Terug naar overzicht

Authentieke woonboerderij

Haimersweg 200, 7547 RR Enschede
Vraagprijs € 650.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Stel uw vraag Download prospectus Bel ons
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 970 m3
  • Woonoppervlakte: 94 m2
  • Kavel: 3055 m2
  • Kamers: 2
  • Slaapkamers: 1
Korte omschrijving

Op landgoed het Stroot in het buitengebied van de gemeente Enschede wordt op basis van een erfpachtrecht een zeer authentiek bewaarde boerderij te koop aangeboden. Deze prachtige boerderij is gelegen op het in ontwikkeling zijnde boerenknooperf Brinkcate. De boerderij zal naar eigen smaak gemoderniseerd en gerenoveerd kunnen worden met instandhouding van enkele authentieke elementen, waarbij… Lees meer

Volledige omschrijving

Op landgoed het Stroot in het buitengebied van de gemeente Enschede wordt op basis van een erfpachtrecht een zeer authentiek bewaarde boerderij te koop aangeboden. Deze prachtige boerderij is gelegen op het in ontwikkeling zijnde boerenknooperf Brinkcate. De boerderij zal naar eigen smaak gemoderniseerd en gerenoveerd kunnen worden met instandhouding van enkele authentieke elementen, waarbij de buitenzijde aan de eisen van landgoed Het Stroot moet voldoen.

Makelaar en rentmeester Harry Sentker kan u hier alles over vertellen tijdens een bezichtiging!

Deze rond 1913 gebouwde boerderij kent nog de oorspronkelijke indeling:
Begane grond: zij-entree, toilet, authentieke deel die tot riante living kan worden verbouwd; voorkamer en zijkamers.
Eerste verdieping: open zolderruimte waarin met gemak enkele slaapkamers en een badkamer kunnen worden gerealiseerd.

Na een grondige renovatie / verbouwing kan de woonoppervlakte van de boerderij circa 260 m² bedragen

De bouwkundige staat van de boerderij ligt vast in een rapportage van de Monumentenwacht. Ter inspiratie heeft Bert Berkhof van VAB Architecten & Adviseurs enkele verbouwingstekeningen gemaakt.

Bij de boerderij hoort een berging met kapschuur en een weiland dat gebruikt kan worden voor bijv het houden van paarden of kleine hobbydieren. In de voortuin kan bijvoorbeeld de oorspronkelijke moestuin worden hersteld.

De locatie:
De boerderij is gelegen in het fraaie buitengebied tussen Hengelo en Enschede, in de buurtschap Twekkelo, een heerlijke omgeving om te leven en recreëren. Voor de liefhebbers van paarden zijn hier tevens volop uitrijmogelijkheden.
Landgoed het Stroot heeft een prachtig afwisselend landschap met bossen, akkers en weiden. Hoewel buren op ruime afstand wonen, kent iedereen elkaar. Naoberschap zoals dat in Twente wordt genoemd is hier zeker aanwezig.
Voorzieningen tref je in het nabij gelegen Boekelo, Enschede of Hengelo, welke zowel per fiets als auto zeer vlot te bereiken zijn.

Knooperf:
Het van oorsprong boerenerf is nog in ontwikkeling. In de nabije toekomst zullen nog vier nieuw te realiseren schuurwoningen worden gebouwd.

Recht van erfpacht:
Om landgoed Het Stroot in stand te kunnen houden en door te kunnen geven aan volgende generaties wordt de boerderij samen met de bijbehorende opstallen via een zogenaamd recht van erfpacht verkocht. U wordt via dit recht eigenaar van de opstallen, de grond blijft in bezit van het landgoed. Voor het recht van erfpacht betaalt u een een vergoeding, ook wel canon genoemd. De woning zelf koop en/of verbouw je en die is uw eigendom. De jaarlijkse canon bedraagt € 12.000,–, deze is fiscaal aftrekbaar net zoals hypotheekrente.
Het recht van erfpacht wordt aangegaan voor een lange 30 jarige looptijd. Als bewoner bent u gedurende deze tijd verzekerd van het gebruik. In deze overeenkomst zijn de nodige bepalingen opgenomen die er voor moeten zorgen dat het karakter van het erf behouden blijft en zijn bepalingen opgenomen die verkoop en/of verlenging van het recht mogelijk maken.

De genoemde koopsom is gebaseerd op de koopsom van de opstal (zijnde € 260.000,– k.k.) en de gekapitaliseerde canon.

De tekeningen, maten, oppervlakte en inhoud zijn indicatief, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
In de koopakte wordt een 10% waarborgsom of bankgarantie opgenomen.

Plattegrond
Bekijk aanbod
Volg ons