Zeer uniek! Op bijna het hoogste punt van de Holterberg in het nationaal park de Sallandse Heuvelrug, staat op een plek met fenomenale uitzichten een sfeervol rietgedekt landhuis met een luxe gastenverblijf, bijzondere zwemvijver met badhuis en een heuse boomhut. Op deze plek met zijn fraaie vergezichten over de immense heidevelden, zelfs reikend tot ver in de IJsselvallei waant u zich in een buitenlands vakantieresort. Rust, ultieme natuurbeleving, de luxe van een zeer doordacht ingericht huis met mogelijkheid voor een gastvrij verblijf van vrienden of familie.… Mooier kan het niet.

Oorsprong
Rond 1900 was een gebied van circa 200 ha op de flank van de Holterberg in bezit van een Haagse bankiersfamilie. Zij bouwden hier voor zich zelf een jachthuis naar voorbeeld van een Noorse blokhut en een kleine jachtopzienerswoning. In latere jaren is het landgoed in delen verkocht. De jachtopzienerswoning met 1,4 ha grond stond aan de basis van het thans aangeboden landhuis. Het huis is rond 1961 verkocht aan een vliegenier. Hij bouwde de kleine woning uit tot landhuis en heeft hier later (op circa 50 m boven NAP) de basis voor de bijzondere zwemvijver aangelegd. In 2008 heeft de huidige eigenaar het object gekocht. Het huis verkeerde toen in een dermate onderhoudsstaat dat besloten is het landhuis compleet te renoveren en uit te breiden. Daarbij zijn de authentieke details van het oorspronkelijke jachtopzienershuis bewaard gebleven evenals enkele bijzonderheden uit het ontwerp van 1961. Ook is in die tijd het luxe gastenverblijf met garage/berging gerealiseerd.

Het landhuis
Het rietgedekte landhuis is degelijk gebouwd, energiezuinig en voorzien van hedendaagse luxe en comfort met een verrassende indeling.
Op de begane grond zijn de volgende ruimtes gesitueerd:
• Entree / hal met garderobenis, gastentoilet en trapopgang
• Berging met technische ruimte, opstelmogelijkheid voor witgoed en achterentree
• Living bereikbaar via dubbele glazen taatsdeuren in een stalen frame. De houten plankenvloer zorgt samen met de open haard voor een warme landelijke sfeer. De raampartijen geven een doorkijk naar de prachtige natuur met vergezichten. In een schuifwand zit de TV verwerkt zodat deze naar wens van de bewoner verborgen kan worden
• Centraal in het huis gelegen woonkeuken, welke desgewenst door 4 glazen deuren is af te sluiten voor de aangrenzende vertrekken. De keuken is voorzien van een spoeleiland en een kookeiland met de nodige inbouwapparatuur. Een hydraulisch bediend vloerluik verschaft toegang tot de provisiekelder. Het oorspronkelijke nog aanwezige deel van het jachtopzienershuis vormt een gezellige eethoek met prachtig zicht naar de omgeving.
• Kantoor/werkkamer met open haard en openslaande deuren naar buiten.
• Een tweede kelderruimte, ideaal voor bijvoorbeeld de wijnvoorraad.
Zowel de keuken als de woonruimte zijn voorzien van veel opbergruimte met greeploze solide eiken schuiflades

Via een fraai vormgegeven trap in de hal wordt de verdieping bereikt met de volgende ruimtes:
• Ruime overloop met vide
• Masterbedroom met ensuite een badkamer welke voorzien is van dubbele wastafel, douche, ligbad en toilet
• 4 slaapkamers, waarvan de grote gastenkamer met een eigen balkon met uitzicht over de heide
• 2e Badkamer met ligbad en wastafel
• Separaat toilet
• Bergkast
Alle slaapkamers zijn voorzien van solide eiken inbouwkasten.

Bijgebouwen en voorzieningen
• Gastenverblijf met inpandige garage
Het gastenverblijf is in dezelfde stijl ingericht als het landhuis. Met fraaie lichtgekleurde houten deuren en vloeren is een fijne warme woonsfeer gecreëerd. Een ideaal verblijf net naast het landhuis om familie of vrienden een “eigen plek” te geven. Het gastenverblijf is ruim genoeg om een heel gezin te ontvangen. De volgende ruimtes zijn aanwezig:
Begane grond:
• entree/hal,
• woonkamer voorzien van open haard, openslaande deuren naar een terras alwaar een prachtig vergezicht!
• luxe pantry
• toilet
• garage / opslagruimte met een technische ruimte en bergkast.
Verdieping:
• 3 ruime slaapkamers, allen voorzien van solide eiken inbouwkasten.
• Badkamer voorzien van ligbad, douche, wastafel en toilet.
Het gastenverblijf dat in 2008 is gebouwd, is volledig geïsoleerd en voorzien van centrale verwarming. Op het dak zijn 20 zonnepanelen geplaatst, in de aangebouwde carport is een oplaadpunt voor de elektrische auto aanwezig.

• Zwemvijver met badhuis
Heerlijk zwemmen in deze prachtige natuur behoort tot de mogelijkheden. De zwemvijver heeft een ingenieus waterbehandelingensysteem waarvan de techniek recent vernieuwd is. Het karakteristieke badhuis is uitgerust met een douche met wastafel en een technische ruimte. Voor het badhuis is een zonneterras met buitendouche aanwezig. Op het dak van het badhuis is nog een extra terras aanwezig welke voorzien is van een buitenhaard.

• Boomhut
De door een professionele bouwer gebouwde boomhut is prachtig verwerkt in een fraaie grove den. Een houten trap begeleidt u naar boven alwaar een spannende ruimte is gecreëerd voor avontuurlijke kinderen of ware natuurspotters.

Buitengebeuren
De toegangsweg naar dit landhuis gaat geheel door het groen, langzaam tegen de berg op. Slechts enkele bewoners en een verdwaalde wandelaar maken er gebruik van. Aan het eind van de weg geeft een houten slagboom toegang tot het perceel. Een natuurlijke ingericht terrein met een bloemenweide waarin diverse zeldzame planten staan met her en der enkele bomen zoals (tover)hazelaars, appel , walnoot en 2 oude grote krentenbomen. Grote rododendron struiken onder volwassen eiken en dennen vormen een natuurlijke overgang naar het eigen bos en heideveld. Vanaf de diverse terrassen is een adembenemend uitzicht over de flanken van de Sallandse Heuvelrug dat beschermd wordt door de Natura2000 status. Een vrij uitzicht en veel groen is daarmee gewaarborgd.

Onvoorstelbaar dat dit fraaie buitengoed in Nederland ligt!!!

Op landgoed het Stroot in het buitengebied van de gemeente Enschede wordt op basis van een opstalrecht een zeer authentiek bewaarde boerderij te koop aangeboden. Deze prachtige boerderij is gelegen op het in ontwikkeling zijnde boerenknooperf Brinkcate. De boerderij zal naar eigen smaak gemoderniseerd en gerenoveerd kunnen worden met instandhouding van enkele authentieke elementen, waarbij de buitenzijde aan de eisen van landgoed Het Stroot moet voldoen.

Makelaar en rentmeester Harry Sentker kan je hier alles over vertellen tijdens een bezichtiging!

Deze rond 1913 gebouwde boerderij kent nog de oorspronkelijke indeling:
Begane grond: zij-entree, toilet, authentieke deel die tot riante living kan worden verbouwd; voorkamer en zijkamers.
Eerste verdieping: open zolderruimte waarin met gemak enkele slaapkamers en een badkamer kunnen worden gerealiseerd.

Na een grondige renovatie / verbouwing kan de woonoppervlakte van de boerderij circa 260 m² bedragen

De bouwkundige staat van de boerderij ligt vast in een rapportage van de Monumentenwacht. Ter inspiratie heeft Bert Berkhof van VAB Architecten & Adviseurs enkele verbouwingstekeningen gemaakt.

Bij de boerderij hoort een berging met kapschuur en een weiland dat gebruikt kan worden voor bijv het houden van paarden of kleine hobbydieren. In de voortuin kan bijvoorbeeld de oorspronkelijke moestuin worden hersteld.

De locatie:
De boerderij is gelegen in het fraaie buitengebied tussen Hengelo en Enschede, in de buurtschap Twekkelo, een heerlijke omgeving om te leven en recreëren. Voor de liefhebbers van paarden zijn hier tevens volop uitrijmogelijkheden.
Landgoed het Stroot heeft een prachtig afwisselend landschap met bossen, akkers en weiden. Hoewel buren op ruime afstand wonen, kent iedereen elkaar. Naoberschap zoals dat in Twente wordt genoemd is hier zeker aanwezig.
Voorzieningen tref je in het nabij gelegen Boekelo, Enschede of Hengelo, welke zowel per fiets als auto zeer vlot te bereiken zijn.

Knooperf:
Het van oorsprong boerenerf is nog in ontwikkeling. In de nabije toekomst zullen nog vier nieuw te realiseren schuurwoningen worden gebouwd.

Recht van opstal:
Om landgoed Het Stroot in stand te kunnen houden en door te kunnen geven aan volgende generaties wordt de boerderij samen met de bijbehorende opstallen via een zogenaamd recht van opstal verkocht. Dit is nagenoeg vergelijkbaar met een recht van erfpacht. Je wordt via dit recht eigenaar van de opstallen, de grond blijft in bezit van het landgoed. Voor het recht van opstal en bijbehorend gebruik van de grond betaal je een een vergoeding, ook wel retributie genoemd. De woning zelf koop en/of verbouw je en die is je eigendom. De jaarlijkse retributie bedraagt € 12.000,–, deze is fiscaal aftrekbaar net zoals hypotheekrente.
Het recht van opstal wordt aangegaan voor een lange 30 jarige looptijd. Als bewoner ben je gedurende deze tijd verzekerd van het gebruik. In deze overeenkomst zijn de nodige bepalingen opgenomen die er voor moeten zorgen dat het karakter van het erf behouden blijft en zijn bepalingen opgenomen die verkoop en/of verlenging van het recht mogelijk maken.

De genoemde koopsom is gebaseerd op de koopsom van de opstal (zijnde € 260.000,– k.k.) en de gekapitaliseerde retributie.

De tekeningen, maten, oppervlakte en inhoud zijn indicatief, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
In de koopakte wordt een 10% waarborgsom of bankgarantie opgenomen.

Drie unieke bouwkavels aan Commanderieplein te Ootmarsum

Aan de rand van het centrum van het pittoreske Ootmarsum naast het recent ontwikkelde en gezellige Commanderieplein doet zich een unieke mogelijkheid voor. Hier komen namelijk drie fraaie bouwkavels beschikbaar, waarop prachtige stijlvolle huizen gebouwd mogen worden. De kavels worden in erfpacht uitgegeven.

De te realiseren woningen dienen aan te sluiten bij de uitstraling van het Commanderieplein. Vandaar dat in het bestemmingsplan een beeld-kwaliteitsplan is opgenomen en aan de hand hiervan Architom Architecten enkele impressies heeft gemaakt.

De canon bedraagt € 6.150,- per jaar.

De kaveluitgifte
De kavels zijn in eigendom van De Commanderie Ootmarsum BV en worden in erfpacht uitgegeven. Dit is op bijzondere plaatsen zoals landgoederen maar ook in enkele grote steden een gebruikelijke vorm van gronduitgifte. Voor het recht van erfpacht is een moderne overeenkomst opgesteld die voldoet aan de eisen van de Nederlandse bankinstellingen zodat u gewoon een hypotheek kunt afsluiten voor de bouw van de woning. In plaats van dat u de grond koopt, betaalt u een jaarlijkse vergoeding – de canon – voor het gebruik. Voordeel hiervan is dat er meer vermogen beschikbaar is voor de bouw van uw nieuwe huis. Tevens is deze canon net als hypotheekrente fiscaal aftrekbaar. De Rabobank heeft te kennen gegeven dat de onderliggende erfpachtvoorwaarden voldoen aan de gestelde eisen en willen deze graag voor u financieren.

Het gebruik houdt eveneens in dat er een opstalrecht wordt gevestigd voor de te bouwen woning, zodat deze uw eigendom is. Het recht van erfpacht met daarop uw woning kan wanneer u dat wenst gewoon worden verkocht.

Bouwmogelijkheden
U kunt op deze kavels een riant vrijstaand huis met vrijstaand of aangebouwd bijgebouw realiseren. Gezien de gewenste beeldkwaliteit is uw architect verplicht het ontwerp ter goedkeuring voor te leggen aan de grondeigenaar. U bent uiteraard vrij in de keuze van de architect en aannemer. Het bestemmingsplan laat een riante woning toe.

De impressies in deze prospectus zijn een voorbeeld van hoe uw toekomstige woning er uit zou kunnen zien. Samen met uw architect kunnen uw wensen naar een passend ontwerp worden vertaald. De indeling en inrichting van de woning is geheel vrij.

Beschikbaarheid van de kavels:
Kavel 1: beschikbaar
Kavel 2 : beschikbaar
Kavel 3: beschikbaar

Het Commanderieplein
Het Commanderieplein werd eind 2016 geopend en bestaat uit Gasterij Oatmössche, een poortgebouw met daarachter het openluchtmuseum, een bijgebouw waarin de ambachtelijke bierbrouwerij Othmar Bier gevestigd is en waarvan een deel bestaat uit een expositiecentrum. Daarnaast is onlangs een derde gebouw geopend waarin een herberg, bierspa en een tabaksmuseum ondergebracht zijn. Alle partijen op het plein werken nauw samen. Zo staat het brouwhuis van Othmarbier letterlijk midden in de Gasterij! Het Commanderieplein heeft een rijke historie: 800 jaar geleden zetelden hier de ridders der Duitse Orde van de Commanderie.

Rust! Ruimte! Groen!

