Terug naar overzicht

Ossendijk 3, 7627 PE Bornerbroek
Vraagprijs € 635.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 927 m3
  • Woonoppervlakte: 173 m2
  • Kavel: 5035 m2
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 5
Korte omschrijving

In het buitengebied van Bornerbroek bieden we een ruime te verbouwen woonboerderij aan met meerdere bijgebouwen en aangrenzende weide te koop aan. Centraal gelegen in Twente met mogelijkheden voor dubbele bewoning (via inwoning) en het houden van hobbydieren op de riante kavel van maar liefst 5035 m². Ligging De woonboerderij ligt net buiten de kern… Lees meer

Volledige omschrijving

In het buitengebied van Bornerbroek bieden we een ruime te verbouwen woonboerderij aan met meerdere bijgebouwen en aangrenzende weide te koop aan. Centraal gelegen in Twente met mogelijkheden voor dubbele bewoning (via inwoning) en het houden van hobbydieren op de riante kavel van maar liefst 5035 m².

Ligging
De woonboerderij ligt net buiten de kern van Bornerbroek en op korte afstand van de plaatselijke sportaccommodatie. De boerderij grenst aan de Doorbraak; een prachtige meanderende beek omgeven door beschermde natuur die bij dit object zorgt voor een groene camouflage van het verderop gelegen businesspark XL en de A35. In deze ecologische verbindingszone met zijn verrassende landschappen zijn prachtige wandelingen en fietstochten te maken.
Door de centrale ligging bent u, zowel met de fiets als met de auto, binnen tien minuten in Borne, Delden, Hengelo of Almelo. Deze plaatsen hebben veel te bieden op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en werkgelegenheid. Bovendien beschikken ze over een gezellig centrum met tal van winkels en horeca. Alle bovengenoemde plaatsen hebben een treinstation. De automobilist is slechts vijf minuten verwijderd van de op- en afritten naar de A35 en A1 voor een perfecte verbinding met de rest van Nederland en Duitsland.

De woning
De boerderij is gebouwd in de jaren 30-40 en aan het einde van de jaren 60 en later uitgebouwd met een tweede wooneenheid. Via de zogenaamde inwoonsituatie konden zowel de ouders als de kinderen blijven wonen.
De afgelopen decennia is de woning netjes bewoond geweest, maar zijn er geen moderniseringen doorgevoerd of verbouwingen geweest. Er is voorzien in een goedgekeurde bliksemafleider. De woning is sober ingericht en is toe aan een grondige renovatie. Dit biedt mooie kansen om de woning voor het eigen beoogde gebruik in te richten en tal van duurzaamheidsmaatregelen te treffen. Vanwege het grote dakoppervlak is het plaatsen van zonnepanelen zeer goed mogelijk. Voor het gebruik van de boerderij zijn er diverse mogelijkheden waaronder het oorspronkelijke wonen met inwoning, het bieden van mantelzorg, een combi wonen en werken of een bed & breakfast. De gebruiksoppervlakte wonen is thans 173 m² excl. de deel (89 m²), de inhoud bedraagt 927 m³.

Indeling hoofdwoning nummer 3:
Begane grond:
Entree, keuken, woonkamer met een prettige lichtinval en uitzicht, tussenhal met trapopgang naar de verdieping, gastentoilet en garderobenis, alsmede toegang naar de ruime deel met bergzolder.
Verdieping:
Overloop, 3 slaapkamers waarvan 1 met toegang naar een bergzolder met cv-ketel, douche, separaat toilet en bergruimte. Vlizotrap naar een ruime bevloerde bergzolder.
Indeling nummer 3a:
Entree, keuken, woonkamer, 2 slaapkamers, douche, toilet en bergruimtes.

Bijgebouwen
Op het erf staan een aantal bijgebouwen. Elk gebouw heeft verschillende gebruiksmogelijkheden, maar uitvoeren van onderhoud is noodzakelijk.
• Kookhuisje;
• Garagebox;
• Veestalling;
• Schuur opgedeeld in 6 compartimenten. Deze schuur biedt de ruimte voor diverse hobby’s en voor het opslaan van goederen.

Buitengebeuren
De woning ligt aan een doodlopende straat waar alleen bestemmingsverkeer langs komt voor de aanpalende verspreid liggende woningen. Aan weerszijden van de woning is een oprit gecreëerd en u kunt via beide zijden achter de woning bij de bijgebouwen komen. Aan de voorzijde is een gazon met diverse perkjes en er staan diverse bomen, waaronder een aantal fruitbomen. Rondom ligt een weide waardoor het houden van hobbydieren mogelijk is met genoeg ruimte voor bijvoorbeeld een grote (zelfvoorzienende tuin).

Aanvullende informatie:
Voor serieuze belangstellende hebben we een bouwtechnische keuring en een asbestinventarisatierapport beschikbaar.

Plattegrond
Bekijk aanbod
Volg ons