Terug naar overzicht

VERKOCHT

Enschedesestraat 70, 7551 EP Hengelo
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1386 m3
  • Woonoppervlakte: 339 m2
  • Kavel: 475 m2
  • Kamers: 9
  • Slaapkamers: 6
Korte omschrijving

Op een prominente plek aan de Enschedesestraat in het centrum van Hengelo staat dit bijzonder ogende en statige herenhuis, ook wel bekend als de Drachenfels. Vele fraaie authentieke elementen in de prachtige Art Nouveau stijl zijn terug te vinden, zoals de bijzonder vormgegeven gevels waaronder de in het oog springende risaliet met zandstenen afwerking en… Lees meer

Volledige omschrijving

Op een prominente plek aan de Enschedesestraat in het centrum van Hengelo staat dit bijzonder ogende en statige herenhuis, ook wel bekend als de Drachenfels.

Vele fraaie authentieke elementen in de prachtige Art Nouveau stijl zijn terug te vinden, zoals de bijzonder vormgegeven gevels waaronder de in het oog springende risaliet met zandstenen afwerking en loggia.
Om niet voorbij te gaan aan de prachtige muurankers, kleurige tegeltableaus en glas-in-lood ramen. Dit pand heeft diverse mogelijkheden, van volledige bewoning tot een combinatie van wonen en zakelijk gebruik als kantoor of praktijk aan huis.
Wie op zoek is naar een bijzondere, eigenzinnige en authentieke woning of kantoor heeft hier een absolute buitenkans!

Het herenhuis bevindt zich in de levendige binnenstad van Hengelo in een groene ambiance. Aan de voorzijde ligt het Bataafse Kamp, een park met historisch schoolgebouw dat thans wordt getransformeerd naar appartementen, aan de achterzijde het Prins Bernhardplantsoen met rozentuin, vijver, klassieke muziekkoepel (1921) en Paviljoen de Ontmoeting. Alle faciliteiten zijn op loopafstand bereikbaar; het Rabotheater ligt om de hoek evenals het centraal station, maar ook gezellige terrassen en restaurants, een overvloed aan winkels en niet te vergeten het compleet vernieuwde marktplein. In Hengelo zijn volop school- en sportfaciliteiten. Enschede en de Universiteit Twente liggen op fietsafstand.

Het herenhuis
Voor het bouwjaar van het pand gaan we terug naar het jaar 1896. Architect W. Elzinga heeft het herenhuis ontworpen in art-nouveaustijl met zeer gedetailleerde decoraties als sierankers, zandstenen lateien en omlijstingen. In de jaren 70 en 80 is het pand in gebruik geweest als woonhuis met kerk-/meditatieruimte.
Daarna hebben de huidige eigenaren deze klassieker met behoud en herstel van de karakteristieke kenmerken uiterst netjes en grondig verbouwd tot een woonhuis met 2 wooneenheden. Het pand bevindt zich in een goede staat van onderhoud, in 2003 heeft er een grondige renovatie van de buitenzijde plaatsgevonden.
Vanwege het architectuurhistorisch belang als stijlzuiver voorbeeld van Art Nouveau architectuur is het pand geregistreerd als Rijksmonument en is opgenomen in het boek Monumenten.

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons