Terug naar overzicht

Fraaie woonboerderij

Meester Thienweg 1, 7621 XZ Borne
€ 695.000 (Erfpacht)
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1743 m3
  • Woonoppervlakte: 203 m2
  • Kavel: 11060 m2
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 3
Korte omschrijving

Een parel in het Twentse landschap. Zo mag deze bijzondere Twickelboerderij gerust worden genoemd. De geheel gerenoveerde karakteristieke boerderij met endskamer en het ruime authentiek ogende bijgebouw is gelegen op een fantastische plek in hartje Twente grenzend aan de bebouwde kom van het gezellige Borne. Deze boerderij met een inhoud van circa 1750 m³ behorend… Lees meer

Volledige omschrijving

Een parel in het Twentse landschap. Zo mag deze bijzondere Twickelboerderij gerust worden genoemd.
De geheel gerenoveerde karakteristieke boerderij met endskamer en het ruime authentiek ogende bijgebouw is gelegen op een fantastische plek in hartje Twente grenzend aan de bebouwde kom van het gezellige Borne.

Deze boerderij met een inhoud van circa 1750 m³ behorend tot het landgoed Twickel is door de huidige eigenaren in 1994 geheel gerestaureerd. Hierbij is zeer nauwlettend te werk gegaan. Alle voor Twickel zo kenmerkende bouwkundige details zijn bewaard gebleven en geïntegreerd in het van veel comfort voorziene woonhuis. De inrichting is geheel in stijl en kan als landelijk en sfeervol worden betiteld.
Ook aan de erfinrichting van het ruim 1 hectare metende perceel is bijzonder veel aandacht besteed. Prachtig bloeiende borders omlijsten de boerderij waarbij de beukenhagen en diverse bomen voor privacy zorgen, zonder dat het fraaie typische Twentse coulisselandschap aan het zicht wordt onttrokken.

De woonboerderij
Via een eigen oprijlaan bereikt u vanaf de Mr. Thienweg het riante erf, alwaar voldoende parkeergelegenheid is. Bij aankomst vallen gelijk de brede dakoverstekken en immense niendeuren op die de Twentse gemoedelijkheid en gastvrijheid uitstralen. Dit zet zich ook voort in het interieur van de boerderij, die de volgende indeling kent:

Begane grond:
Entree, royale hal voorzien van garderobenis, gastentoilet, meterkast en cv ruimte, tweede entree;
Zeer riante living voorzien van Frans plavuizen en vloerverwarming. De grote Franse schouw is een ware blikvanger. Aansluitend aan de living is een study / werkkamer gesitueerd in de endskamer met de mogelijkheid een sfeervolle houtkachel te plaatsen. Het is mogelijk om in de ruimte van de endskamer 1 à 2 slaapkamers te realiseren;
Via openslaande deuren met veel glas is vanuit de living de woonkeuken te bereiken welke is voorzien van een compacte, met fraai granito werkblad afgewerkte, inbouwkeuken met de volgende apparatuur: 5-pitsgaskookplaat met elektrische oven (2015), vaatwasmachine (Miele 2015) en koelkast;
De bijkeuken is uitgevoerd met een aanrechtblok, aansluitingen voor wasmachine en droger en een separate uitstortgootsteen;
Slaapkamer voorzien van pvc-vloer en aansluitend een douche en wastafel;
Masterbedroom eveneens voorzien van een pvc-vloer en een royale inbouwkast ensuite een riante badkamer voorzien van dubbele wastafel, douchehoek voorzien van glazen deur, wandcloset en designradiator;
Werkkamer/ logeerkamer/ loungeruimte;
Vanuit de hal is de voormalige deel te bereiken. Deze immense ruimte van bijna 100 m² is geheel voorzien van nieuwe hildes en een nieuwe zoldervloer. De ruimte is multifunctioneel te gebruiken: ideaal voor opslag, stalling oldtimer (de niendeuren zijn nog geheel in takt), kantoor/praktijk, feestjes maar ook om bijvoorbeeld het woongedeelte extra uit te breiden.

Verdieping:
Vanuit de voormalige deel is via de hilde een immens grote zolder te bereiken. Deze is thans niet in gebruik, maar kan uitstekend worden benut door bijvoorbeeld hier extra slaapkamers te realiseren.

Twickel schuur
Op het erf staat een royale schuur die in 2001 geheel vernieuwd is en wederom geheel in Twickelstijl is opgetrokken. Ook dit bouwwerk heeft een constructie van authentieke gebinten en ook hierin treft u hildes aan en een royale hooizolder.
Het interieur ingericht met diverse kleinveehokken en 2 degelijke paardenboxen. Aangrenzend aan de schuur bevindt zich een kippen- en hondenren.

Houthok
De huidige bewoners stoken graag hun kachel met hout afkomstig van het erf en directe omgeving. Voor het drogen en de opslag van het hout is een zeer degelijk houthok geplaatst.

Erf en tuin
De woonboerderij is gelegen op een zeer fraai erf. Het is zeer ruim van opzet en sluit naadloos aan op de omgeving met diverse landerijen en houtwallen. De entree via een houten landhek en de afrastering van de bijbehorende weilanden met gekloofde eiken dragen daar in belangrijke mate aan bij.
De tuin is onder architectuur aangelegd door Te Kiefte architecten. Het is een fraai geheel bestaande uit prachtige borders met diverse bloeiende planten, grote gazons en afgewisseld met strak geschoren beukenhagen. En uiteraard ontbreekt het niet aan terrassen om lekker te genieten van al dat moois.
De bij de boerderij behorende weilanden zijn ideaal voor het houden van kleinvee of een paard. En een erg mooie hobby is de boomgaard die bestaat uit zowel oude vruchtbomen als nieuwe aanplant. Kortom een boeiend erf met voor elk wat wils!

Ligging
De directe omgeving rond deze boerderij bestaat uit een mix van (woon)boerderijen, landerijen, houtwallen en bossen. Op fietsafstand (ca. 10 min) ligt de kern van Borne waardoor alle centrumvoorzieningen, scholen en sportaccommodaties snel en eenvoudig te bereiken zijn voor het hele gezin.
Ook is de woonboerderij gunstig gelegen ten opzicht van de steden Hengelo, Enschede en Almelo. Voor verdere bestemmingen bent u snel op de A1 en A35, maar kunt u uw reis ook eenvoudig beginnen op het NS station van Borne.

De canon bedraagt € 10.800,- per jaar.

Plattegrond
Volg ons