Terug naar overzicht

VERKOCHT

Enschedesestraat 406, 7552 CP Hengelo
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1278 m3
  • Woonoppervlakte: 311 m2
  • Kavel: 5700 m2
  • Kamers: 2
Korte omschrijving

Het Zeldam Vrij wonen in het groen tussen Enschede en Hengelo In een lommerrijke omgeving met statige landhuizen in de buurtschap Groot-Driene wordt een nieuw landgoed “Het Zeldam” gerealiseerd voor enkele exclusieve woningen. Het Zeldam ligt in de zeer gewilde omgeving tussen de steden Enschede en Hengelo en wordt ontsloten via de statige Enschedesestraat. In… Lees meer

Volledige omschrijving

Het Zeldam

Vrij wonen in het groen tussen Enschede en Hengelo

In een lommerrijke omgeving met statige landhuizen in de buurtschap Groot-Driene wordt een nieuw landgoed “Het Zeldam” gerealiseerd voor enkele exclusieve woningen.
Het Zeldam ligt in de zeer gewilde omgeving tussen de steden Enschede en Hengelo en wordt ontsloten via de statige Enschedesestraat. In de nabijheid liggen ‘Golfclub Driene’ en het prachtige natuurgebied ‘Kristalbad’. De centrale ligging tussen de beide steden garanderen een optimale aansluiting op de snelwegen A1/A35 en het openbaarvervoer opstappunt ligt op loopafstand.

Wonen op ‘Het Zeldam’ is genieten van zowel de natuur en rust in het landelijk gebied van Groot-Driene als de grootstedelijke voorzieningen in het economisch hart van Twente, met een breed scala aan uitgaansmogelijkheden, winkels, zorg en diverse vormen van onderwijs. Zelfs de Universiteit Twente ligt op een steenworp afstand.

Het Zeldam is een rond 1900 gesticht boerenerf en is vernoemd naar de laatste bewoonster mevrouw Ten Zeldam. De agrarische bedrijvigheid is enkele jaren geleden gestaakt. De landschapsontsierende bebouwing is gesloopt en het erf wordt de komende jaren met behoud van de karakteristieke boerderij en authentieke schuur getransformeerd naar een luxe woonomgeving. Er zullen maximaal 4 royale woningen op zeer ruime volop privacy biedende kavels worden gerealiseerd. Een van de woningen mag eventueel gesplitst worden in twee wooneenheden. Het project wordt in twee fasen uitgewerkt. In de eerste fase zullen twee kavels met daarop de bestaande karakteristieke bebouwing worden verkocht. In fase 2 worden enkele bouwkavels uitgegeven door toepassing van het rood voor rood beleid, waarmee landgoed Het Zeldam dan zijn definitieve vorm heeft gekregen.

Karakteristieke boerderij met veel mogelijkheden
Het historisch hart van Het Zeldam bestaat uit de statige boerderij die te koop wordt aangeboden op een kavel van circa 5700 m². De boerderij verkeert voor een groot deel nog in authentieke staat, maar dient gerenoveerd te worden. Verkoper heeft ter voorbereiding een asbestinventarisatie laten uitvoeren en het aanwezige asbest op de aangewezen manier laten saneren.
De landelijke en ambachtelijk sfeer van weleer is in de boerderij nog steeds voelbaar en is een uitstekende basis voor een verbouwing naar bijvoorbeeld een energieneutraal landhuis. Het behoort zelfs tot de mogelijkheden om de boerderij te splitsen naar twee woningen. Ideaal als u samen met een ander gezin of familie niet bij elkaar maar, naast elkaar wilt wonen met ieder een eigen privédeel. De boerderij is er met een inhoud van 1278 m³ groot genoeg voor. Uiteraard is het ook mogelijk een deel van de boerderij in te richten met bijvoorbeeld een kantoor zodat u wonen en werken kunt combineren op deze unieke plek midden in het hart van Twente.

Verbouw en bestemming
Bij de verbouwing bent u geheel vrij om geheel naar eigen inzicht een nieuwe indeling te realiseren. Belangrijk uitgangspunt is dat het exterieur van de boerderij zijn authentieke en monumentale uitstraling behoud. De gemeente Hengelo heeft dit ook vastgelegd in het geldende bestemmingsplan waarin de boerderij als karakteristiek is aangeduid. Via deze aanduiding is het mogelijk (en is de gemeente bereid) via een ontheffing uit het bestemmingsplan medewerking te verlenen aan het eventueel splitsen van de voormalige agrarische bedrijfswoning en hergebruik als woonruimte. De benodigde vergunningen voor verbouw en het gebruik als woning worden dus verleend middels een ontheffing. In een later stadium zal tegelijk met fase 2 (uitvoering rood voor rood beleid) het bestemmingsplan worden gewijzigd naar wonen.

Voorwaarden
De boerderij wordt uitsluitend als één geheel verkocht. Het is de kopende partij, met inachtname van het beleid van de gemeente Hengelo, toegestaan om naderhand de boerderij met bijbehorende kavel in tweeën te splitsen. De eventuele leges voor het splitsen zijn voor rekening van koper, evenals de kosten en leges voor de benodigde omgevingsvergunningen / ontheffingen en het wijzigen van de nutsvoorzieningen. De kosten voor het kadastraal afsplitsen van de kavel van de oorspronkelijke kavel alsmede het wijzigen van het bestemmingsplan in fase 2 zijn voor rekening van verkoper. In het kader van de bestemmingswijziging en rood voor rood regeling zullen vanwege de landschappelijke inpassing mogelijke groenvoorzieningen op de kavel verplicht worden gesteld. Deze zullen worden aangelegd en bekostigd door verkoper. Het onderhoud en de instandhouding is voor rekening van koper.

NB: de impressies zijn niet getoetst aan het gemeentelijk beleid, vereisten uit omgevingswetgeving of Bouwbesluit. Aan deze impressies zijn derhalve geen rechten te ontlenen.

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons