Terug naar overzicht

Authentieke woning

Beckumerschoolweg 39, 7554 PX Hengelo
Vraagprijs € 350.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 859 m3
  • Woonoppervlakte: 166 m2
  • Kavel: 715 m2
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 4
Korte omschrijving

!!!! HET PLANNEN VAN BEZICHTIGINGEN IS MOMENTEEL NIET MEER MOGELIJK !!!! MAAK WEL UW INTERESSE KENBAAR PER MAIL Een buitenkans, deze prachtige authentieke jaren ’30 woning op een ruime kavel van 715 m² aan de rand van het dorp Beckum in de gemeente Hengelo. Naast de woning staat een ruim en karakteristiek bijgebouw dat multifunctioneel… Lees meer

Volledige omschrijving

!!!! HET PLANNEN VAN BEZICHTIGINGEN IS MOMENTEEL NIET MEER MOGELIJK !!!!
MAAK WEL UW INTERESSE KENBAAR PER MAIL

Een buitenkans, deze prachtige authentieke jaren ’30 woning op een ruime kavel van 715 m² aan de rand van het dorp Beckum in de gemeente Hengelo. Naast de woning staat een ruim en karakteristiek bijgebouw dat multifunctioneel te gebruiken is!

Centrale ligging in Twente
Op een mooi plekje aan een rustige woonstraat in de oude dorpskern ligt dit unieke object. Vanuit de woning is een mooi uitzicht over glooiende landerijen.
Niet onvermeld mag blijven dat de ligging zeer centraal is tussen Hengelo, Enschede, Delden en Haaksbergen. Deze plaatsen zijn snel en zelfs per fiets of E-bike te bereiken. Voor verdere bestemmingen zijn op slechts enkele autominuten de opritten naar de autosnelwegen A1/A35 gelegen. En wie met het openbaar vervoer wil reizen: ieder half uur stopt er een bus richting Haaksbergen of Hengelo, met vandaar uit de aansluiting op het spoorwegennet.

Het woonhuis
Dit huis is in 1934 op zeer degelijk wijze gebouwd. Het is op enkele vernieuwingen en een uitbouw na nog grotendeels in de oorspronkelijke staat. Unieke details zoals de fraai vormgegeven overkapping bij de entree, de voordeur, de glas-in-lood ramen en erker zijn bewaard gebleven. Ze vormen de basis voor een sfeervolle woning die na een uitgekiende renovatie veel woongenot zal opleveren.

Er is veel volume aanwezig door de uitbouw aan achter- en zijkant, met onder andere bijkeuken, sanitair, garage met berging en tuinkas. Het gebruiksoppervlakte wonen van dit woonhuis bedraagt 166 m² met een inhoud van 859 m³.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
• Entree, hal met onder de vloerbedekking nog de originele granitovloer, meterkast en trapopgang;
• Woonkamer / zitkamer aan de voorzijde van het huis voorzien van erker;
• Keuken met eenvoudige inbouwkeuken en ruimte voor een kleine eettafel;
• Kelder, bereikbaar vanuit de keuken;
• Aansluitend aan de keuken een bijkeuken met achterentree;
• Toilet en doucheruimte
• Vanuit de bijkeuken zijn de garage / berging en aangebouwde tuinkas bereikbaar.

1e Verdieping :
• Overloop;
• 4 slaapkamers, waarvan er drie zijn voorzien van een inbouwkast;
• Vanuit een van de kamers is een dakterras boven de aanbouw te bereiken. In deze kamer bevindt zich ook de vaste trap naar de zolderverdieping.

2e Verdieping:
• Een royale goed te gebruiken bergruimte.

Bijgebouw
In 1955 is op het perceel bijgebouwd. Het betreft een ruim bijgebouw dat in het verleden zelfs bewoond is geweest. Aan de indeling met o.a. een hal, keuken, sanitair en op de verdieping is dit nog goed te zien. De inrichting is verouderd en de laatste decennia is het bouwwerk in gebruik als atelier / werkplaats en berging geweest. Het is dan ook bestempeld als bijgebouw en heeft geen woonfunctie. De binnen afmetingen zijn riant met circa 40 m² op de begane grond en 20 m² op de verdieping en nodigen uit voor creatief gebruik.

Voorzieningen in de buurt
Het dorp Beckum kent een zeer actief verenigingsleven. Dat is onder andere zichtbaar aan een multifunctioneel sportcomplex met sportvelden voor voetbal, handbal, tennis en een sportzaal voor diverse binnensporten. Verder kent het dorp een lagere school, een kerk, het nabijgelegen gemeenschapshuis ’t Proggiehoes, meerdere horeca gelegenheden en een bloeiend bedrijfsleven in tal van sectoren. Winkelen kan bij uitstek in de nabijgelegen steden Hengelo, Haaksbergen, Enschede of bijvoorbeeld het pittoreske Delden.

Rondom Beckum liggen fantastische natuurgebieden. Vanuit deze woning loopt of fietst u zo dit prachtige buitengebied in met glooiende landerijen afgewisseld met monumentale eikenbomen, meanderende beken, houtwallen en uitgestrekte bossen. Genoeg mogelijkheden voor ontspanning.

Plattegrond
Volg ons