Terug naar overzicht

VERKOCHT

Honingloweg 18, 7581 PK Losser
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1301 m3
  • Woonoppervlakte: 343 m2
  • Kavel: 13215 m2
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 3
Korte omschrijving

Welkom bij dit prachtige landhuis in het buitengebied van Losser in het gemoedelijke Twente! Dit bijzonder vormgegeven en van uitzonderlijk fraaie details voorziene landhuis is het droomhuis bij uitstek voor liefhebbers van zeer exclusief buitenwonen. Het royale perceel van ruim 1.3 hectare is een oase van rust en natuur. Hier kunt u genieten van het… Lees meer

Volledige omschrijving

Welkom bij dit prachtige landhuis in het buitengebied van Losser in het gemoedelijke Twente! Dit bijzonder vormgegeven en van uitzonderlijk fraaie details voorziene landhuis is het droomhuis bij uitstek voor liefhebbers van zeer exclusief buitenwonen. Het royale perceel van ruim 1.3 hectare is een oase van rust en natuur. Hier kunt u genieten van het beste dat het buitenleven te bieden heeft.

De zorgvuldig ontworpen architectuur harmonieert perfect met het prachtige landschap dat het pand omringt. Met de diversiteit van de verschillende ruimtes, is er voldoende mogelijkheid om uw hobby’s uit te oefenen. Het geheel is bij uitstek geschikt voor paardenliefhebbers, met ruimte voor uw geliefde viervoeters en paardenstallen die aan alle behoeften voldoen. Maar ook wanneer u van kunst, muziek of andere ruimtevragende hobby’s houdt, hier vindt u de mogelijkheden!.
Dit landhuis geniet van een ongeëvenaarde privacy, gelegen op een fijn perceel met afsluitbare oprijlaan, omgeven door weelderig groen en met een serene vijver. Met een uniek zeer fraai zicht over de omliggende engszins glooiende landerijen ervaart u een ruimtelijk en vrij gevoel.

De ligging
Dit bijzondere landhuis ligt op steenworp afstand van de plaats Losser. Losser is gelegen in het schilderachtige Twentse landschap en biedt een rustige en landelijke levensstijl met alle moderne gemakken. Met een vriendelijke gemeenschap, diverse culturele evenementen en prachtige natuurgebieden, is dit een zeer aantrekkelijke woonomgeving. Er zijn volop fiets- en wandelpaden langs oude boerderijen, door glooiende landschappen, langs de welbekende meanderende Dinkel en omliggende charmante Twentse dorpjes. Losser heeft uitstekende voorzieningen, waaronder scholen, sportaccommodaties en een ruim winkelaanbod. Bovendien zijn diverse Twentse steden waaronder Enschede, Oldenzaal en Hengelo vlot bereikbaar, waardoor bewoners kunnen genieten van het beste van beide werelden – landelijke rust met stedelijke voorzieningen binnen handbereik.

Het landhuis
Dit bijzondere landhuis is met zeer veel oog voor detail gerealiseerd. Dit is onder meer te zien aan de diverse metselwerkverbanden ambachtelijke snijvoegen, het fraaie torentje met bijzonder uurwerk. De details zijn subliem en geraffineerd uitgevoerd dat het nauwelijks voor te stellen is dat dit pand in 2008 is gebouwd. Woning en bijgebouw zijn op maaiveldniveau van elkaar gescheiden door een fraaie onderdoorgang in de vorm van een hoefijzer. Het landhuis heeft aangename afmetingen; de gebruiksoppervlakte wonen bedraagt 343 m² en de inhoud is ruim 1300 m³. Met het afgegeven energielabel A kunt u het huis zeer energiezuinig bewonen!

Het landhuis heeft een heerlijk ruime entree met een zeer fraaie trap en de geijkte ruimtes als een garderobenis, gastentoilet en de meterkast. Een pracht van een woonkamer met een sfeervolle open haard met zeer bijzondere hardstenen schouw. Deze leefruimte voelt zeer aangenaam door de hoge plafonds en fijne lichtinval. Erg fijn is de enigszins gecamoufleerde werkplek. De woonkeuken heeft een inbouwkeuken met spoeleiland en diverse inbouwapparatuur, het is een echte familieruimte waar gezellig getafeld kan worden. Via een achterentree loop je zo naar de aantrekkelijke tuin.

De gehele woning is onderkelderd. In het souterrain zijn meerdere compartimenten ingericht, zo is er een bergruimte, een heuse waskamer met aansluitingen voor witgoed en een stortkoker vanuit de bovengelegen verdiepingen. Een grote ruimte welke momenteel ingericht is als hobbyruimte met een bar voor de gezellige avonden. Hier is op eenvoudige wijze de mogelijkheid voor het plaatsen van een sauna en douche, waardoor er een echte wellness ontstaat. Het souterrain is ook van buitenaf te bereiken.

Op de verdieping bevinden zich naast de masterbedroom met een eigen inloopkast nog 2 ruime slaapkamers, een apart toilet en een zeer fraaie badkamer voorzien van 2 wastafels, een ligbad en een stortdouche. Een trap vanuit de overloop geeft toegang tot een ruime bergzolder.

Via de boogvormige onderdoorgang is de aanbouw bereikbaar met 3 zeer ruime en nette paardenboxen, een zadelkamer en toegang tot de verdieping. Hier bevindt zich een hobbyruimte en een badkamer welke voorzien is van douche, wastafel, toilet en aansluiting voor witgoed. Zowel de beneden als bovenruimte in deze luxueuze aanbouw zijn multifunctioneel te gebruiken.

Bijgebouwen
Op dit fraaie erf staat verder nog een vrijstaande in het landschap passende schuur van circa 220 m². De gevels zijn opgebouwd uit een gemetselde voet en afgewerkt met zwarte planken, op het met keramische pannen gedekte zadeldak is een bijzonder Carillon geplaatst welke met verschillende melodieën in te stellen is. Intern zijn een ruime opslagplaats, 2 paardenboxen, een werkplaats met stalling voor tuingereedschap en een ruime bergzolder gesitueerd. Aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich een aangebouwde garage voor 2 auto’s en extra bergruimte.
Daarnaast staan er op het erf een kippenhok en volière, enkele overkappingen voor en is er een vastemest / compostplaat.

Het buitengebeuren
De statige oprijlaan naar het landhuis wordt bereikt via de gemetselde poort met automatisch hek en wordt geflankeerd door hoogstam haagbeuken met aan weerszijden weilanden. Voor aan de Honingloweg staat op eigen grond een ingezegende Mariakapel welke vermeld staat in het kapellenregister.
Voordat het landhuis wordt bereikt, gaat de oprijlaan over de meanderende Bethlehemschebeek, welke het perceel op natuurlijke wijze doorkruist. Op het erf is aan de westzijde meer dan voldoende plek voor het parkeren van auto’s en eventuele trailers.
Diverse Bentheimer bloembakken en putten en bijzonder vormgegeven monumentale sculpturen van diverse afkomst geven het erf een authentieke en zeer bijzondere uitstraling. Achter het landhuis bevindt zich een waar paradijs. Een zorgvuldig aangelegde en onderhouden, glooiende tuin met grote waterpartij, natuurlijk omgeven door groene gazons en bloeiende borders. Een buitengewoon vormgegeven overkapping met haardpartij vormt het ideale rustpunt.
Voor de paardenliefhebbers is alles aanwezig. Naast de eerder genoemde luxe stallen zijn er meerdere weides en een verlichte rijbak. Rondom dit unieke object is zicht op landerijen en gevarieerde bossen en natuurgebieden, welke fijne uitrijmogelijkheden bieden en een ware oase van rust vormen!
Op de avonden wordt het perceel op sfeervolle wijze rondom uitgelicht.

Bestemmingsplan
Het perceel heeft binnen het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied” van de gemeente Losser deels de bestemming Wonen, deels Agarisch-2 met een dubbelbestemming Waarde – natuur en landschap en deels de bestemming water. Voor meer informatie over de bestemming en de mogelijkheden verwijzen we u naar de gemeente Losser of naar ruimtelijkeplannen.nl.

Nutsvoorzieningen
Het perceel is aangesloten op gas-, water- en elektranetwerk, er is een glasvezelaansluiting en een aansluiting op het gemeentelijk riool.

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons