Terug naar overzicht

Denekamperstraat 6, 7587 NB De Lutte
Vraagprijs € 865.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 2531 m3
  • Woonoppervlakte: 446 m2
  • Kavel: 9630 m2
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 3
Korte omschrijving

Op een van de meest fraaie en gewilde locaties in Twente, onder aan de voet van de Tankenberg tussen het charmante dorp De Lutte en de bruisende stad Oldenzaal staat deze zeer ruime te renoveren woonboerderij met diverse bijgebouwen op een eeuwenoud erf. Samen met de optioneel bij te kopen weiden heeft het zelfs een… Lees meer

Volledige omschrijving

Op een van de meest fraaie en gewilde locaties in Twente, onder aan de voet van de Tankenberg tussen het charmante dorp De Lutte en de bruisende stad Oldenzaal staat deze zeer ruime te renoveren woonboerderij met diverse bijgebouwen op een eeuwenoud erf.
Samen met de optioneel bij te kopen weiden heeft het zelfs een oppervlakte van 19150 m². Het erf staat ook bekend als Erve Derksboer.

Van hieruit verbaast u zich iedere dag opnieuw over de prachtige vergezichten over het glooiende oeroude Twentse landschap.

Ligging
De woonboerderij is gelegen in en nabij diverse natuurgebieden als de Tankenberg, Paasberg en Hakenberg, maar ook het fraaie Landgoed Egheria ligt dichtbij. Vanuit uw eigen erf wandelt of fietst u direct door de prachtige natuur en kunt u volop genieten van de vergezichten over de glooiende landerijen welke afgewisseld worden door houtwallen, bossen en meanderende beekjes. Ook de paardenliefhebber kan hier naar hartenlust genieten met fantastische uitrijmogelijkheden.
Het centrum van Oldenzaal bereikt u binnen 5 fietsminuten alwaar u een bruisend centrum vindt met alle dagelijkse, maar ook grootstedelijke voorzieningen, gezellige terrasjes, basis- en middelbaar onderwijs en diverse sportverenigingen. De uitvalswegen alsmede de A1 richting de andere Twentse steden Enschede, Hengelo en Almelo alsmede het westen en Duitsland bereikt u binnen 5 autominuten.

De woonboerderij
De huidige woonboerderij is gebouwd rond 1914 en heeft van de buitenzijde een zeer charmante uitstraling. Waarschijnlijk is het gebouwd ter vervanging van een oudere boerderij want het erf is al veel ouder. Het staat al op een oude kaart van erven rond 1475 in de Marke Berghuizen en werd kennelijk als erve Simerinck aangeduid. Mogelijk dat het zelf al ouder is.
De laatste bewoner heeft hier sinds de jaren 80 met veel plezier gewoond. In al die jaren is de woning onderhouden en verbeterd waar noodzakelijk echter hebben er geen grootschalige verbouwingen of renovaties plaatsgevonden.
Voor een nieuwe eigenaar biedt de boerderij volop mogelijkheden om het geheel naar eigen wens en idee te transformeren, waarbij gelijk de nodige duurzaamheidsvoorzieningen getroffen kunnen worden.
De boerderij heeft vanwege zijn ruime inhoud (2531 m³) en woonoppervlak (446 m²) een keur aan indelings- en gebruiksopties.

Globaal ziet de indeling er als volgt uit:
Aan de achterzijde van de boerderij bevindt zich de entree waar ook gelijk de woonkamer gesitueerd is de voormalige deel. De oude gebinten en authentieke details zijn destijds zoveel mogelijk gespaard.
Aangrenzend is er een woonkeuken met een mooi uitzicht over het dal, verder nog een nostalgische woonkamer, 2 slaapkamers, een badkamer en een bar (deze blijft niet achter).
Boven is een slaapkamer en een niet-ingedeelde of afgewerkte zolderruimte met de mogelijkheid voor het creëren van bijv. meerdere slaapkamers en een badkamer of een indeling naar eigen wens.
Via een portaal wordt het andere deel van de boerderij bereikt welke hoofdzakelijk als bergruimte in gebruik is. Dit gedeelte is van oorsprong de boerderij, het woongedeelte is er later aangebouwd.

Bijgebouwen
Op het terrein staan diverse bijgebouwen waaronder:
• Half open kapschuur van circa 15 x 12 meter voor het stallen van meerdere auto’s of landbouwmachines. Aan de achterzijde van dit gebouw is een mantelzorgverblijf gerealiseerd welke voorzien is van een hal, woonkeuken, woonkamer, slaapkamer en badkamer. Het gebruik als zodanig kan uitsluitend via toestemming van de gemeente;
• Voormalige varkensschuur van circa 19 x 7 meter, welke de afgelopen jaren als opslag heeft gefungeerd;
• Kippenhok;
• Enkele vervallen opstallen waarvan enkele als karakteristiek zijn bestempeld.

Erf en weide
Dit authentieke erf wordt omgeven door statige volwassen bomen en sluit naadloos aan op de natuurlijke omgeving. Aan de voorzijde van de boerderij ligt een natuurvijver. Door het royale erf en het open karakter van het omliggende terrein is er overal een fraai plekje te vinden waar het heerlijk genieten is van de natuurlijke omgeving met een rijke flora en fauna. Op het perceel staat een in werking zijnde oude waterput (ca. 400 jaar oud). De ultieme plek om heerlijk tot rust te komen. Via het aangrenzende perceel loopt u zo de Tankenberg op richting het aldaar liggende Mariakapelletje. Vanaf daar beginnen ook de diverse wandel- en fietsroutes door de fraaie omgeving.

Het aangeboden erf heeft een oppervlakte van circa 9630 m². Optioneel wordt de weide behorend bij dit object aangeboden. Dit perceel ligt direct aangrenzend aan de zuidzijde van het erf en heeft een oppervlakte van circa 9080 m². Ideaal voor het houden van paarden.

Bereikbaarheid
Dit erf bereikt u in tegenstelling tot de adressering niet via de Denekamperstraat maar u neemt vanaf de Bentheimerstraat de afslag Tankenbergstraat welke overgaat in de Tankenbergweg. Na het Mariakapelletje neemt u de eerste weg linksaf. U komt dan via een halfverharde ietwat kronkelende weg op het erf uit.

Plattegrond
Bekijk aanbod
Volg ons