Terug naar overzicht

Karakteristiek boerenerf

Weerselosestraat 18, 7636 RL Agelo
Vraagprijs € 395.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Stel uw vraag Download prospectus Bel ons
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 796 m3
  • Woonoppervlakte: 148 m2
  • Kavel: 13160 m2
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
Korte omschrijving

Midden in een sfeervol Twents landschap, in de kern van Agelo (nabij het pittoreske Ootmarsum), bieden we deze beeldbepalende woonboerderij aan op een kavel van circa 2000 m² met mogelijkheid tot aankoop van extra aangrenzende grond. De boerderij met enkele bijgebouwen staat op een eeuwenoud erf in het hart van de buurtschap Agelo; een kleine… Lees meer

Volledige omschrijving

Midden in een sfeervol Twents landschap, in de kern van Agelo (nabij het pittoreske Ootmarsum), bieden we deze beeldbepalende woonboerderij aan op een kavel van circa 2000 m² met mogelijkheid tot aankoop van extra aangrenzende grond.
De boerderij met enkele bijgebouwen staat op een eeuwenoud erf in het hart van de buurtschap Agelo; een kleine gemeenschap waar de Twentse gemoedelijkheid nog volop aanwezig is, evenals rust en ruimte. De staat van de boerderij is dusdanig dat een flinke renovatie nodig is. Uiteraard kan ook gedacht worden aan herbouw, waarbij de inrichting van het erf en het kenmerkende aanzicht van boerderij en Agelo blijven bestaan.

Ligging
Agelo is zoals gezegd een kleine buurtschap . Het ligt op korte afstand van Ootmarsum, een levendige plaats, met een historisch centrum met vele musea en galerieën, bijzondere winkeltjes en volop horeca. Nabij de boerderij ligt het plaatselijke café, de lagere school en enkele woningen. Aan de achterzijde is een fraai vrij uitzicht richting de Ageleres welke verbonden is met de bij toeristen bekende Kuiperberg. Door de prachtige omliggende natuur en het glooiende landschap kunt u dagelijks met volle teugen genieten van de rust van het buitenleven.

De woonboerderij
De woonboerderij is herbouwd in 1950, daarbij is gebruik gemaakt van het oude oorspronkelijke gebintwerk daterend uit 1880. Door de jaren heen zijn enkele woningverbetering uitgevoerd waarbij u moet denken aan keuken, sanitair en schilderwerk. Het inrichtingsniveau is eenvoudig. Het handzame volume van 796 m³ en de fraaie Saksische bouwstijl maken het object zeer zeker interessant voor renovatie of nieuwbouw. Nieuwbouw dient dan wel in dezelfde stijl en met dezelfde situering plaats te vinden.
Bijgebouwen
Om de boerderij zijn een aantal bijgebouwen gesitueerd zoals dit historisch gezien op een Twents erf voorkomt. De gebouwen zijn flink op leeftijd en verkeren in het algemeen in een matige staat. De schuur aan de westzijde van de boerderij is zeker nog bruikbaar en kan al dan niet na verbouw goed gebruikt worden voor stalling van auto’s, als hobbyruimte of als bergruimte.

Erf en aangrenzende grond
Rond de boerderij ligt een redelijk besloten tuin met o.a. een zeer fraaie magnolia. Het achtererf aan de noordzijde is voorzien van een verharding van o.a. asfalt en biedt ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s. Aan de westzijde van het erf is een fantastisch vrij uitzicht over de es. Hier ligt ongeveer 1,1 hectare aangrenzende landbouwgrond die separaat bij te kopen is. Ideaal voor degene die bijvoorbeeld paarden of ander (klein)vee wil houden.

Resumerend
Een fraai karakteristiek erf, midden in een kleine rustige buurtschap in Noord-oost Twente met allerlei mogelijkheden voor herontwikkeling.

Plattegrond
Volg ons