De echte natuurliefhebber kan hier naar hartenlust genieten!

Op het topje van de Herikerberg, een zeldzaam fraai glooiend en bosrijk natuurgebied, staat dit compleet gemoderniseerde en deels verduurzaamde (energielabel C) landhuis met diverse bijgebouwen waaronder een gastenverblijf, kapschuur en oude vakwerkschuur. Heerlijk comfortabel wonen in een zeer bijzondere en groene omgeving op een zeer ruim perceel van 15.300 m².

Ligging
Het landhuis ligt compleet verscholen op een schilderachtige en rustige plek midden in de bossen van de Herikerberg. De Herikerberg is één van de vijf heuvels rondom het gezellige dorp Markelo in de Overijsselse streek Twente. Een groot gedeelte van de Herikerberg maakt deel uit van de bezittingen van kasteel Weldam. Het betreft een uitgestrekt en zeer waardevol natuurgebied met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Via een semi-verharde weg vanaf de Goorseweg rij je langzaam de Herikerberg op. Zowel Markelo als het nabijgelegen Goor heeft een goede middenstand met tal van winkels en faciliteiten. Verder zijn er uitstekende verbindingen met de Twentse steden via weg en spoor. Voor de verdere bestemmingen is de snelweg A1 in een mum van tijd te bereiken.

Het landhuis
Het landhuis dateert uit 1955 en heeft In 2014 en 2015 een complete metamorfose en verduurzamingsronde ondergaan. We geven u een korte opsomming, maar vertellen hier liever over tijdens een rondgang ter plekke. De buitenmuren zijn geïsoleerd en afgewerkt met douglashout, dat maakt dat er een sfeervol in de omgeving passend landhuis is ontstaan. Er zijn o.a. 46 pv-panelen geplaatst, de elektrische installatie is compleet vervangen, het dak is vernieuwd en geïsoleerd, alle goten zijn vervangen en er is overal HR++ beglazing aangebracht. De gebruiksoppervlakte wonen is 214 m² en de inhoud bedraagt 794 m³.

De indeling
Op de begane grond zijn diverse ruimtes gesitueerd waaronder een fraaie keuken met complete inrichting en Rayburn houtfornuis, eetkamer en woonkamer met leemkachel. Vanuit al deze vertrekken een prachtig zicht op de tuin en lommerijke omgeving. Verder op dit niveau een badkamer, werkkamer en een achterentree. Een 2-tal treden omhoog is de zeer lichte (hoofd)slaapkamer gesitueerd met aansluitend een toilet.
Een ruim souterrain opgedeeld in 2 compartimenten, is in gebruik als opslagruimte.
De verdieping heeft 2 slaapkamers beide voorzien van wastafel en 1 met toilet. Er is veel bergruimte beschikbaar achter de knieschotten.

Bijgebouwen
Op het perceel staan diverse bijgebouwen
• Gastenverblijf gebouwd in 2015 en geheel energieneutraal. Er is een woonkamer met keuken, een slaapkamer met aansluitend badkamer met douche en toilet. Het ontbreekt de gasten aan niets. Er is zelfs een eigen privétuin aangelegd.
• Deels open kapschuur
• Vakwerkschuur
• Carport
• Finse Kota in gebruik als atelier, welke ook zeer goed dienst kan doen als sauna of speelhuis voor kinderen
• Kas voor het verbouwen van eigen groente
• Diverse houtopslagen

Groene omgeving
Dit landhuis is te bereiken via een houten toegangshek vanaf de Herikerbergweg. Alwaar volop plek is voor het parkeren van meerdere auto’s. Het ruime woonerf is een lichte open plek in een tot de eigendom behorend bos dat bestaat uit een grote variatie aan boomsoorten. Aan de noordzijde van de woning zijn de bijgebouwen te vinden. Aan de zuidzijde van de woning is een juweel van een tuin aangelegd. Het hele jaar door valt er te genieten van een ware kleurenpracht door het ensemble van de vele inheemse planten, struiken, bomen, waaronder vruchtdragende zoals appel, peer, amandel, perzik, moerbei en vijg, als ook de diverse kleurrijke borders en kruidentuin. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en komt hier krachtig tot uiting. Daar kunt u getuige van worden!

In het landschappelijke fraaie buitengebied van Enschede, niet ver van de dorpskern van Lonneker, staat deze vrijstaande woning met diverse bijgebouwen op een deze ruime kavel van 3572 m². Gezien de onderhoudsstaat van de opstallen ligt nieuwbouw het meest voor de hand. Een unieke kans om uw eigen droomwoning op deze aantrekkelijke plek te realiseren.

