Rust! Ruimte! Groen!

Wanneer u naar dit prachtige onder architectuur gebouwde landhuis aan de Graskarperstraat rijdt, ervaart u gelijk de groene ruimtelijke omgeving en een oase van rust. De ideale plek voor wie de rust van de natuur wil beleven maar toch dicht bij alle voorzieningen wil wonen. Het perceel is maar liefst 5225 m² groot waarbij de woonkavel en een aangrenzend bosperceel worden onderbroken door de meanderende Hesbeek.

Ligging
De woning is zeer gunstig gelegen aan de rand van de gewilde wijk Slangenbeek met alle voorzieningen zoals winkels, onderwijs op loop- of fietsafstand. Het centrum van Hengelo met tal van winkels, markt en horeca en theater is binnen een kwartier met fiets, auto of openbaar vervoer te bereiken. De op- en afritten naar de A1 bereikt u zelfs binnen 5 autominuten.

Het landhuis
Het huis is in 2008 naar een ontwerp van Building Design gebouwd en sedert dien zeer goed onderhouden. Op de begane grond zijn een ruime slaapkamer en badkamer aanwezig waardoor de woning levensloop bestendig is.. Het landhuis heeft door de goede isolatie een prettig woonklimaat. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming en er zijn draai-kiepramen met horren en ingebouwde screens. De woonoppervlakte bedraagt 236,5 m² en de inhoud 784 m³.

Indeling begane grond:
Bij het binnentreden van deze woning ontstaat direct een wauw gevoel. De entree/hal komt u binnen via dubbele deuren en is nokhoog met een geraffineerde lichtinval. Vanuit de hal bereikt u met een vaste robuuste hardhouten trap de verdieping, verder is er in de hal een gastentoilet en een ruime garderobenis.
De woonkamer heeft rondom grote raampartijen en tijdens de wat koudere dagen kan de goed werkende open haard worden ontstoken.
Aansluitend is er een woonkeuken met 2x een schuifpui naar het overdekte terras, een inbouwkeuken met diverse apparatuur, heeft voldoende ruimte voor een grote eettafel en biedt u rondom zicht op uw eigen paradijs.
Verder is er een bijkeuken met achter- zij entree, hier bevinden zich de aansluitingen voor het witgoed, aanrechtblok en is een uitstortgootsteen geplaatst. Een kastenwand biedt volop ruimte voor het opbergen van de nodige spullen. Het slaapgedeelte op de begane grond bestaat uit een masterbedroom met inloopkast en een badkamer voorzien van een dubbele wastafel, een ruime douchehoek en eigen toilet.

Indeling verdieping
De verdieping kent een royale overloop met fraaie vide en toegang tot maar liefst 3 zeer ruime slaapkamers waarvan er 2 zijn voorzien van een eigen wastafel.
Vanuit deze slaapkamers kan gebruik worden gemaakt van de badkamer met ligbad, douche en dubbele wastafel en een apart toilet. Tot slot is er een bergkast met CV-opstelling.
De tweede verdieping bestaat uit een bergzolder die via een vlizotrap bereikt kan worden.

Bijgebouw
Een eenvoudige garage met aangebouwde carport. Dit gebouw kan desgewenst uitgebouwd vervangen worden door een nieuw bijgebouw van maar liefst 100 m². De geldende regels hiervoor staan in het bestemmingsplan welke u kunt raadplegen via ruimtelijkeplannen.nl.

Tuin
De natuurlijke tuin rondom het landhuis is geheel in stijl aangelegd en heeft een grote vijver. Door de ruime kavel en de ideale situering van het huis zijn er meerdere terrassen mogelijk. Een wandeling rondom de vijver of door het bos, een ree of konijn dat af en toe komt buurten, waterhoentjes en eenden die genieten van een frisse duik in de grote vijver of in de Hesbeek, er valt hier genoeg te zien en te beleven. Fruit plukken in de zomer kan ook, er staan o.a. een kersenboom en een appelboom. Het bos is voorzien van een diverse houtopstand, met vooral dennen en beuken. Rondom de kavel staan diverse monumentale eiken, rododendrons, verscheidene hagen. Het hele jaar door is de omgeving attractief groen.

Vrij en markant wonen in het centrum van Hengelo

Hét meest bijzondere woonhuis in Hengelo staat aan de Drienerparkweg te Hengelo.
Deze beeldbepalende villa naar een ontwerp van de bekende architect A.K. Beudt ligt op loopafstand van het centrum in de zeer gewilde wijk De Grundel, omgeven door een prachtige tuin op een perceel van maar liefst 4642 m².

In 1926 is de markante rietgedekte villa in opdracht van textielfabrikant B.H. ter Kuile gebouwd met groot gevoel voor stijl en met oog voor fijne details zoals het vakwerk in de twee voorgevels, de brede daklijsten, de bijzondere kozijnvormen met glas-in-lood ramen, de unieke trap en nog veel meer. Nagenoeg alle bijzondere elementen zijn bewaard gebleven door zorgvuldig en liefdevol onderhoud.
De villa verkeert in een goede staat van onderhoud. De villa is in 2020 aan de buitenzijde geschilderd en in het voorjaar van 2022 heeft er groot onderhoud aan de rieten kap plaatsgevonden. De woning is goed geïsoleerd door middel van muurisolatie en er zijn voorzetramen geplaats. Dat en een nieuwe CV-ketel (2019) maken dat de energielasten relatief laag gehouden kunnen worden.
Met een inhoud van 1362 m³ en een woonoppervlakte van maar liefst 361 m² is het een familiehuis pur sang. De indeling maakt het ook zeer geschikt om wonen en werken te combineren.

Indeling:
Architect Beudt heeft destijds niet alleen een grote prestatie geleverd met het exterieur van de villa. Ook de indeling is zeer doordacht, nagenoeg volledig intact en staat nog steeds garant voor hedendaags woongenot.
* De overdekte entree geeft toegang tot een vestibule met garderobe. Via dubbele deuren met glas in loodramen wordt de statige hal met trapopgang bereikt. In symmetrie met de vestibule is het gastentoilet gepositioneerd.
* De begane grond beschikt over meerdere leefruimtes waaronder een zitkamer, ‘heren’kamer, een 2e zit/-eetkamer en een werkkamer. Uiteraard een keuken welke ruim maar eenvoudig is ingericht en een bijkeuken met 2e toilet en toegang tot de kelder. Enkele kamers zijn voorzien van hoge balkenplafonds, passende haardpartijen. De grote raamopeningen rondom geven een prachtige lichtinval en mooie uitzichten op de bloemrijke tuin. Vanaf diverse kamers loop je de terrassen op en de tuin in.

1e verdieping:
Via de prachtig vormgegeven trap wordt de overloop met vide bereikt. De masterbedroom is uitgerust met loggia en een direct aangrenzende badkamer met ligbad, bidet, wastafel, douche en toilet. Daarnaast zijn er op deze verdieping maar liefst nog 4 ruime slaapkamers welke voorzien zijn van vaste kasten. De tweede badkamer voorzien van douche, wastafel, ligbad en urinoir maakt deze verdieping meer dan compleet.

2e verdieping:
Met een vaste trap wordt de 2e etage bereikt waar nog eens 2 (slaap)kamers zijn gesitueerd gescheiden door een ruime overloop met veel bergmogelijkheden.

Tuin
De prachtige parkachtige tuin heeft gazons, natuurlijke vijvers en borders met een grote diversiteit aan bomen, bloemen en planten, die elk op een eigen kleurrijke wijze het gehele jaar bloeien. Een bijzonderheid is dat het perceel aan de achterzijde wordt doorkruist door de Drienerbeek. Via twee bruggetjes is het achterste deel van de tuin te bereiken. Het is mogelijk om op vele plekken in de zon of schaduw van de pracht van dit bijzondere huis en fraaie tuin te genieten. De huidige bewoners hebben vele jaren hun bijzondere tuin open gesteld tijden open tuinen dagen.
Aan de voorzijde van de villa is een oprit met kiezels welke leidt naar de garage achter in de tuin. Deze garage is zo gesitueerd dat deze vanuit het huis, vanaf de weg en de tuin nagenoeg niet zichtbaar is. Er zijn mogelijkheden voor stalling van meerdere auto’s binnen en onder de carport. Verder is het bouwwerk voorzien van een werkplaats en houtopslag.
Aankoop van het object met minder grond is bespreekbaar, vraag bij ons naar de mogelijkheden.

Ligging
Deze prachtige villa ligt in de lommerijke wijk De Grundel, waarin vele bijzondere en vooroorlogse woningen met een prachtige uitstraling staan. Het is de meest gewilde wijk van Hengelo. De villa is gelegen op een zeer gunstige locatie ten opzichte van het centrum van Hengelo met al zijn voorzieningen op gebied van openbaar vervoer (Hengelo CS op 10 min lopen), middenstand, cultuur, horeca en zorg. Ook scholen (van basisonderwijs tot Universiteit) en sport zijn in de directe nabijheid.

Monumentale status
Het object geniet een rijksmonumentale status welke bijzondere financiële voordelen geeft op de onderhoudskosten, zoals woonhuissubsidie van de Rijksoverheid, fiscale voordelen en de voordelen die het Restauratiefonds biedt middels een op gunstige voorwaarden te verkrijgen monumenten-hypotheek (www.restauratiefonds.nl). Vanwege eerdere moderniseringen zijn onder meer de keuken en badkamers naar eigen wensen te vervangen.

———————–

Fabulous living in the center of Hengelo
The most unique house in Hengelo is located on the Drienerparkweg.
This iconic villa, designed by the well-known architect A.K. Beudt, is located within walking distance of the city center in the highly sought-after district of De Grundel, surrounded by a beautiful garden on a plot of no less than 4642 m².
In 1926, the striking thatched villa was commissioned by textile manufacturer B.H. ter Kuile to be built with a great sense of style and with an eye for fine details such as the half-timbering in the two facades, the wide roof moldings, the special frame shapes with stained glass windows, the unique staircase and much more. Almost all special elements have been preserved by careful and loving maintenance. The villa is in a very good condition.
The exterior of the villa was painted in 2020 and in the spring of 2022 the thatched roof has been renovated. The house is well insulated with wall insulation and insulated windows. Together with the new central heating boiler (2019) this results in relatively low energy costs.
With a volume of 1362 m³ and a living area of no less than 361 m², it is a family home pur sang. The layout is also very convenient to combine living and working from home.

Classification:
Architect Beudt not only excelled himself with the exterior of the villa. The layout is also very well thought through, almost completely intact and guarantees modern living pleasure.
* The covered entrance gives access to a vestibule with wardrobe. Through double doors with stained glass windows the stately hall with stairs is reached. In symmetry with the vestibule, the guest toilet is positioned.
* The ground floor has several pleasant rooms including a sitting room, music/office room, a 2nd sitting / dining room and an office. Of course a kitchen, which is spacious but simply furnished and a utility room with 2nd toilet and access to the basements. Almost all rooms are equipped with high ceilings and large window openings resulting in beautiful light and lovely views of the striking garden. The garden terraces are accessible from various rooms.
1st floor:
Via the beautifully designed staircase the spacious landing is reached. The master bedroom is equipped with a balcony and a directly adjacent bathroom with bath, bidet, sink, shower and toilet. In addition, there are no less than 4 further spacious bedrooms on this floor which are equipped with fitted wardrobes. The second bathroom with shower, sink, bath and urinal makes this floor more than complete.

2nd floor:
With a fixed staircase the 2nd floor is reached, where a further 2 (bed) rooms are situated separated by a spacious landing with many storage options.

Garden
The park-like garden has lawns, natural ponds and borders with a great diversity of trees, flowers and plants. Diversity in plants ensures a variety of (matching) colors and flowers through the seasons.
A special feature is that the plot at the rear is crossed by a brook, the Drienerbeek. The rear part of the garden can be reached via two bridges. The splendor of this special house and beautiful gardens can be enjoyed in many places, in either sun or shade. For many years, the current residents have opened their garden during the ”open” garden days, allowing everyone to enjoy its beauty.
In the front of the villa is a pebbled driveway leading to the garage at the back of the garden. This garage is situated virtually invisible from the road, the main house and the garden. The driveway, garage and carport offer parking for multiple vehicles. Furthermore, the building is equipped with a workshop and wood storage.

Location
This beautiful villa is located in the lush district of De Grundel, in which many special and stylish pre-war homes are located. It is the most sought-after district of Hengelo. The villa is located close by the city center of Hengelo with shops, restaurants, cinema, theatre and care at approximately 10 minutes walking distance. Schools (from primary education to university), sports and the railway station are also in the immediate vicinity.
The city center of Enschede is just 10 minutes’ drive away.

Monumental status
The object has national monument status which gives special financial advantages on maintenance costs, such as housing subsidy from the Rijksoverheid, tax benefits and the benefits that the Restoration Fund offers through a monument mortgage to be obtained on favorable terms (www.restauratiefonds.nl). Amongst others, the kitchen and bathrooms can be modernized according your own wishes.

Een locatie die rust, privacy en ruimte waarborgt. Een fraaie authentieke uitgebouwde woonboerderij in het groen, met alle voorzieningen van Wierden binnen handbereik. Op dit fraaie perceel van ruim 26.000 m² aan de rand van het Wierdense veld kunt u een droom werkelijkheid laten worden, waarbij het houden van bijvoorbeeld hobbydieren tot de mogelijkheden kan horen.

Ligging
Dit karaktervolle object is gelegen aan de rand van Wierden aan het eindpunt van een landelijke weg. Winkels, scholen, sportpark ’t Lageveld en het station liggen op slechts 5 minuten afstand. Binnen een zelfde tijdsbestek bereikt u de A35 richting Almelo, Hengelo en Enschede, Zwolle en Deventer.

De woonboerderij
De woning kent zijn oorsprong begin 1900. In de jaren ’90 is er onder architectuur een aanbouw gekomen welke momenteel de slaapvertrekken herbergt. Overal zijn de oude gebinten en sporen nog in beeld, zodat de authenticiteit zichtbaar blijft. De woning is door de gemeente als “Karakteristiek” benoemd, waardoor wijzigingen aan de buitenzijde van de boerderij in overleg met de gemeente moeten plaatsvinden. Het geheel wordt door de huidige eigenaren keurig onderhouden en bewoond, maar mist de luxe voorzieningen die op dit moment in veel woningen standaard zijn.

Indeling:
Begane grond: de entree is tevens de eetkamer en bevindt zich in het voorhuis van de boerderij. Deze ruimte straalt een en al authenticiteit uit. In deze kamer is er ruimte voor een eettafel, er is een fraaie schouw en een vaste kast. Aansluitend is er een extra kleine kamer welke voor meerdere doeleinden te gebruiken is. De keuken is eenvoudig en klein, maar praktisch en geeft een mooi zicht op de voorzijde. Vanuit de keuken is er een bijkeuken met eigen entree. Tevens is hier de opstelplaats voor het witgoed, de meterkast, een uitstortgootsteen en bergkast. Een heerlijk lichte en royale woonkamer met een stalen wenteltrap naar de eerste verdieping. De woonkamer is op 2 plekken op speelse wijze verdiept aangelegd. Glas in de oude niendeuropening met een uitzicht over de landerijen maakt het geheel compleet.
Verdieping boven de kamer: via de stalen trap in de woonkamer komt u op de eerste verdieping. Hier is een overloop, een slaapkamer en een ruimte welke als slaapkamer/studieruimte/bergruimte te gebruiken is.

Achterhuis
Begane grond: separate entree/hal in het aangebouwde gedeelte. In de hal bevinden zich de trappen naar de provisiekelder en naar de bovenverdieping, ook vindt u hier het gastentoilet. De masterbedroom is een ruime kamer met veel licht met ensuite de badkamer, welke voorzien is van douche en dubbele wastafel. Er is een tussendeur naar het gastentoilet. Vanuit de slaapkamer zijn er openslaande deuren naar het terras aan de achterzijde. Daarnaast zijn er 2 min of meer gelijke slaapkamers, beide voorzien van vaste kasten. 2e Badkamer welke voorzien is van een douche, 2 wastafels en toilet.
Verdieping: de trapopgang leidt naar een extra verdieping. Deze ruimte is in gebruik als bergzolder, tevens bevindt zich hier de technische ruimte.

Bijgebouw
Een vrijstaande garage opgetrokken uit een gemetselde voet met houten wanden en een pannendak. Het bouwwerk is toegankelijk via een loopdeur en een kanteldeur.

Erf
Het erf is zeer fraai gelegen aan het eind van een rustige landweg. Een heerlijk natuurlijke omgeving, met volop ruimte en privacy. Rondom de boerderij is een natuurlijke tuin aangelegd met diverse bomen waaronder eiken, berken, fruitbomen en mispel. Een gazon, natuurlijke vijver en enkele borders completeren het geheel. Het is mogelijk om kleine hobbydieren te houden op de bijbehorende weidegrond.

Minder grond
Aankoop van deze woonboerderij met minder grond is bespreekbaar. Neem voor de mogelijkheden en kosten gerust contact met ons op.

Wonen aan de oever van de Oude IJssel met vrij uitzicht over de rivier en de jachthaven en toch op een steenworp afstand van het centrum van Doetinchem, kan dat?
Ja dat kan!

Dit 3-kamer appartement met een woonoppervlakte van ca. 105 m² met ruime L-vormige woonkamer en een royaal balkon op het zuidwesten is gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Doetinchem.
Het appartement ligt op de 1e etage. Je hebt vrij uitzicht over de Oude IJssel, de jachthaven en sportvelden. Het centrum is voor de dagelijkse boodschappen of om uitgebreid te winkelen, voor lunch of diner in een van de vele restaurants is op loopafstand. Doetinchem is ook een heerlijke stad voor gewoon een eenvoudig ommetje. Het gezellige stadscentrum van Doetinchem, de hoofdstad van de Achterhoek, heeft een heel veelzijdig winkelaanbod. Je treft er bovendien tal van goede restaurants, gezellige grand cafés, bioscoop en theater Amphion. Dit allemaal op een loopafstand van nog geen 300 meter!

Het complex is in 1990 gebouwd en volledig geïsoleerd. Het gehele buitenonderhoud wordt verzorgd door de Vereniging van Eigenaren, hiervoor is een bijdrage verschuldigd van € 210,- per maand. Hieronder vallen onder andere het dagelijkse onderhoud, elektra in de gemeenschappelijke ruimten, liftinstallatie, glasbewassing en een reservering voor groot onderhoud. De schoonmaak van het trappenhuis kost € additioneel 35,- per kwartaal

Indeling begane grond:
Centrale entree met videofoon-installatie, brievenbussen, trappenhuis en lift.

Indeling appartement:
Vide met lifttoegang.
Entree, ruime hal met toilet, garderobe, meterkast, kast met CV-installatie en een bergkast. Badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafel/badmeubel.
De royale L-vormige woonkamer is gelegen op de zonzijde van het complex en biedt een fantastisch uitzicht over de Oude IJssel, de jachthaven en sportvelden. Een schuifpui geeft toegang tot het overdekte balkon waar je in alle rust genieten van het uitzicht en de in de Oude IJssel ondergaande avondzon.
De halfopen keuken is voorzien van een inbouwkeuken met apparatuur (koel/vries combinatie, vaatwasser, oven, inductiekookplaat met afzuigkap).
Aan de voorzijde van het appartement bevinden zich 2 slaapkamers. De grote kamer biedt voldoende ruimte voor een grote inbouwkast. De 2e slaapkamer is momenteel in gebruik als kasten-/bergkamer alwaar zich ook de aansluitingen voor de witgoed bevinden. Deze ruimte leent zich ook zeer goed om te gebruiken als werk-/studeerkamer.

Buiten:
Rondom is een keurig verzorgde tuin aangelegd. Naast het complex bevindt zich het gebouw met uw eigen berging voor uw fietsen of opslag van uw spullen.
Achter het appartementengebouw bevindt zich een complex garageboxen. Eén van die boxen (no. 7X 41) is eventueel aanvullend bij te kopen. De garagebox is voorzien van een plat dak en een stalen overheaddeur.

Interesse? Maak dan een afspraak voor een geheel vrijblijvende bezichtiging.

Op een bijzonder fraaie locatie in het buitengebied, nabij de stadsrand van Enschede, bevindt zich midden in het fraaie groen deze ruime bouwkavel van 2200 m². Op deze kavel staat een slooprijpe woning met een aantal eveneens slooprijpe bijgebouwen. Een unieke kans om uw eigen droomwoning te bouwen.

De kavel ligt in een omgeving met verspreid liggende woningen in een bosrijk gebied nabij het Rutbeek met tal van faciliteiten en op korte afstand van natuurgebied Buurserzand met een werkelijk unieke mogelijkheid voor wandelen en fietsen. De bebouwde kom van Enschede ligt eveneens op steenworp afstand met bijvoorbeeld een fietstocht van slechts 5 minuten zijn dagelijkse voorzieningen zoals winkels en lagere scholen al te bereiken.

Park Wildyck is met recht woongeluk in het groen!

Rust, ruimte, groen. Wonen op Park Wildyck is uniek. Wonen in het centrum van Borne, één van de beste woongemeenten van Nederland.

Echter, met de rust van een park en directe toegang naar het groene buitengebied. Hier creëert u geheel naar uw ideeën, uw visie en inzichten uw eigen domein. Op een opvallend ruim bemeten perceel op een onvergelijkbare, historische en waardevolle locatie waar totaal vijftien kavels rondom een brink worden gerealiseerd. Veel groen en met kwalitatief hoogwaardige materialen in het openbaar gebied. Alles omgeven door houtwallen, bomen en een prachtige beek, is Park Wildyck gegarandeerd een investering voor nu en later!

De ruime kavels bieden u optimale privacy. Toch is er ook, voor ieder die dat wenst, het Twentse gevoel van ‘naoberschap’, doordat er vijftien kavels rondom een brink worden gepositioneerd. Kinderen, kleinkinderen; er kan veilig worden gespeeld in het park. Bovendien zijn door de locatie alle denkbare voorziening op korte afstand, zowel winkels, cultuur en maatschappelijke instellingen.
Park Wildyck ligt besloten, waardoor het beschermd voelt. Ook dat maakt Wildyck tot een bijzondere woonlocatie, waar het veilig en vertrouwd wonen en leven is.

Park Wildyck wil zich niet louter en alleen onderscheiden door de rust, de ruimte en de met zorg aangelegde parkachtige invulling. Het nieuwe wonen vraagt ook om andere elementen en dynamiek. Groen wonen betekent tegenwoordig immers óók duurzaam wonen. Daarom biedt Park Wildyck een waardevolle ondersteuning als het gaat om het terugdringen van het energieverbruik.

Park Wildyck is een uniek project. In alle opzichten. De bijzonder lage grondprijs, de ruime kavels en niet in de laatste plaats de exclusieve locatie. Als bewoner van Park Wildyck beleeft u enerzijds het ‘buitengevoel’, anderzijds woont u nabij het knusse dorpshart van Borne. Een wandeling van slechts enkele minuten door de pittoreske straatjes van Oud-Borne brengt u al in het centrum. Met delicatessenwinkels, exclusieve modezaken, interieur en antiek, boeken en lifestyle: het aantal speciaalzaken is opvallend. Verder vindt u in Borne gezellige terrasjes, restaurants. Voor de dagelijkse boodschappen zijn er meerdere grote supermarkten en is er iedere woensdag een leuke weekmarkt.

De ligging van Park Wildyck is ook zo aantrekkelijk door de rust en het vele groen. Het buitengebied, de bossen van Twickel en het mooie Twentse coulissenlandschap, het is allemaal snel bereikbaar per fiets. Zoals ook de grote omliggende steden Enschede, Hengelo en Almelo met een groot cultureel aanbod, van theater tot bioscopen, van uitgaansgelegenheden tot winkelstraten, onderwijsinstellingen en meer.

Park Wildyck onderscheidt zich door al die elementen. Een prachtige, in parkstijl aangelegde woonlocatie, met riante kavels waar u al uw woonwensen kunt realiseren. Een ligging die bijzonder is en rust, ruimte en groen garandeert.

NSW Landgoed “De Breuker”

Gelegen in één van de fraaiste natuurgebieden van Twente onder de rook van Ootmarsum.

Een onbeschrijfelijk mooi landgoed midden in het prachtige glooiende natuurlandschap van Noord-Oost Twente in het door natuurkenners zeer gewaardeerde Springendal te Ootmarsum. Het landgoed is circa 8,7 ha groot en omvat een onder architectuur gebouwd volumineus neo-Saksisch landhuis met buitenzwembad, een bijzonder koetshuis, paardenstallen, tuinen, meerdere weiden, bossen en een natuurlijke bronvijver! Met ontzettend veel gevoel en liefde voor het oeroude typisch Twentse landschap is hier de afgelopen twintig jaar een prachtig woonjuweel gecreëerd.

Landgoed “De Breuker” is geheel gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 als niet opengesteld landgoed. Hierdoor geniet u naast de prachtige natuur van diverse fiscale voordelen.

Situering
Nabij Ootmarsum
Hezingen is gelegen in Noord-Oost Twente in een stilte gebied op wandel- en fietsafstand van Ootmarsum. Dit pittoreske stadje in het fraaie Twentse coulisselandschap is een cultuurhistorisch bolwerk met waardering voor aloude nostalgische gebruiken. Vele kunstgalerieën en diverse horeca etablissementen zorgen voor gezelligheid en bezienswaardigheden in de buurt. Altijd leuk om te bezoeken samen met uw gasten.
In een mum van tijd, bent u zonder files in de omliggende Twentse steden zoals Enschede, Hengelo en Almelo van waaruit u perfecte aansluitingen heeft op het snel- en spoorwegennet naar andere regio’s in Nederland of het nabije Duitsland.

Resumerend: een subliem landgoed in perfecte staat van onderhoud, in één van de mooiste gebieden van het land. Een uniek bezit en een voorrecht om hier te wonen!

Woning in het buitengebied op basis van erfpacht. Let op, bovenvermelde vraagprijs is opgebouwd uit de vraagprijs voor de opstallen à € 295.000,- k.k. en kapitalisatie van de jaarlijkse canon van € 6000,-.

In het bosrijke buitengebied van Enschede ligt op een idyllische plek deze vrijstaande woning met dubbele carport en fijne veranda. Rond de woning is een royale tuin gesitueerd waardoor dit object bij uitstek geschikt is voor liefhebbers van natuur en buitenleven. De woning staat op een prachtige kavel van 1740 m² die in erfpacht wordt uitgegeven.

Ligging:
De woning is gelegen in het buitengebied tussen Enschede en Haaksbergen aan de Lefertweg. Dit is een zeer rustige semi-verharde weg slingerend door de bosrijke omgeving waar op gepaste afstand van elkaar meerdere woningen zijn gesitueerd. Zeer nabij ligt het natuurgebied Buurserzand met een werkelijk unieke mogelijkheid voor wandelen en fietsen. En op ongeveer 10 minuten fietsen is het Recreatiepark het Rutbeek te vinden met veel buitensport- en recreatiemogelijkheden. Stedelijke voorzieningen, zoals winkels, onderwijs, horeca en theater liggen eveneens op steenworp afstand.

Heerlijk buitenaf wonen aan de voet van de Lonneker es in een degelijk gebouwde en goed onderhouden vrijstaande woning met een bijzondere historie!
Dit riante huis staat op een kavel van 2001 m². Rust en ruimte en vooral het fraai uitzicht over de naastgelegen landerijen domineren. De aanwezigheid van slaap- en badkamer op de begane grond bieden de mogelijkheid tot levensloopbestendig wonen.

Ligging
De Wiefkerweg ligt in het landelijke gebied rond Lonneker met daaraan een klein aantal woningen en een keurig nette melkveehouderij. De buren bevinden zich op een prettige afstand. Het Twentse “noaberschap” wordt hier zeer gewaardeerd. De ligging in het buitengebied nabij de Lonnekerberg geeft u elke dag weer een heerlijk gevoel van vrijheid.

All-inclusive wonen op een exclusief landgoed!

Heerlijk vrij wonen in een groene omgeving, met de stedelijke voorzieningen op korte afstand en met de ongekende luxe dat u nagenoeg geheel ontzorgd wordt. Landgoed Wilmink is een particulier landgoed in Azelo in de gemeente Hof van Twente welke grenst aan de fraaie natuurgebieden van Twickel. Op landgoed Wilmink zijn twee klimaatneutrale duurzame vrijstaande landgoedwoningen gerealiseerd, welke verhuurd worden met een zeer uniek all-inclusive concept. Per 15 oktober 2021 is nummer 16 beschikbaar.

Deze woningen zijn zowel zakelijk als particulier zeer interessant doordat er een werkkamer/kantoor op de begane grond is welke is voorzien van een separate entree, waardoor u belastingtechnisch voordeel kunt genieten. Uiteraard staat het u als particulier vrij om deze ruimte in gebruik te nemen als reguliere woonruimte voor een leuke hobby.

Ligging
Landgoed Wilmink is een uniek landgoed van 6 hectare met bos en bloemenweiden, natte en droge weiden. Het is gelegen aan een rustige weg in de buurtgemeenschap Azelo. Wandelen en fietsen over slingerende bospaadjes door uitgestrekte natuurgebieden op het nabij gelegen landgoed Twickel of over de fraaie paden en lokale wegen door het bijzonder mooie Twentse coulisselandschap. Ontspanning en sport gaan prima samen bij De Twentse Golfclub op circa 2 km afstand.
Heerlijk uit eten kan bij veel zeer goede gelegenheden in Borne, Delden, Zenderen, Hengelo, Almelo en Enschede. Alle plaatsen zijn zeer snel bereikbaar vanwege de op korte afstand gelegen opritten van zowel de rijksweg A1 en A35 en het NS treinstation in Borne. Voor zakelijke vluchten is gebruik te maken van vliegveld Twente.

Duurzame landhuizen
De eigenaar van het landgoed heeft klimaatneutraal bouwen en wonen hoog in het vaandel staan. In het ontwerp van de landgoedwoningen is daar op zoveel mogelijk fronten rekening mee gehouden, zonder dat er aan comfort is ingeleverd. De woningen zijn Oost–West georiënteerd, waardoor er maximaal gebruik kan worden gemaakt van de bezonning. Voor de energielevering wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen en er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte.
Het meest zult u nog genieten van het prachtige uitzicht via de grote glasgevels vanuit woonkamer en masterbedroom over de natuurweiden van het landgoed.
De woonoppervlakte bedraagt 202 m² en de inhoud is circa 824 m³.

De indeling is als volgt:
Begane grond: Entree met ruime hal, meterkast en gastentoilet; Woonkeuken met fraaie lichte inbouwkeuken voorzien van de volgende apparatuur, kookplaat, vaatwasser, oven, koelkast, dubbele spoelbak; Zitkamer met een heerlijk uitzicht over het landgoed, u kunt met regelmaat genieten van het langslopende wild; Bijkeuken/technische ruimte met mogelijkheid voor opstelling van witgoed; 2e hal met trapopgang naar de eerste verdieping en een separate ingang; Kantoor/praktijkruimte met archiefruimte/pantry.

Verdieping: Overloop; Masterbedroom met wederom een fantastisch uitzicht over de landerijen aan de achterzijde; 2 identieke slaapkamers; Badkamer met ligbad, dubbele wastafel, douche; Separaat toilet.

Bergzolder: Bereikbaar middels vlizotrap

Tuin
De tuin rondom de woning is net aangelegd in een parkachtige stijl passend bij het landgoed. Een enkele haag, enkele borders en veel gazon om alles vloeiend in het fraaie landschap over te laten lopen. U mag gebruik maken van de aangrenzende wandelpaden van het landgoed. De landgoedeigenaar zorgt voor het onderhoud van de tuin, hagen en randen worden 1 x per jaar gesnoeid en het gazon wordt gemaaid door een robotmaaier. U kunt dus zorgeloos enkele weken op reis! Op het erf is overigens voldoende parkeergelegenheid, welke door de verhuurder wordt onderhouden.

Fiets- en autostalling
Nabij de woningen staat een ruim bijgebouw waar voor iedere woning een eigen fietsenstalling/berging (2 x 3 meter) als garagebox (6,5 x 3 meter) beschikbaar is. Alle ruimten zijn voorzien van elektra.

Bijzonderheden
– Aanwezigheid van kantoorruimte op de begane grond maakt het ook voor de zakelijke klant zeer interessant.
– De terrassen behorend bij de woningen zijn gelegen op het zuiden
– Het parkeerterrein rondom garage/berging is voorzien van een camerabeveiliging
– Er zijn zonnepanelen aangebracht op het dak, welke onderhouden worden door verhuurder
– Er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte
– Geheel voorzien van vloerverwarming

De huurprijs ad. € 2.700,- per maand is inclusief:
*Raambekleding in de gehele woning m.u.v. de masterbedroom
* Buitenschilderwerk
* Verzekering gebouwen
* Aansluiting glasvezel tot in de meterkast
* Automatische verlichting garage, berging
* Energie ten behoeve van verwarmen en koelen van de gehele woning
* Verlichting toegang en parkeergedeelte
* Camerabeveiliging toegang en parkeergedeelte
* Tuinonderhoud algemeen, vervangen van beplanting, enzovoort
* Maaien gras via robot-maaier
* Onderhoud van bomen, wallen en hagen op het terrein rond de woning
* Onderhoud van gevelbekleding en glas aan de buitenzijde van de woning

Neem voor meer informatie of een bezichtiging over dit unieke concept contact met ons op!

Bekijk aanbod
Volg ons