Terug naar overzicht

VERKOCHT

2e Meijerinkshoekweg 1, 7641 RW Wierden
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 965 m3
  • Woonoppervlakte: 242 m2
  • Kavel: 26010 m2
  • Kamers: 9
  • Slaapkamers: 4
Korte omschrijving

Een locatie die rust, privacy en ruimte waarborgt. Een fraaie authentieke uitgebouwde woonboerderij in het groen, met alle voorzieningen van Wierden binnen handbereik. Op dit fraaie perceel van ruim 26.000 m² aan de rand van het Wierdense veld kunt u een droom werkelijkheid laten worden, waarbij het houden van bijvoorbeeld hobbydieren tot de mogelijkheden kan… Lees meer

Volledige omschrijving

Een locatie die rust, privacy en ruimte waarborgt. Een fraaie authentieke uitgebouwde woonboerderij in het groen, met alle voorzieningen van Wierden binnen handbereik. Op dit fraaie perceel van ruim 26.000 m² aan de rand van het Wierdense veld kunt u een droom werkelijkheid laten worden, waarbij het houden van bijvoorbeeld hobbydieren tot de mogelijkheden kan horen.

Ligging
Dit karaktervolle object is gelegen aan de rand van Wierden aan het eindpunt van een landelijke weg. Winkels, scholen, sportpark ’t Lageveld en het station liggen op slechts 5 minuten afstand. Binnen een zelfde tijdsbestek bereikt u de A35 richting Almelo, Hengelo en Enschede, Zwolle en Deventer.

De woonboerderij
De woning kent zijn oorsprong begin 1900. In de jaren ’90 is er onder architectuur een aanbouw gekomen welke momenteel de slaapvertrekken herbergt. Overal zijn de oude gebinten en sporen nog in beeld, zodat de authenticiteit zichtbaar blijft. De woning is door de gemeente als “Karakteristiek” benoemd, waardoor wijzigingen aan de buitenzijde van de boerderij in overleg met de gemeente moeten plaatsvinden. Het geheel wordt door de huidige eigenaren keurig onderhouden en bewoond, maar mist de luxe voorzieningen die op dit moment in veel woningen standaard zijn.

Indeling:
Begane grond: de entree is tevens de eetkamer en bevindt zich in het voorhuis van de boerderij. Deze ruimte straalt een en al authenticiteit uit. In deze kamer is er ruimte voor een eettafel, er is een fraaie schouw en een vaste kast. Aansluitend is er een extra kleine kamer welke voor meerdere doeleinden te gebruiken is. De keuken is eenvoudig en klein, maar praktisch en geeft een mooi zicht op de voorzijde. Vanuit de keuken is er een bijkeuken met eigen entree. Tevens is hier de opstelplaats voor het witgoed, de meterkast, een uitstortgootsteen en bergkast. Een heerlijk lichte en royale woonkamer met een stalen wenteltrap naar de eerste verdieping. De woonkamer is op 2 plekken op speelse wijze verdiept aangelegd. Glas in de oude niendeuropening met een uitzicht over de landerijen maakt het geheel compleet.
Verdieping boven de kamer: via de stalen trap in de woonkamer komt u op de eerste verdieping. Hier is een overloop, een slaapkamer en een ruimte welke als slaapkamer/studieruimte/bergruimte te gebruiken is.

Achterhuis
Begane grond: separate entree/hal in het aangebouwde gedeelte. In de hal bevinden zich de trappen naar de provisiekelder en naar de bovenverdieping, ook vindt u hier het gastentoilet. De masterbedroom is een ruime kamer met veel licht met ensuite de badkamer, welke voorzien is van douche en dubbele wastafel. Er is een tussendeur naar het gastentoilet. Vanuit de slaapkamer zijn er openslaande deuren naar het terras aan de achterzijde. Daarnaast zijn er 2 min of meer gelijke slaapkamers, beide voorzien van vaste kasten. 2e Badkamer welke voorzien is van een douche, 2 wastafels en toilet.
Verdieping: de trapopgang leidt naar een extra verdieping. Deze ruimte is in gebruik als bergzolder, tevens bevindt zich hier de technische ruimte.

Bijgebouw
Een vrijstaande garage opgetrokken uit een gemetselde voet met houten wanden en een pannendak. Het bouwwerk is toegankelijk via een loopdeur en een kanteldeur.

Erf
Het erf is zeer fraai gelegen aan het eind van een rustige landweg. Een heerlijk natuurlijke omgeving, met volop ruimte en privacy. Rondom de boerderij is een natuurlijke tuin aangelegd met diverse bomen waaronder eiken, berken, fruitbomen en mispel. Een gazon, natuurlijke vijver en enkele borders completeren het geheel. Het is mogelijk om kleine hobbydieren te houden op de bijbehorende weidegrond.

Minder grond
Aankoop van deze woonboerderij met minder grond is bespreekbaar. Neem voor de mogelijkheden en kosten gerust contact met ons op.

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons