Terug naar overzicht

Erve ‘In het Nije’

Klinkeweg 30, 7552 PB Hengelo
Vraagprijs € 795.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1873 m3
  • Woonoppervlakte: 471 m2
  • Kavel: 11445 m2
  • Kamers: 8
  • Slaapkamers: 5
Korte omschrijving

Dit authentieke Twentse erf met woonboerderij en diverse bijgebouwen ligt net achter de populaire Hengelose wijk “Groot Driene”. Erve ‘In het Nije’ stamt uit het jaar 1867 en heeft een zeer charmante aanblik door o.a. de boerenluiken en een schitterende kastanjeboom, die in de zomermaanden voldoende schaduw geeft om heerlijk in de tuin te kunnen… Lees meer

Volledige omschrijving

Dit authentieke Twentse erf met woonboerderij en diverse bijgebouwen ligt net achter de populaire Hengelose wijk “Groot Driene”. Erve ‘In het Nije’ stamt uit het jaar 1867 en heeft een zeer charmante aanblik door o.a. de boerenluiken en een schitterende kastanjeboom, die in de zomermaanden voldoende schaduw geeft om heerlijk in de tuin te kunnen vertoeven.

De boerderij
De woonboerderij is thans opgedeeld in twee wooneenheden maar leent zich middels verbouwing ook uitstekend voor totaalbewoning. De afmetingen van de woning (inhoud 1.873 m³ en een gebruiksoppervlakte wonen 471 m²) en de goede staat van het authentieke Twentse gebintwerk, geven u alle vrijheid om de woning van binnen opnieuw in te delen en te laten voldoen aan de huidige maatstaven.
De boerderij en enkele bijgebouwen zijn door de gemeente Hengelo benoemd als “karakteristiek”. Dat geeft voor verbouwingen aan de buitenzijde beperkingen, maar geeft ook heel veel kansen via het zogenaamde VAB-beleid. Bijvoorbeeld woningsplitsing, woonfunctie van meerdere opstallen op het perceel en nieuwe functies zoals bed & breakfast, bedrijvigheid aan huis etc.

Ligging
De woonboerderij ligt schitterend in het groen en heeft rondom tuin en weidegrond. Het erf is zowel via de Hengelose wijk “Groot Driene”, als buitenom te bereiken. Door de ideale ligging bent u, zowel met de fiets als met de auto, binnen tien minuten in Hengelo centrum, maar niet veel verder rijden ook in het centrum van Enschede. Hengelo heeft veel te bieden op het gebied van onderwijs, sport, cultuur en een gezellig centrum met de nodige middenstand. Ook de op- en afritten van de A1 liggen op enkele autominuten voor een goede aansluiting met de rest van Nederland.

De boerderij
Indeling:
Begane grond: Via de entree gelegen aan de achterzijde van de woning betreedt u een kleine hal met garderobe, de meterkast en het gastentoilet.
Vanuit de hal komt u in de ruime, lichte woonkamer met schouw, de voormalige deel van de woning. De oude niendeuren hebben plaatsgemaakt voor een glaspui waardoor er meer licht in de ruimte ontstaat en er een uitzicht is naar het buitengebeuren.
De half open keuken is voorzien van een eenvoudige keuken waarbij alleen van losstaande apparatuur gebruik gemaakt wordt. Vanuit de keuken kunt u door naar de bijkeuken alwaar een aansluiting voor witgoed, een 2e toilet en de doorgang naar de 2e wooneenheid zijn.
Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot een tussenhal met twee slaapkamers en een nette badkamer met dubbele wastafel, douchehoek en toilet.
Grenzend aan de woonkamer is ook een ruime hobbykamer en bevindt zich achter een deur een voorraadruimte met 2e wasmachine-aansluiting en de trapopgang naar boven.

Verdieping: Op de verdieping is een ruime zolderkamer gecreëerd, maar het grootste gedeelte van de verdieping is een royale, hoge zolder met vele mogelijkheden na een grondige verbouwing.

Tweede wooneenheid: Het zogenaamde voorhuis, de vroegere boerenwoning, is nog in tact en heeft een woonkeuken met inbouwkeuken en een bergkast. Aansluitend is er een centrale, lichte woonkamer met schouw en een fraai zicht over de tuin en weide. Er zijn ook twee kleine slaapkamers gesitueerd, beide met vaste kasten. Een hal met verwarmingsketel (nefit) geeft toegang tot een badkamer met douche, toilet en wastafel.

Bijgebouwen
Op het erf bevinden zich diverse bijgebouwen.

Tweede boerderij
Van oorsprong is dit de eerste boerderij op dit erf. Nadat de huidige boerderij is gebouwd, is dit bouwwerk nagenoeg geheel gebruikt ten behoeve van de agrarische activiteiten en is de woning verlaten. Toch zijn de oorspronkelijke voorkamer met schouw en enkele kamers nog aanwezig. De achterzijde is een grote deel waar o.a. de oude koeienstalling nog zichtbaar is. Al met al een zeer ruim gebouw dat, na een flinke opknapbeurt, multifunctioneel te gebruiken is. Ook deze opstal is karakteristiek verklaard en kan wellicht bij toepassing van het VAB-beleid en instemming van de gemeente Hengelo worden benut als woning, gasten- of recreatieverblijf, of praktijkruimte. We raden u aan het document betreffende het VAB-beleid van de gemeente Hengelo goed door te nemen.

Garage
De garage is opgetrokken uit houten gevels en met golfplaten gedekt, voorzien van 3 dubbele opslaande deuren en 2 loopdeuren. Er is ruimte voor het stallen van drie auto’s.

Schuur
Een ruime, houten schuur op een stenen voet. De schuur wordt momenteel gebruikt als opslag en heeft een aanbouw voor stalling van o.a. de trekker of andere landbouwvoertuigen. Ook dit bouwwerk heeft de karakteristieke status binnen het bestemmingsplan.

Kapschuur
Deze diepe, houten kapschuur stalde voorheen circa 12 caravans. Ruimte volop!

Paardenstal
De paardenstal is een stenen gebouw, pannen gedekt en biedt stalruimte aan 1 paard. Het voorste gedeelte is te gebruiken als zadelkamer en hooiopslag.

Buitengebeuren
U bereikt de woning middels een eigen lange oprijlaan aan de noordzijde van het erf. Aan de voorzijde van de woning staat een mooie, oude kastanjeboom die een fraai cachet geeft aan het boerenerf. De tuin is aan de voor- en zijkant omgeven door weidegrond, geschikt voor een pony of kleinvee. De achterzijde van het perceel is natuurlijk afgeschermd door diverse grote bomen.

Resumé
Het betreft een uniek erf in Driene aan de rand van Hengelo met unieke ontwikkelingsmogelijkheden. In dat kader verwijzen we u graag naar de documenten karakteristieke erven en panden, alsmede het VAB-beleid van de gemeente Hengelo. Tijdens een bezichtiging nemen we graag de tijd om te bekijken of uw plannen hier werkelijkheid zouden kunnen worden.

Plattegrond
Volg ons