Wanneer u naar dit prachtige onder architectuur gebouwde landhuis aan de Graskarperstraat rijdt, ervaart u gelijk de groene ruimtelijke omgeving en een oase van rust. De ideale plek voor wie de rust van de natuur wil beleven maar toch dicht bij alle voorzieningen wil wonen. Het perceel is maar liefst 5225 m² groot waarbij de woonkavel en een aangrenzend bosperceel worden onderbroken door de meanderende Hesbeek.

Ligging
De woning is zeer gunstig gelegen aan de rand van de gewilde wijk Slangenbeek met alle voorzieningen zoals winkels, onderwijs op loop- of fietsafstand. Het centrum van Hengelo met tal van winkels, markt en horeca en theater is binnen een kwartier met fiets, auto of openbaar vervoer te bereiken. De op- en afritten naar de A1 bereikt u zelfs binnen 5 autominuten.

Het landhuis
Het huis is in 2008 naar een ontwerp van Building Design gebouwd en sedert dien zeer goed onderhouden. Op de begane grond zijn een ruime slaapkamer en badkamer aanwezig waardoor de woning levensloop bestendig is.. Het landhuis heeft door de goede isolatie een prettig woonklimaat. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming en er zijn draai-kiepramen met horren en ingebouwde screens. De woonoppervlakte bedraagt 236,5 m² en de inhoud 784 m³.

Indeling begane grond:
Bij het binnentreden van deze woning ontstaat direct een wauw gevoel. De entree/hal komt u binnen via dubbele deuren en is nokhoog met een geraffineerde lichtinval. Vanuit de hal bereikt u met een vaste robuuste hardhouten trap de verdieping, verder is er in de hal een gastentoilet en een ruime garderobenis.
De woonkamer heeft rondom grote raampartijen en tijdens de wat koudere dagen kan de goed werkende open haard worden ontstoken.
Aansluitend is er een woonkeuken met 2x een schuifpui naar het overdekte terras, een inbouwkeuken met diverse apparatuur, heeft voldoende ruimte voor een grote eettafel en biedt u rondom zicht op uw eigen paradijs.
Verder is er een bijkeuken met achter- zij entree, hier bevinden zich de aansluitingen voor het witgoed, aanrechtblok en is een uitstortgootsteen geplaatst. Een kastenwand biedt volop ruimte voor het opbergen van de nodige spullen. Het slaapgedeelte op de begane grond bestaat uit een masterbedroom met inloopkast en een badkamer voorzien van een dubbele wastafel, een ruime douchehoek en eigen toilet.

Indeling verdieping
De verdieping kent een royale overloop met fraaie vide en toegang tot maar liefst 3 zeer ruime slaapkamers waarvan er 2 zijn voorzien van een eigen wastafel.
Vanuit deze slaapkamers kan gebruik worden gemaakt van de badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel en een apart toilet. Tot slot is er een bergkast met CV-opstelling.
De tweede verdieping bestaat uit een bergzolder die via een vlizotrap bereikt kan worden.

Bijgebouw
Een eenvoudige garage met aangebouwde carport. Dit gebouw kan desgewenst uitgebouwd vervangen worden door een nieuw bijgebouw van maar liefst 100 m². De geldende regels hiervoor staan in het bestemmingsplan welke u kunt raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl.

Tuin
De natuurlijke tuin rondom het landhuis is geheel in stijl aangelegd en heeft een grote vijver. Door de ruime kavel en de ideale situering van het huis zijn er meerdere terrassen mogelijk. Een wandeling rondom de vijver of door het bos, een ree of konijn dat af en toe komt buurten, waterhoentjes en eenden die genieten van een frisse duik in de grote vijver of in de Hesbeek, er valt hier genoeg te zien en te beleven. Fruit plukken in de zomer kan ook, er staan o.a. een kersenboom en een appelboom. Het bos is voorzien van een diverse houtopstand, met vooral dennen en beuken. Rondom de kavel staan diverse monumentale eiken, rododendrons, verscheidene hagen. Het hele jaar door is de omgeving attractief groen.

Vrij en markant wonen in het centrum van Hengelo

Hét meest bijzondere woonhuis in Hengelo staat aan de Drienerparkweg te Hengelo.
Deze beeldbepalende villa naar een ontwerp van de bekende architect A.K. Beudt ligt op loopafstand van het centrum in de zeer gewilde wijk De Grundel, omgeven door een prachtige tuin op een perceel van maar liefst 4642 m².

In 1926 is de markante rietgedekte villa in opdracht van textielfabrikant B.H. ter Kuile gebouwd met groot gevoel voor stijl en met oog voor fijne details zoals het vakwerk in de twee voorgevels, de brede daklijsten, de bijzondere kozijnvormen met glas-in-lood ramen, de unieke trap en nog veel meer. Nagenoeg alle bijzondere elementen zijn bewaard gebleven door zorgvuldig en liefdevol onderhoud.
De villa verkeert in een goede staat van onderhoud. De villa is in 2020 aan de buitenzijde geschilderd en in het voorjaar van 2022 heeft er groot onderhoud aan de rieten kap plaatsgevonden. De woning is goed geïsoleerd door middel van muurisolatie en er zijn voorzetramen geplaats. Dat en een nieuwe CV-ketel (2019) maken dat de energielasten relatief laag gehouden kunnen worden.
Met een inhoud van 1362 m³ en een woonoppervlakte van maar liefst 361 m² is het een familiehuis pur sang. De indeling maakt het ook zeer geschikt om wonen en werken te combineren.

Tuin
De prachtige parkachtige tuin heeft gazons, natuurlijke vijvers en borders met een grote diversiteit aan bomen, bloemen en planten, die elk op een eigen kleurrijke wijze het gehele jaar bloeien. Een bijzonderheid is dat het perceel aan de achterzijde wordt doorkruist door de Drienerbeek. Via twee bruggetjes is het achterste deel van de tuin te bereiken. Het is mogelijk om op vele plekken in de zon of schaduw van de pracht van dit bijzondere huis en fraaie tuin te genieten. De huidige bewoners hebben vele jaren hun bijzondere tuin open gesteld tijden open tuinen dagen.
Aan de voorzijde van de villa is een oprit met kiezels welke leidt naar de garage achter in de tuin. Deze garage is zo gesitueerd dat deze vanuit het huis, vanaf de weg en de tuin nagenoeg niet zichtbaar is. Er zijn mogelijkheden voor stalling van meerdere auto’s binnen en onder de carport. Verder is het bouwwerk voorzien van een werkplaats en houtopslag.
Aankoop van het object met minder grond is bespreekbaar, vraag bij ons naar de mogelijkheden.

Ligging
Deze prachtige villa ligt in de lommerijke wijk De Grundel, waarin vele bijzondere en vooroorlogse woningen met een prachtige uitstraling staan. Het is de meest gewilde wijk van Hengelo. De villa is gelegen op een zeer gunstige locatie ten opzichte van het centrum van Hengelo met al zijn voorzieningen op gebied van openbaar vervoer (Hengelo CS op 10 min lopen), middenstand, cultuur, horeca en zorg. Ook scholen (van basisonderwijs tot Universiteit) en sport zijn in de directe nabijheid.

Monumentale status
Het object geniet een rijksmonumentale status welke bijzondere financiële voordelen geeft op de onderhoudskosten, zoals woonhuissubsidie van de Rijksoverheid, fiscale voordelen en de voordelen die het Restauratiefonds biedt middels een op gunstige voorwaarden te verkrijgen monumenten-hypotheek (www.restauratiefonds.nl). Vanwege eerdere moderniseringen zijn onder meer de keuken en badkamers naar eigen wensen te vervangen.

———————–

Fabulous living in the center of Hengelo
The most unique house in Hengelo is located on the Drienerparkweg.
This iconic villa, designed by the well-known architect A.K. Beudt, is located within walking distance of the city center in the highly sought-after district of De Grundel, surrounded by a beautiful garden on a plot of no less than 4642 m².
In 1926, the striking thatched villa was commissioned by textile manufacturer B.H. ter Kuile to be built with a great sense of style and with an eye for fine details such as the half-timbering in the two facades, the wide roof moldings, the special frame shapes with stained glass windows, the unique staircase and much more. Almost all special elements have been preserved by careful and loving maintenance. The villa is in a very good condition.
The exterior of the villa was painted in 2020 and in the spring of 2022 the thatched roof has been renovated. The house is well insulated with wall insulation and insulated windows. Together with the new central heating boiler (2019) this results in relatively low energy costs.
With a volume of 1362 m³ and a living area of no less than 361 m², it is a family home pur sang. The layout is also very convenient to combine living and working from home.

Garden
The park-like garden has lawns, natural ponds and borders with a great diversity of trees, flowers and plants. Diversity in plants ensures a variety of (matching) colors and flowers through the seasons.
A special feature is that the plot at the rear is crossed by a brook, the Drienerbeek. The rear part of the garden can be reached via two bridges. The splendor of this special house and beautiful gardens can be enjoyed in many places, in either sun or shade. For many years, the current residents have opened their garden during the ”open” garden days, allowing everyone to enjoy its beauty.
In the front of the villa is a pebbled driveway leading to the garage at the back of the garden. This garage is situated virtually invisible from the road, the main house and the garden. The driveway, garage and carport offer parking for multiple vehicles. Furthermore, the building is equipped with a workshop and wood storage.

