Terug naar overzicht

VERKOCHT

Helhuizerweg 5, 7451 KE Holten
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 843 m3
  • Woonoppervlakte: 274 m2
  • Kavel: 14100 m2
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 5
Korte omschrijving

Zeer uniek! Op bijna het hoogste punt van de Holterberg in het nationaal park de Sallandse Heuvelrug, staat op een plek met fenomenale uitzichten een sfeervol rietgedekt landhuis met een luxe gastenverblijf, bijzondere zwemvijver met badhuis en een heuse boomhut. Op deze plek met zijn fraaie vergezichten over de immense heidevelden, zelfs reikend tot ver… Lees meer

Volledige omschrijving

Zeer uniek! Op bijna het hoogste punt van de Holterberg in het nationaal park de Sallandse Heuvelrug, staat op een plek met fenomenale uitzichten een sfeervol rietgedekt landhuis met een luxe gastenverblijf, bijzondere zwemvijver met badhuis en een heuse boomhut. Op deze plek met zijn fraaie vergezichten over de immense heidevelden, zelfs reikend tot ver in de IJsselvallei waant u zich in een buitenlands vakantieresort. Rust, ultieme natuurbeleving, de luxe van een zeer doordacht ingericht huis met mogelijkheid voor een gastvrij verblijf van vrienden of familie.… Mooier kan het niet.

Oorsprong
Rond 1900 was een gebied van circa 200 ha op de flank van de Holterberg in bezit van een Haagse bankiersfamilie. Zij bouwden hier voor zich zelf een jachthuis naar voorbeeld van een Noorse blokhut en een kleine jachtopzienerswoning. In latere jaren is het landgoed in delen verkocht. De jachtopzienerswoning met 1,4 ha grond stond aan de basis van het thans aangeboden landhuis. Het huis is rond 1961 verkocht aan een vliegenier. Hij bouwde de kleine woning uit tot landhuis en heeft hier later (op circa 50 m boven NAP) de basis voor de bijzondere zwemvijver aangelegd. In 2008 heeft de huidige eigenaar het object gekocht. Het huis verkeerde toen in een dermate onderhoudsstaat dat besloten is het landhuis compleet te renoveren en uit te breiden. Daarbij zijn de authentieke details van het oorspronkelijke jachtopzienershuis bewaard gebleven evenals enkele bijzonderheden uit het ontwerp van 1961. Ook is in die tijd het luxe gastenverblijf met garage/berging gerealiseerd.

Buitengebeuren
De toegangsweg naar dit landhuis gaat geheel door het groen, langzaam tegen de berg op. Slechts enkele bewoners en een verdwaalde wandelaar maken er gebruik van. Aan het eind van de weg geeft een houten slagboom toegang tot het perceel. Een natuurlijke ingericht terrein met een bloemenweide waarin diverse zeldzame planten staan met her en der enkele bomen zoals (tover)hazelaars, appel , walnoot en 2 oude grote krentenbomen. Grote rododendron struiken onder volwassen eiken en dennen vormen een natuurlijke overgang naar het eigen bos en heideveld. Vanaf de diverse terrassen is een adembenemend uitzicht over de flanken van de Sallandse Heuvelrug dat beschermd wordt door de Natura2000 status. Een vrij uitzicht en veel groen is daarmee gewaarborgd.

Onvoorstelbaar dat dit fraaie buitengoed in Nederland ligt!!!

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons