Terug naar overzicht

Wonen op historische grond

Commanderieplein 0ong, 7631 ED Ootmarsum
(Erfpacht)
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Kavel: 615 m2
Korte omschrijving

Drie unieke bouwkavels aan Commanderieplein te Ootmarsum Aan de rand van het centrum van het pittoreske Ootmarsum naast het recent ontwikkelde en gezellige Commanderieplein doet zich een unieke mogelijkheid voor. Hier komen namelijk drie fraaie bouwkavels beschikbaar, waarop prachtige stijlvolle huizen gebouwd mogen worden. De te realiseren woningen dienen aan te sluiten bij de uitstraling… Lees meer

Volledige omschrijving

Drie unieke bouwkavels aan Commanderieplein te Ootmarsum

Aan de rand van het centrum van het pittoreske Ootmarsum naast het recent ontwikkelde en gezellige Commanderieplein doet zich een unieke mogelijkheid voor. Hier komen namelijk drie fraaie bouwkavels beschikbaar, waarop prachtige stijlvolle huizen gebouwd mogen worden.

De te realiseren woningen dienen aan te sluiten bij de uitstraling van het Commanderieplein. Vandaar dat in het bestemmingsplan een beeld-kwaliteitsplan is opgenomen en aan de hand hiervan Architom Architecten enkele impressies heeft gemaakt.

De kaveluitgifte
De kavels zijn in eigendom van De Commanderie Ootmarsum BV en worden in erfpacht uitgegeven. Dit is op bijzondere plaatsen zoals landgoederen maar ook in enkele grote steden een gebruikelijke vorm van gronduitgifte. In plaats van dat u de grond koopt, betaalt u een jaarlijkse vergoeding – de canon – voor het gebruik. Voordeel hiervan is dat er meer vermogen beschikbaar is voor de bouw van uw nieuwe huis. Tevens is deze canon is net als hypotheekrente fiscaal aftrekbaar. De Rabobank heeft te kennen gegeven dat de onderliggende erfpachtvoorwaarden voldoen aan de gestelde eisen en willen deze graag voor u financieren.

Het gebruik houdt eveneens in dat er een opstalrecht wordt gevestigd voor de te bouwen woning, zodat deze uw eigendom is. Het recht van erfpacht met daarop uw woning kan wanneer u dat wenst gewoon worden verkocht. Voor het recht van erfpacht is een moderne overeenkomst opgesteld die voldoet aan de eisen van de Nederlandse bankinstellingen zodat u gewoon een hypotheek kunt afsluiten voor de bouw van de woning.

Bouwmogelijkheden
U kunt op deze kavels een riant vrijstaand huis met vrijstaand of aangebouwd bijgebouw realiseren. Gezien de gewenste beeldkwaliteit is het verplicht de woning door Architom Architecten te toetsen aan het beeldkwaliteitsplan. U bent uiteraard vrij in de keuze van de architect en aannemer. Het bestemmingsplan laat een riante woning toe.

De impressies in deze prospectus zijn een voorbeeld van hoe uw toekomstige woning er uit zou kunnen zien. Samen met uw architect kunnen uw wensen naar een passend ontwerp worden vertaald. De indeling en inrichting van de woning is geheel vrij.

Beschikbaarheid van de kavels:
Kavel 1: beschikbaar
Kavel 2 : beschikbaar
Kavel 3: beschikbaar

Het Commanderieplein
Het Commanderieplein werd eind 2016 geopend en bestaat uit Gasterij Oatmössche, een poortgebouw met daarachter het openluchtmuseum en een bijgebouw waarin de ambachtelijke bierbrouwerij Othmar Bier gevestigd is en waarvan een deel bestaat uit een expositiecentrum. De drie partijen op het plein werken nauw samen. Zo staat het brouwhuis van Othmarbier letterlijk midden in de Gasterij! Het Commanderieplein heeft een rijke historie: 800 jaar geleden zetelden hier de ridders der Duitse Orde van de Commanderie.

Plattegrond
Volg ons