Location
This beautiful villa is located in the lush district of De Grundel, in which many special and stylish pre-war homes are located. It is the most sought-after district of Hengelo. The villa is located close by the city center of Hengelo with shops, restaurants, cinema, theatre and care at approximately 10 minutes walking distance. Schools (from primary education to university), sports and the railway station are also in the immediate vicinity.
The city center of Enschede is just 10 minutes’ drive away.

Monumental status
The object has national monument status which gives special financial advantages on maintenance costs, such as housing subsidy from the Rijksoverheid, tax benefits and the benefits that the Restoration Fund offers through a monument mortgage to be obtained on favorable terms (www.restauratiefonds.nl). Amongst others, the kitchen and bathrooms can be modernized according your own wishes.

Een locatie die rust, privacy en ruimte waarborgt. Een fraaie authentieke uitgebouwde woonboerderij in het groen, met alle voorzieningen van Wierden binnen handbereik. Op dit fraaie perceel van ruim 26.000 m² aan de rand van het Wierdense veld kunt u een droom werkelijkheid laten worden, waarbij het houden van bijvoorbeeld hobbydieren tot de mogelijkheden kan horen.

Ligging
Dit karaktervolle object is gelegen aan de rand van Wierden aan het eindpunt van een landelijke weg. Winkels, scholen, sportpark ’t Lageveld en het station liggen op slechts 5 minuten afstand. Binnen een zelfde tijdsbestek bereikt u de A35 richting Almelo, Hengelo en Enschede, Zwolle en Deventer.

De woonboerderij
De woning kent zijn oorsprong begin 1900. In de jaren ’90 is er onder architectuur een aanbouw gekomen welke momenteel de slaapvertrekken herbergt. Overal zijn de oude gebinten en sporen nog in beeld, zodat de authenticiteit zichtbaar blijft. De woning is door de gemeente als “Karakteristiek” benoemd, waardoor wijzigingen aan de buitenzijde van de boerderij in overleg met de gemeente moeten plaatsvinden. Het geheel wordt door de huidige eigenaren keurig onderhouden en bewoond, maar mist de luxe voorzieningen die op dit moment in veel woningen standaard zijn.

Indeling:
Begane grond: de entree is tevens de eetkamer en bevindt zich in het voorhuis van de boerderij. Deze ruimte straalt een en al authenticiteit uit. In deze kamer is er ruimte voor een eettafel, er is een fraaie schouw en een vaste kast. Aansluitend is er een extra kleine kamer welke voor meerdere doeleinden te gebruiken is. De keuken is eenvoudig en klein, maar praktisch en geeft een mooi zicht op de voorzijde. Vanuit de keuken is er een bijkeuken met eigen entree. Tevens is hier de opstelplaats voor het witgoed, de meterkast, een uitstortgootsteen en bergkast. Een heerlijk lichte en royale woonkamer met een stalen wenteltrap naar de eerste verdieping. De woonkamer is op 2 plekken op speelse wijze verdiept aangelegd. Glas in de oude niendeuropening met een uitzicht over de landerijen maakt het geheel compleet.
Verdieping boven de kamer: via de stalen trap in de woonkamer komt u op de eerste verdieping. Hier is een overloop, een slaapkamer en een ruimte welke als slaapkamer/studieruimte/bergruimte te gebruiken is.

Achterhuis
Begane grond: separate entree/hal in het aangebouwde gedeelte. In de hal bevinden zich de trappen naar de provisiekelder en naar de bovenverdieping, ook vindt u hier het gastentoilet. De masterbedroom is een ruime kamer met veel licht met ensuite de badkamer, welke voorzien is van douche en dubbele wastafel. Er is een tussendeur naar het gastentoilet. Vanuit de slaapkamer zijn er openslaande deuren naar het terras aan de achterzijde. Daarnaast zijn er 2 min of meer gelijke slaapkamers, beide voorzien van vaste kasten. 2e Badkamer welke voorzien is van een douche, 2 wastafels en toilet.
Verdieping: de trapopgang leidt naar een extra verdieping. Deze ruimte is in gebruik als bergzolder, tevens bevindt zich hier de technische ruimte.

Bijgebouw
Een vrijstaande garage opgetrokken uit een gemetselde voet met houten wanden en een pannendak. Het bouwwerk is toegankelijk via een loopdeur en een kanteldeur.

Erf
Het erf is zeer fraai gelegen aan het eind van een rustige landweg. Een heerlijk natuurlijke omgeving, met volop ruimte en privacy. Rondom de boerderij is een natuurlijke tuin aangelegd met diverse bomen waaronder eiken, berken, fruitbomen en mispel. Een gazon, natuurlijke vijver en enkele borders completeren het geheel. Het is mogelijk om kleine hobbydieren te houden op de bijbehorende weidegrond.

Minder grond
Aankoop van deze woonboerderij met minder grond is bespreekbaar. Neem voor de mogelijkheden en kosten gerust contact met ons op.

Wonen aan de oever van de Oude IJssel met vrij uitzicht over de rivier en de jachthaven en toch op een steenworp afstand van het centrum van Doetinchem, kan dat?
Ja dat kan!

Dit 3-kamer appartement met een woonoppervlakte van ca. 105 m² met ruime L-vormige woonkamer en een royaal balkon op het zuidwesten is gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Doetinchem.
Het appartement ligt op de 1e etage. Je hebt vrij uitzicht over de Oude IJssel, de jachthaven en sportvelden. Het centrum is voor de dagelijkse boodschappen of om uitgebreid te winkelen, voor lunch of diner in een van de vele restaurants is op loopafstand. Doetinchem is ook een heerlijke stad voor gewoon een eenvoudig ommetje. Het gezellige stadscentrum van Doetinchem, de hoofdstad van de Achterhoek, heeft een heel veelzijdig winkelaanbod. Je treft er bovendien tal van goede restaurants, gezellige grand cafés, bioscoop en theater Amphion. Dit allemaal op een loopafstand van nog geen 300 meter!

Het complex is in 1990 gebouwd en volledig geïsoleerd. Het gehele buitenonderhoud wordt verzorgd door de Vereniging van Eigenaren, hiervoor is een bijdrage verschuldigd van € 210,- per maand. Hieronder vallen onder andere het dagelijkse onderhoud, elektra in de gemeenschappelijke ruimten, liftinstallatie, glasbewassing en een reservering voor groot onderhoud. De schoonmaak van het trappenhuis kost € additioneel 35,- per kwartaal

Indeling begane grond:
Centrale entree met videofoon-installatie, brievenbussen, trappenhuis en lift.

Indeling appartement:
Vide met lifttoegang.
Entree, ruime hal met toilet, garderobe, meterkast, kast met CV-installatie en een bergkast. Badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafel/badmeubel.
De royale L-vormige woonkamer is gelegen op de zonzijde van het complex en biedt een fantastisch uitzicht over de Oude IJssel, de jachthaven en sportvelden. Een schuifpui geeft toegang tot het overdekte balkon waar je in alle rust genieten van het uitzicht en de in de Oude IJssel ondergaande avondzon.
De halfopen keuken is voorzien van een inbouwkeuken met apparatuur (koel/vries combinatie, vaatwasser, oven, inductiekookplaat met afzuigkap).
Aan de voorzijde van het appartement bevinden zich 2 slaapkamers. De grote kamer biedt voldoende ruimte voor een grote inbouwkast. De 2e slaapkamer is momenteel in gebruik als kasten-/bergkamer alwaar zich ook de aansluitingen voor de witgoed bevinden. Deze ruimte leent zich ook zeer goed om te gebruiken als werk-/studeerkamer.

Buiten:
Rondom is een keurig verzorgde tuin aangelegd. Naast het complex bevindt zich het gebouw met uw eigen berging voor uw fietsen of opslag van uw spullen.
Achter het appartementengebouw bevindt zich een complex garageboxen. Eén van die boxen (no. 7X 41) is eventueel aanvullend bij te kopen. De garagebox is voorzien van een plat dak en een stalen overheaddeur.

Interesse? Maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvende bezichtiging.

Op een bijzonder fraaie locatie in het buitengebied, nabij de stadsrand van Enschede, bevindt zich midden in het fraaie groen deze ruime bouwkavel van 2200 m². Op deze kavel staat een slooprijpe woning met een aantal eveneens slooprijpe bijgebouwen. Een unieke kans om uw eigen droomwoning te bouwen.

De kavel ligt in een omgeving met verspreid liggende woningen in een bosrijk gebied nabij het Rutbeek met tal van faciliteiten en op korte afstand van natuurgebied Buurserzand met een werkelijk unieke mogelijkheid voor wandelen en fietsen. De bebouwde kom van Enschede ligt eveneens op steenworp afstand met bijvoorbeeld een fietstocht van slechts 5 minuten zijn dagelijkse voorzieningen zoals winkels en lagere scholen al te bereiken.

Park Wildyck is met recht woongeluk in het groen!

Rust, ruimte, groen. Wonen op Park Wildyck is uniek. Wonen in het centrum van Borne, één van de beste woongemeenten van Nederland.

Echter, met de rust van een park en directe toegang naar het groene buitengebied. Hier creëert u geheel naar uw ideeën, uw visie en inzichten uw eigen domein. Op een opvallend ruim bemeten perceel op een onvergelijkbare, historische en waardevolle locatie waar totaal vijftien kavels rondom een brink worden gerealiseerd. Veel groen en met kwalitatief hoogwaardige materialen in het openbaar gebied. Alles omgeven door houtwallen, bomen en een prachtige beek, is Park Wildyck gegarandeerd een investering voor nu en later!

De ruime kavels bieden u optimale privacy. Toch is er ook, voor ieder die dat wenst, het Twentse gevoel van ‘naoberschap’, doordat er vijftien kavels rondom een brink worden gepositioneerd. Kinderen, kleinkinderen; er kan veilig worden gespeeld in het park. Bovendien zijn door de locatie alle denkbare voorziening op korte afstand, zowel winkels, cultuur en maatschappelijke instellingen.
Park Wildyck ligt besloten, waardoor het beschermd voelt. Ook dat maakt Wildyck tot een bijzondere woonlocatie, waar het veilig en vertrouwd wonen en leven is.

Park Wildyck wil zich niet louter en alleen onderscheiden door de rust, de ruimte en de met zorg aangelegde parkachtige invulling. Het nieuwe wonen vraagt ook om andere elementen en dynamiek. Groen wonen betekent tegenwoordig immers óók duurzaam wonen. Daarom biedt Park Wildyck een waardevolle ondersteuning als het gaat om het terugdringen van het energieverbruik.

Park Wildyck is een uniek project. In alle opzichten. De bijzonder lage grondprijs, de ruime kavels en niet in de laatste plaats de exclusieve locatie. Als bewoner van Park Wildyck beleeft u enerzijds het ‘buitengevoel’, anderzijds woont u nabij het knusse dorpshart van Borne. Een wandeling van slechts enkele minuten door de pittoreske straatjes van Oud-Borne brengt u al in het centrum. Met delicatessenwinkels, exclusieve modezaken, interieur en antiek, boeken en lifestyle: het aantal speciaalzaken is opvallend. Verder vindt u in Borne gezellige terrasjes, restaurants. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er meerdere grote supermarkten en is er iedere woensdag een leuke weekmarkt.

De ligging van Park Wildyck is ook zo aantrekkelijk door de rust en het vele groen. Het buitengebied, de bossen van Twickel en het mooie Twentse coulissenlandschap, het is allemaal snel bereikbaar per fiets. Zoals ook de grote omliggende steden Enschede, Hengelo en Almelo met een groot cultureel aanbod, van theater tot bioscopen, van uitgaansgelegenheden tot winkelstraten, onderwijsinstellingen en meer.

Park Wildyck onderscheidt zich door al die elementen. Een prachtige, in parkstijl aangelegde woonlocatie, met riante kavels waar u al uw woonwensen kunt realiseren. Een ligging die bijzonder is en rust, ruimte en groen garandeert.

NSW Landgoed “De Breuker”

Gelegen in één van de fraaiste natuurgebieden van Twente onder de rook van Ootmarsum.

Een onbeschrijfelijk mooi landgoed midden in het prachtige glooiende natuurlandschap van Noord-Oost Twente in het door natuurkenners zeer gewaardeerde Springendal te Ootmarsum. Het landgoed is circa 8,7 ha groot en omvat een onder architectuur gebouwd volumineus neo-Saksisch landhuis met buitenzwembad, een bijzonder koetshuis, paardenstallen, tuinen, meerdere weiden, bossen en een natuurlijke bronvijver! Met ontzettend veel gevoel en liefde voor het oeroude typisch Twentse landschap is hier de afgelopen twintig jaar een prachtig woonjuweel gecreëerd.

Landgoed “De Breuker” is geheel gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 als niet opengesteld landgoed. Hierdoor geniet u naast de prachtige natuur van diverse fiscale voordelen.

Situering
Nabij Ootmarsum
Hezingen is gelegen in Noord-Oost Twente in een stilte gebied op wandel- en fietsafstand van Ootmarsum. Dit pittoreske stadje in het fraaie Twentse coulisselandschap is een cultuurhistorisch bolwerk met waardering voor aloude nostalgische gebruiken. Vele kunstgalerieën en diverse horeca etablissementen zorgen voor gezelligheid en bezienswaardigheden in de buurt. Altijd leuk om te bezoeken samen met uw gasten.
In een mum van tijd, bent u zonder files in de omliggende Twentse steden zoals Enschede, Hengelo en Almelo van waaruit u perfecte aansluitingen heeft op het snel- en spoorwegennet naar andere regio’s in Nederland of het nabije Duitsland.

Resumerend: een subliem landgoed in perfecte staat van onderhoud, in één van de mooiste gebieden van het land. Een uniek bezit en een voorrecht om hier te wonen!

Bekijk aanbod
Volg ons