Dit object wordt bereikt via een kleine zijweg van de Vergertweg en maakt onderdeel van een groepje van vier woningen die hier rond de jaren zestig zijn gesticht. De zijweg is gemeenschappelijk eigendom. Het te verkopen perceel ligt geheel vrij aan het einde van de weg. Rondom de woning kunt u genieten van een vrij uitzicht op de omgeving. Het perceel met diverse solitaire bomen een kleine weide en een bijbehorend bos is een waar paradijs voor de tuin- en natuurliefhebbers. Ook het houden van hobbydieren behoort hier tot de mogelijkheden.

De ligging van deze kavel is zeer gewild, nabij Lonneker in een prachtige natuurrijke omgeving met veel recreatiemogelijkheden. Basisfaciliteiten liggen op korte afstand in het nabijgelegen Lonneker, maar ook het centrum van Enschede met grootstedelijke voorzieningen is vlot en zelfs per fiets te bereiken.

De woning en bijgebouwen
De aanwezige opstallen zijn door de jaren heen in eigen beheer door de eigenaar/bewoners gerealiseerd en hebben hen jarenlang veel woongenot opgeleverd. De kwaliteit en het uitrustingsniveau is echter niet meer van deze tijd. Uit het bouwtechnische rapport, dat ter inzage ligt, blijkt de technisch slechte staat. Er zijn mogelijkheden voor renovatie, echter het advies is sloop en nieuwbouw. Uiteraard dient u hier zelf de vergunningen voor aan te vragen.

Op de kavel staan diverse bijgebouwen waarvan de garage in redelijke onderhoudsstaat is. De andere bijgebouwen zijn aan vervanging toe.

Bouwmogelijkheden
Indien u besluit om de bestaande woning niet te renoveren biedt het bestemmingsplan mogelijkheden om ter vervanging van de huidige opstallen binnen het bouwvlak in eigen beheer een woning met vrijstaand bijgebouw te bouwen. Er is geen verplichting om dit via een geselecteerde architect of aannemer te doen. Het staat u geheel vrij om een ontwerp naar eigen inzicht te maken waarbij uiteraard de bepalingen in het bestemmingsplan en gemeentelijke eisen van welstand gerespecteerd dienen te worden. Ter verdere oriëntatie zijn de belangrijkste bestemmingsplanbepalingen aan deze brochure toegevoegd. In hoofdlijnen komt het er op neer dat er een woning binnen het bouwvlak kan worden gebouwd van maximaal 750 m³ inhoud. Aanvullend kan binnen het bouwvlak een bijgebouw met een maximale oppervlakte van 100 m² worden gebouwd.

Nutsvoorzieningen
De kavel beschikt thans over aansluitingen voor water, elektra, gas en riolering.

In de koopovereenkomst zullen een asbest- en ouderdomsclausule en een “as is” clausule worden opgenomen.

Op een prominente plek aan de Enschedesestraat in het centrum van Hengelo staat dit bijzonder ogende en statige herenhuis, ook wel bekend als de Drachenfels.

Vele fraaie authentieke elementen in de prachtige Art Nouveau stijl zijn terug te vinden, zoals de bijzonder vormgegeven gevels waaronder de in het oog springende risaliet met zandstenen afwerking en loggia.
Om niet voorbij te gaan aan de prachtige muurankers, kleurige tegeltableaus en glas-in-lood ramen. Dit pand heeft diverse mogelijkheden, van volledige bewoning tot een combinatie van wonen en zakelijk gebruik als kantoor of praktijk aan huis.
Wie op zoek is naar een bijzondere, eigenzinnige en authentieke woning of kantoor heeft hier een absolute buitenkans!

Het herenhuis bevindt zich in de levendige binnenstad van Hengelo in een groene ambiance. Aan de voorzijde ligt het Bataafse Kamp, een park met historisch schoolgebouw dat thans wordt getransformeerd naar appartementen, aan de achterzijde het Prins Bernhardplantsoen met rozentuin, vijver, klassieke muziekkoepel (1921) en Paviljoen de Ontmoeting. Alle faciliteiten zijn op loopafstand bereikbaar; het Rabotheater ligt om de hoek evenals het centraal station, maar ook gezellige terrassen en restaurants, een overvloed aan winkels en niet te vergeten het compleet vernieuwde marktplein. In Hengelo zijn volop school- en sportfaciliteiten. Enschede en de Universiteit Twente liggen op fietsafstand.

Het herenhuis
Voor het bouwjaar van het pand gaan we terug naar het jaar 1896. Architect W. Elzinga heeft het herenhuis ontworpen in art-nouveaustijl met zeer gedetailleerde decoraties als sierankers, zandstenen lateien en omlijstingen. In de jaren 70 en 80 is het pand in gebruik geweest als woonhuis met kerk-/meditatieruimte.
Daarna hebben de huidige eigenaren deze klassieker met behoud en herstel van de karakteristieke kenmerken uiterst netjes en grondig verbouwd tot een woonhuis met 2 wooneenheden. Het pand bevindt zich in een goede staat van onderhoud, in 2003 heeft er een grondige renovatie van de buitenzijde plaatsgevonden.
Vanwege het architectuurhistorisch belang als stijlzuiver voorbeeld van Art Nouveau architectuur is het pand geregistreerd als Rijksmonument en is opgenomen in het boek Monumenten.

De gebruiksoppervlakte wonen bedraagt 339 m² en de inhoud is 1.386 m³. Aangezien dit object een rijksmonument is, is een energielabel niet noodzakelijk. Het pand is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.

Gebruiksmogelijkheden
De bestemming laat een diversiteit aan gebruiksopties toe.
Op dit moment zijn er twee wooneenheden aanwezig met ieder een eigen entree, deze kunnen door een eenvoudige ingreep worden samengevoegd.
Hierdoor is een veelvoud aan mogelijkheden mogelijk.
Het geheel als woning, maar ook een combinatie van wonen en kantoor of praktijk aan huis mogelijk.

Indeling
Het gebouw heeft twee entree’s, voor elke wooneenheid één.
Elke wooneenheid heeft een separate voorkamer voorzien van een natuursteen schouw met haard en een eigen woonkeuken met inbouwkeuken. Daarnaast heeft 1 wooneenheid een ruime bijkeuken en een provisiekelder.
Aan de achterzijde bevindt zich een serre, waar heerlijk van de eerste zonnestralen in het vroege voorjaar genoten kan worden.
Op de eerste etage bevinden zich 4 slaapkamers en 2 badkamers.
Op de zolderetage zijn 3 ruime kamers waarvan 1 met een pantry. Hier bevindt zich tevens de technische ruimte met de cv-ketel t.b.v. verwarming van nagenoeg het gehele pand.

Tuin en parkeren
De woning heeft een met veel groen aangeklede voortuin voorzien van prachtig Art Nouveau hekwerk, met een opgang naar de statige hoofdentree. De achtertuin is vrij gelegen aan het aangrenzende park, geheel besloten door een beukenhaag. Er is een tuinhuis en een ruim terras om heerlijk buiten te verblijven.
Parkeren kan voor de deur of in de nabijgelegen parkeergarage De Beurs met een parkeervergunning. De kosten hiervoor bedragen momenteel € 136,80 per jaar.

Monumentale status
Het object geniet een Rijksmonumentale status welke, afhankelijk van uw eigen situatie, bijzondere financiële voordelen kan bieden. Laat u hierbij goed adviseren door uw financieel adviseur, fiscalist of steek uw licht op bij het Restauratiefonds. Dit fonds biedt mogelijke voordelen bij het verkrijgen van een monumenten-hypotheek.
Subsidie is mogelijk op bepaalde onderhoudskosten via de Woonhuissubsidie van de Rijksoverheid.

Bestemmingsplan
In het vigerende bestemmingsplan van de gemeente Hengelo heeft het pand de bestemming “Wonen” met een dubbelbestemming “Waarde – Archeologie Middel (binnen kom)” en met de functieaanduidingen “kantoor” en “specifieke vorm van kantoor – kantoor op verdieping”. Meer informatie hierover is te vinden op ruimtelijkeplannen.nl of via de Gemeente Hengelo.

De genoemde vraagprijs is een prijs bieden vanaf!

Voor meer informatie kijk op kromhofpullen.nl!

Een unieke kans in het buitengebied van Wierden. Hier bieden we een bijzonder object aan dat bestaat uit een vrijstaande woning met royaal multifunctioneel bijgebouw, buitenrijbak en weiland. Het perceel heeft een oppervlakte van 8970 m2 met een mogelijkheid tot aankoop van circa 4,5 hectare aangrenzende grond. Hierdoor liggen er kansen tot ontwikkeling van een NSW-landgoed, het houden van meerdere paarden en/of rundvee al dan niet in combinatie met een zelfvoorzienend landbouwbedrijf.

Ligging:
Dit keurige erf ligt in het groene buitengebied tussen Wierden en Nijverdal aan het eind van de Heijkampszijweg waar rust en privacy als vanzelfsprekend zijn. Omgeven door landerijen, enkele bosopstanden en her en der verspreid liggende bebouwing. Voor paardenliefhebbers zijn er in de buurt diverse uitrijmogelijkheden. Kortom een locatie waar u het echte plattelandsleven nog ervaart.
Winkels, scholen, sport en bijvoorbeeld horeca zijn echter dichtbij. Met enkele autominuten of een kwartier per fiets bent u in het nabijgelegen Wierden of Nijverdal. Van hieruit zijn er zelfs mogelijkheden om de trein te pakken. Verder reizen per auto is eenvoudig; binnen 5 minuten bent u bij de oprit naar de N35 / A 35 met aansluiting op de A1.

Erf en landerijen
Het erf ligt aan het eind van de openbare weg en wordt bereikt via een lange eigen oprijlaan voorzien van een voor zwaar transport geschikte bestrating. Het erf is ruim van opzet met daarop gesitueerd een casco woning, ter vervanging van de te slopen woning, een multifunctioneel bedrijfsgebouw, spoelplaats, mestbak en aansluitend een buitenrijbak en weiland. De buitenrijbak en het weiland zijn met een degelijke afrastering van hout en lint omzoomd.

Het woonhuis
In 2018 is een start gemaakt met de bouw ter vervanging van de oude woning. De woning is op traditionele wijze gebouwd en voorzien van alle isolatievoorzieningen. De kozijnen en buitendeuren zijn van kunststof en voorzien van HR++ beglazing.Na de periode van ruwbouw door een aannemer heeft de bouw enige tijd stilgelegen. Momenteel bevindt de bouw zich in de afbouwfase. Er is o.a. vloerverwarming aangelegd in de gehele woning, maar nog niet voorzien van een ketel . De muren zijn gedeeltelijk voorzien van schoonmetselwerk en stucwerk. De sanitairruimtes zijn al betegeld. Beneden moeten een deel van de plafonds nog worden afgewerkt met stuc of spuitwerk. Keuken en sanitairinrichting kan geheel naar eigen wens en smaak!

De indeling op de begane grond is als volgt:
• Entree/hal met garderobenis, trapopgang, gastentoilet en meterkast;
• Ruime woonkamer met veel lichtinval en een fraaie kijk over de landerijen, ensuite is er een kantoorruimte;
• Woonkeuken;
• Portaal met zijentree.
De indeling op de verdieping is als volgt:
• Ruime overloop met vlizotrap naar zolderberging;
• 5 slaapkamers;
• Badkamer.

Bedrijfsgebouw
Het betreft hier een goed onderhouden, gedeeltelijk geïsoleerd bedrijfsgebouw (30×15 meter) uit 2011. Het is opgebouwd met een betonnen voet met opbouw van stalen spanten. Vloeren zijn van beton. De gevels zijn aan de buitenzijde afgewerkt met douglasgeveldelen en gedeeltelijk voorzien van windbreekgaas. Het dak is gedekt met golfplaten.
De indeling
Het gebouw heeft een open frontstal voor het houden van rundvee en is voorzien van 40 boxen, met aansluitend een open frontstal voor pony’s of schapen. Onder het stalgedeelte zit een mestkelder met een inhoud van circa 300 m3.
Het dichte deel van het gebouw is ingericht met een paardenstal voorzien van 4 boxen en een wasplaats. Daarnaast is een keurige werkplaats / garage met toilet en wastafel gesitueerd. Deze is voorzien van een aparte schakelkast, krachtstroom en een automatische overheaddeur (6 m hoogte).
De vloer van de werkplaats en de wasplaats in de paardenstal zijn voorzien van vloerverwarming via een CV combiketel (Remeha 2010).
Boven de paardenstal en werkplaats is via een stalen trap een verzwaarde opslagzolder bereikbaar.

Bijzonderheden
• Vanwege de bouw van de nieuwe woning dient de oude woning gesloopt te worden. Deze werkzaamheden inclusief egalisatie van het terrein worden uitgevoerd in opdracht en voor rekening van verkopers.
• Op het object ligt een Besluit Melding landbouwmilieubeheer van 11 juli 2012 waaronder vrij vertaalt vallen 9 volwassen paarden ouder dan 3 jaar, 50 stuks vrouwelijk jongvee, alsmede mestopslag, dieselolie- en olieopslag, garage met smeerput, spoelplaats. Op 9 september 2013 uitgebreid met opslag van hooi en stro.
• Er is 4,5 hectare aangrenzende agrarische grond aan te kopen. Dit biedt vele mogelijkheden waaronder het stichten van een NSW landgoed dat vele fiscale mogelijkheden met zich meebrengt. Vraag ons naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Nuts
Op het erf zijn aansluitingen voor gas, water, electra, glasvezel, telecom en gemeentelijk openbaar drukriool. De nieuwe woning is thans nog niet aangesloten op genoemde nutsvoorzieningen.

Bestemmingsplan
Het perceel heeft de enkelbestemming Agrarisch – Agrarisch bedrijf ter plekke van
het erf met specifieke bouwaanduiding afwijkende maatvoering (bestemmingsplan 2009), via veegplan 2 herziening 2019 voorzien van een gewijzigde vorm van het bouwvlak. Daarnaast is er grotendeels een enkelbestemming Agrarisch en deels de enkelbestemming Verkeer – 4 voor de overige grond buiten het erf. Verder ligt het object in een gebiedsaanduiding Reconstructiewetzone – verwevingsgebied. Voor meer informatie kunt u kijken op ruimtelijkeplannen.nl of contact opnemen met de gemeente Wierden.

Midden in het oude stadscentrum van Ootmarsum wordt aan de Ganzenmarkt nummer 18 te huur aangeboden. Het pittoreske Ootmarsum is het kunst en cultuurstadje van Twente en daardoor een trekpleister voor de wijde omgeving. Het is een lust om hier te wonen. Het unieke en glooiende landschap met weiden, akkers, beekjes en houtwallen ligt om de hoek.

Indeling:
Begane grond: Entree/hal met gastentoilet, woonkamer met plafond voorzien van authentieke eikenhouten balken, dichte keuken met inbouwkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur, slaapkamer met aangrenzend een badkamer voorzien van ligbad, wastafel en toilet, achter de woning bevindt zich een terras bereikbaar vanuit de keuken en een separate berging.
1e verdieping: Bereikbaar vanuit de woonkamer met een vaste trap alwaar een kamer en bergruimte gecreëerd zijn.

Parkeergelegenheid bevindt zich voor de woning.

De genoemde huurprijs van € 1.050,- geldt voor huurperiode langer dan 12 maanden en is exclusief gas – water en licht. De maximale huurperiode bedraagt 2 jaar.
Voor kortlopende verhuur tussen de 3 en 12 maanden bedraagt de huurprijs: € 1.200,- excl. gas – water en licht.

Rust! Ruimte! Groen!

Wanneer u naar dit prachtige onder architectuur gebouwde landhuis aan de Graskarperstraat rijdt, ervaart u gelijk de groene ruimtelijke omgeving en een oase van rust. De ideale plek voor wie de rust van de natuur wil beleven maar toch dicht bij alle voorzieningen wil wonen. Het perceel is maar liefst 5225 m² groot waarbij de woonkavel en een aangrenzend bosperceel worden onderbroken door de meanderende Hesbeek.

Ligging
De woning is zeer gunstig gelegen aan de rand van de gewilde wijk Slangenbeek met alle voorzieningen zoals winkels, onderwijs op loop- of fietsafstand. Het centrum van Hengelo met tal van winkels, markt en horeca en theater is binnen een kwartier met fiets, auto of openbaar vervoer te bereiken. De op- en afritten naar de A1 bereikt u zelfs binnen 5 autominuten.

Het landhuis
Het huis is in 2008 naar een ontwerp van Building Design gebouwd en sedert dien zeer goed onderhouden. Op de begane grond zijn een ruime slaapkamer en badkamer aanwezig waardoor de woning levensloop bestendig is.. Het landhuis heeft door de goede isolatie een prettig woonklimaat. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming en er zijn draai-kiepramen met horren en ingebouwde screens. De woonoppervlakte bedraagt 236,5 m² en de inhoud 784 m³.

Indeling begane grond:
Bij het binnentreden van deze woning ontstaat direct een wauw gevoel. De entree/hal komt u binnen via dubbele deuren en is nokhoog met een geraffineerde lichtinval. Vanuit de hal bereikt u met een vaste robuuste hardhouten trap de verdieping, verder is er in de hal een gastentoilet en een ruime garderobenis.
De woonkamer heeft rondom grote raampartijen en tijdens de wat koudere dagen kan de goed werkende open haard worden ontstoken.
Aansluitend is er een woonkeuken met 2x een schuifpui naar het overdekte terras, een inbouwkeuken met diverse apparatuur, heeft voldoende ruimte voor een grote eettafel en biedt u rondom zicht op uw eigen paradijs.
Verder is er een bijkeuken met achter- zij entree, hier bevinden zich de aansluitingen voor het witgoed, aanrechtblok en is een uitstortgootsteen geplaatst. Een kastenwand biedt volop ruimte voor het opbergen van de nodige spullen. Het slaapgedeelte op de begane grond bestaat uit een masterbedroom met inloopkast en een badkamer voorzien van een dubbele wastafel, een ruime douchehoek en eigen toilet.

Indeling verdieping
De verdieping kent een royale overloop met fraaie vide en toegang tot maar liefst 3 zeer ruime slaapkamers waarvan er 2 zijn voorzien van een eigen wastafel.
Vanuit deze slaapkamers kan gebruik worden gemaakt van de badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel en een apart toilet. Tot slot is er een bergkast met CV-opstelling.
De tweede verdieping bestaat uit een bergzolder die via een vlizotrap bereikt kan worden.

Bijgebouw
Een eenvoudige garage met aangebouwde carport. Dit gebouw kan desgewenst uitgebouwd vervangen worden door een nieuw bijgebouw van maar liefst 100 m². De geldende regels hiervoor staan in het bestemmingsplan welke u kunt raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl.

Tuin
De natuurlijke tuin rondom het landhuis is geheel in stijl aangelegd en heeft een grote vijver. Door de ruime kavel en de ideale situering van het huis zijn er meerdere terrassen mogelijk. Een wandeling rondom de vijver of door het bos, een ree of konijn dat af en toe komt buurten, waterhoentjes en eenden die genieten van een frisse duik in de grote vijver of in de Hesbeek, er valt hier genoeg te zien en te beleven. Fruit plukken in de zomer kan ook, er staan o.a. een kersenboom en een appelboom. Het bos is voorzien van een diverse houtopstand, met vooral dennen en beuken. Rondom de kavel staan diverse monumentale eiken, rododendrons, verscheidene hagen. Het hele jaar door is de omgeving attractief groen.

Een fantastische plek om te wonen! Geheel besloten op eigen terrein met een eigen parkachtige tuin met bos. Hier staat een goed onderhouden vrijstaande villa met zwembad, paardrijbak en bijgebouw. De kavel is maar liefst 4,9 hectare groot. Wat een heerlijkheid om hier te wonen! Dit is typisch zo’n bijzondere plek die maar zelden beschikbaar komt.

Ligging
Dit object ligt verscholen in het idyllisch groene landschap van de buurtschap Markvelde in de driehoek Haaksbergen – Diepenheim – Neede. Perfect privé gelegen en vanaf de openbare weg niet zichtbaar waardoor veel mensen uit de omgeving niet eens bekend zijn met het feit dat hier een huis staat. Ondanks de vrije ligging hoef je niet ver voor allerlei voorzieningen. Diepenheim, ook wel “het stedeke” genoemd, ligt op enkele autominuten en beschikt over een goede middenstand, de basisschool en sportfaciliteiten. Bovendien is het een centrum voor beeldende kunst, in harmonie met de omgeving waar zich maar liefst 6 prachtige kastelen bevinden.
En voor als je op het openbaar vervoer bent aangewezen, de bushalte ligt om de hoek. Ook grotere steden in de omgeving zoals bijvoorbeeld Hengelo, Enschede, Lochem en Deventer zijn vlot te bereiken.

De villa
De villa is in 1978 op zeer degelijke wijze gebouwd. De huidige eigenaar is de 3e bewoner en heeft dit paradijsje ruim 20 jaar met veel plezier bewoond. Door de jaren heen is de villa her en der gemoderniseerd, goed onderhouden en voorzien van isolatie. Er ligt een energielabel C! Het is een villa van formaat met een gebruiksoppervlakte wonen van 437 m² en een inhoud van maar liefst 1712 m³.
Indeling begane grond:
• Entree / vestibule met deuren richting de hal met garderoberuimte, gastentoilet, trapopgang en een lift naar de eerste verdieping;
• Studeer/werk/herenkamer met een sfeervolle open haard en een fraai zicht op de oprijlaan via de grote vensters;
• Sfeervolle living met een zithoek bij de open haard, een royale eethoek voor tafelen met een flink gezelschap en een loungegedeelte met haard en bar. De vloer is voorzien van een natuurstenen Noorse lei. Door het openen van de schuifpui ontstaat een vloeiende verbinding met het tuinterras.
• De keuken is ingericht met een inbouwkeuken met een bijzonder fraai marmeren werkblad en diverse inbouwapparatuur.
• Bijkeuken met achterentree, voorzien van cv- en witgoedopstelling en een extra garderobe.
• Doucheruimte, 2e toilet nabij de tweede achterentree en extra bergruimte met toegang tot het souterrain.

Indeling souterrain:
• Biljartkamer
• Welness met 5-persoonssauna, relaxruimte, douche en wastafel
• Voorraadkelder
• Technische ruimte met alle techniek voor het zwembad, de oliekachel voor verwarming van de woning, meterkast en 2 boilers.

Indeling verdieping:
• Overloop
• Masterbedroom met balkon, kleine inloopkast en badkamer ensuite met ligbad, douche, dubbele wastafel, toilet en bidet.
• 2 slaapkamers beide voorzien van een eigen badkamer met douche en wastafel. Ook deze slaapkamers hebben een eigen balkon.

Indeling 2e verdieping:
• Overloop
• Doucheruimte
• Technisch ruimte
• 2 kamers beide voorzien van een wastafel.

Bijgebouwen
Er zijn 2 bijgebouwen die door de positionering op het erf en het materiaalgebruik nauwelijks opvallen.
De berging / werkplaats is gebouwd op een gemetselde voet en afgewerkt met zwarte gepotdekselde gevelpanelen. Hierin is ruimte voor de stalling van alle tuinmachines en gereedschappen.
Het andere bouwwerk betreft een voormalige zeecontainer welke omgebouwd is voor het gebruik als paardenstal, maar momenteel in gebruik is als houtopslag.

Buitengebeuren
Via een lange eigen oprijlaan van gravel door het eigen bos doemt al rijdend langzaam maar zeker de prachtige villa op, met aan de voorzijde parkeergelegenheid voor minimaal 6 auto’s.
Rondom het huis is een parkachtige tuin gelegen bestaande uit grote gazons, diverse robuuste bomen waaronder prachtige beuken en eiken met een ondergroei van rododendrons, bloeiend in alle denkbare kleuren. Het geheel vormt een prachtig en stijlvol ensemble!
Om te genieten van de natuur kun je een mooie wandeling maken over je eigen bezit, overal in het bos zijn wandelpaden aangelegd met elke keer een ander uitzicht. Ook het wild weet deze plek te vinden, met grote regelmaat verschijnen er reeën in de tuin.
Voor verkoeling in de zomerdag is er een zwembad met buitendouche aangelegd en zijn er rondom het huis meerdere zitjes.
Het houden van paarden behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden door de aanwezigheid van een paardrijbak en de paardenstallen.

Kort gezegd: Wauw, wat een ongekend prachtige plek!

Heerlijk vrij en zorgeloos wonen in een rietgedekte villa op een zeer privacy volle kavel van maar liefst 1201 m² aan de rand van het kerkdorp Reutum in Twente. Deze volumineuze villa (energielabel C) met inpandige garage is levensloopbestendig dankzij de ruime slaap- en badkamer op de begane grond.

Ligging
De villa ligt aan de rand van het dorp Reutum. Reutum is een gezellig dorp waar de nodige basisvoorzieningen aanwezig zijn. Voor een uitgebreider aanbod in winkels, horeca, onderwijs en sport is Tubbergen binnen 5 minuten te bereiken, maar ook het pittoreske Ootmarsum en de grote steden Almelo, Hengelo, Oldenzaal en Enschede liggen binnen een prettige reis afstand. In de nabije omgeving zijn tal van recreatiemogelijkheden en uitgestrekte natuurgebieden, kortom het is hier heerlijk wonen in een landelijke omgeving.

