Terug naar overzicht

VERKOCHT

Grotestraat 138, 7622 GP Borne
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1400 m3
  • Woonoppervlakte: 350 m2
  • Kavel: 704 m2
  • Kamers: 15
  • Slaapkamers: 7
Korte omschrijving

Een fantastische karakteristieke villa met een mooie besloten ruime tuin, gelegen in het centrum van Borne. De geneugten van een gezellig centrum kunnen hier op en top beleefd worden. De villa is multifunctioneel te gebruiken door de bestemming “dienstverlening”. Denk hierbij aan bewoning door een groot gezin, in combinatie met een kantoor / praktijkruimte aan… Lees meer

Volledige omschrijving

Een fantastische karakteristieke villa met een mooie besloten ruime tuin, gelegen in het centrum van Borne. De geneugten van een gezellig centrum kunnen hier op en top beleefd worden. De villa is multifunctioneel te gebruiken door de bestemming “dienstverlening”. Denk hierbij aan bewoning door een groot gezin, in combinatie met een kantoor / praktijkruimte aan huis, atelier of zorgverlening. Een zeer uniek object. Laat u verrassen tijdens een bezichtiging door de indeling en gebruiksmogelijkheden.

Ligging
De woning ligt centraal in Borne, tegenover het welbekende restaurant Dorset. Alle voorzieningen zijn binnen loopafstand te bereiken. “Oud-Borne” heeft een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden waaronder het Bussemakershuis en de Klopjeswoningen. Een genot om hier rond te lopen en te verkennen.
Borne is gelegen in hartje Twente, daardoor zijn onder andere de steden Hengelo, Enschede en Almelo vlot te berijden. Tevens biedt de prachtige landelijke omgeving veel fiets- en wandelmogelijkheden onder andere op het zeer fraaie nabijgelegen landgoed Twickel.

De villa
Het bouwjaar van de villa is 1876 en is door de bijzondere gevels een blikvanger van formaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de status van beschermd dorpsgezicht en Rijksmonument van toepassing zijn. In 1938 is de villa uitgebreid met een aanbouw. De huidige eigenaren hebben de oorspronkelijke 2 wooneenheden in 2006, door middel van een grootscheepse verbouwing samengevoegd tot één woonhuis. Hoge plafonds, prachtige ornamenten en haardpartijen en een uniek trappenhuis zijn een aantal van de fraaie kenmerken. De inhoud van de woning is maar liefst 1400 m³ en de gebruiksoppervlakte wonen bedraagt circa 350 m².

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons