door Thermopane.
2019:
Houtkachel vervangen door palletkachel (Bella Vista 7, 4 kW);
Zonnepanelen (22 stuks 310WPQpeak dou BLK-G5 met Fronius omvormer, totaal voor ongeveer 6.000 kWh/jaar);
Gas warmwaterboiler vervangen door elektrische warmtepomp boiler (Atlantic 270 FS, 1,8kW).

Plattegrond
Volg ons