De villa
Deze villa is gebouwd eind jaren 90 door een plaatselijke aannemer, kosten nog moeite zijn gespaard om een degelijk solide bouwwerk neer te zetten. Kwaliteit, vakmanschap, stijlvol en sfeervol zijn een aantal kernbegrippen die op deze woning zeker van toepassing zijn. Overal zijn de raamkozijnen voorzien van draai-kiepramen en nagenoeg de gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming. De woning heeft een energielabel C. De inhoud is maar liefst 837 m³ (incl. garage) en de gebruiksoppervlakte wonen is 251 m².

Indeling begane grond:
• Entree / hal met garderobe, gastentoilet en meterkast.
• Woonkamer gelegen aan de voorzijde van de woning met een ronde erker waardoor er veel natuurlijk licht binnenvalt.
• Woonkeuken met een inbouwkeuken voorzien van diverse apparatuur. De keuken biedt voldoende ruimte voor een grote eettafel en geeft toegang tot het fijne tuinterras.
• Slaapkamer met zicht op de achtertuin en ensuite een kleedkamer en een badkamer welke voorzien is van een ligbad, douchehoek, wastafel en toilet.
• Bijkeuken/achterentree met aansluitingen voor witgoed.
• Tussenhal met een kantoorhoek en toegang tot de kelder.
• Inpandige garage.

Indeling verdieping:
• Overloop.
• 2 zeer ruime slaapkamers, elk voorzien van een wastafel en veel bergruimte.
• 2e badkamer met een douche, wastafel en toilet
• Zolderruimte alwaar zich de cv-ketel bevindt.
• De verdieping kan desgewenst anders worden ingericht waardoor er meerdere slaapkamers kunnen worden gerealiseerd.

Tuin
De villa is voorzien van een ruime oprit voor meerdere auto’s . Rondom het huis is een fraaie tuin aangelegd met een groot gazon, borders met veel hortensia’s en azalea’s, een bijzondere rozenboom, een kruidentuin en diverse fruitbomen. Het vele groen zorgt voor privacy en verkoeling op de warme zomerdagen.

Wonen aan de oever van de Oude IJssel met vrij uitzicht over de rivier en de jachthaven en toch op een steenworp afstand van het centrum van Doetinchem, kan dat?
Ja dat kan!

Dit 3-kamer appartement met een woonoppervlakte van ca. 105 m² met ruime L-vormige woonkamer en een royaal balkon op het zuidwesten is gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Doetinchem.
Het appartement ligt op de 1e etage. Je hebt vrij uitzicht over de Oude IJssel, de jachthaven en sportvelden. Het centrum is voor de dagelijkse boodschappen of om uitgebreid te winkelen, voor lunch of diner in een van de vele restaurants is op loopafstand. Doetinchem is ook een heerlijke stad voor gewoon een eenvoudig ommetje. Het gezellige stadscentrum van Doetinchem, de hoofdstad van de Achterhoek, heeft een heel veelzijdig winkelaanbod. Je treft er bovendien tal van goede restaurants, gezellige grand cafés, bioscoop en theater Amphion. Dit allemaal op een loopafstand van nog geen 300 meter!

s

Ligging
De woonboerderij ligt net buiten de kern van Bornerbroek en op korte afstand van de plaatselijke sportaccommodatie. De boerderij grenst aan de Doorbraak; een prachtige meanderende beek omgeven door beschermde natuur die bij dit object zorgt voor een groene camouflage van het verderop gelegen businesspark XL en de A35. In deze ecologische verbindingszone met zijn verrassende landschappen zijn prachtige wandelingen en fietstochten te maken.
Door de centrale ligging bent u, zowel met de fiets als met de auto, binnen tien minuten in Borne, Delden, Hengelo of Almelo. Deze plaatsen hebben veel te bieden op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en werkgelegenheid. Bovendien beschikken ze over een gezellig centrum met tal van winkels en horeca. Alle bovengenoemde plaatsen hebben een treinstation. De automobilist is slechts vijf minuten verwijderd van de op- en afritten naar de A35 en A1 voor een perfecte verbinding met de rest van Nederland en Duitsland.

Buitengebeuren
De woning ligt aan een doodlopende straat waar alleen bestemmingsverkeer langs komt voor de aanpalende verspreid liggende woningen. Aan weerszijden van de woning is een oprit gecreëerd en u kunt via beide zijden achter de woning bij de bijgebouwen komen. Aan de voorzijde is een gazon met diverse perkjes en er staan diverse bomen, waaronder een aantal fruitbomen. Rondom ligt een weide waardoor het houden van hobbydieren mogelijk is met genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een grote (zelfvoorzienende tuin).

Bekijk aanbod
Volg ons