Terug naar overzicht

Landgoed Val Sugana

Bergweg 395, 7524 CV Enschede
Vraagprijs € 2.250.000 v.o.n.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1582 m3
  • Woonoppervlakte: 346 m2
  • Kavel: 206314 m2
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 2
Korte omschrijving

NSW landgoed Val Sugana Een bijzonder fraai landgoed met statige villa en gastenverblijf gelegen nabij Lonneker en het Prins Bernhardpark in de gemeente Enschede op een sublieme locatie in het glooiende landschap van de Lonnekerberg. Dit unieke landgoed beslaat maar liefst 20 hectare en biedt een oase van rust en schoonheid. Met volop privacy gelegen… Lees meer

Volledige omschrijving

NSW landgoed Val Sugana

Een bijzonder fraai landgoed met statige villa en gastenverblijf gelegen nabij Lonneker en het Prins Bernhardpark in de gemeente Enschede op een sublieme locatie in het glooiende landschap van de Lonnekerberg. Dit unieke landgoed beslaat maar liefst 20 hectare en biedt een oase van rust en schoonheid. Met volop privacy gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving is dit een waar paradijs voor natuurliefhebbers en biedt dit een unieke kans om uw langgekoesterde woonwensen te vervullen.

Locatie
Dit fraaie landgoed sluit naadloos aan op de beschermde natuur van de Lonnekerberg; weelderige bossen in een geaccidenteerd terrein met eindeloze mogelijkheden om te wandelen, fietsen, paardrijden en nog veel meer. De nabijheid van Golfclub ’t Sybrook biedt een geweldige kans voor golfliefhebbers om te genieten van hun favoriete sport op een van de mooiste banen in de regio. Op gepaste afstand is de afgelopen jaren de ruime villawijk Prins Bernhardpark gerealiseerd zodat de omgeving ook in sociaal opzicht zeer aantrekkelijk is. Dit laatste wordt versterkt door een breed scala aan voorzieningen in het nabijgelegen bruisende Enschede, met een keur aan winkels, horeca, culturele attracties waaronder Rijksmuseum Twente en een groot scala aan onderwijsmogelijkheden op bijvoorbeeld Hogeschool Saxion of de Universiteit Twente.

Het landhuis
Een welbekende textielfabrikant heeft in 1937 de aanzet gegeven voor de bouw van dit landhuis op een geweldige plek. Door de glooiing in het perceel valt vanuit het landhuis en zelfs van vanuit het souterrain op adembenemende wijze te genieten van de bijzondere landschapstuin die onder regie van de internationaal bekende tuinarchitect Piet Oudolf is aangelegd.
Omstreeks 2000 is het landhuis uitgebouwd met een zelfstandig te bereiken appartement dat uitstekend geschikt is om gasten langere tijd te laten genieten van een fantastisch verblijf!
Het landhuis heeft een energielabel E. Er is een bouwtechnische keuring van het landhuis op aanvraag.

De centrale hal vormt het hart van het huis. Vanuit hier betreedt u aan de ene zijde het leefgedeelte, aan de andere zijde treft u een ruime slaapvleugel aan.
De royale living nodigt uit tot ontspanning en biedt een adembenemend uitzicht. Grote ramen laten overvloedig daglicht binnenstromen, waardoor u zich één voelt met de natuur buiten. De naastgelegen eetkamer is een ideale plek om te genieten van heerlijke maaltijden met vrienden en familie, terwijl de woonkeuken is uitgerust met de nodige apparatuur en u voorziet van alle benodigdheden om culinaire hoogstandjes te creëren. De aangrenzende werkkamer is een rustige ruimte om te werken, te studeren of te genieten van uw favoriete hobby, terwijl u toch omringd wordt door de pracht van buiten. Vanuit deze ruimte is er toegang tot de kelder waar meerdere compartimenten zijn gesitueerd waaronder een stalling voor fietsen, wijnkelder en technische ruimte.

De slaapvleugel is royaal van opzet. De masterbedroom is compleet met een eigen badkamer voorzien van vloerverwarming, douche, ligbad, dubbele wastafel en toilet en beschikt tevens over een riante walk-in closet. Een tweede slaapkamer is tevens voorzien van een eigen badkamer met douche, dubbele wastafel en toilet.

Het gastenverblijf kan gezien worden als een zelfstandig appartement en is een multifunctionele aanvulling op het woonhuis. Hier kunnen uw gasten zich op geheel eigen wijze thuis voelen, met een ruime woonkamer, een eigen keuken en bijkeuken waar alle voorzieningen aanwezig zijn voor een zelfstandig verblijf. De slaapkamer en luxe badkamer liggen op een lager niveau. Het appartement kan eventueel ook worden toegevoegd aan het hoofdhuis, maar biedt ook ideale mogelijkheden als atelier, studio of zakelijke kantoorruimte.

Het landgoed
Vanaf de Oude Deventerweg rijdt u via de landelijk beklinkerde Bergweg het landgoed dat door het lommerrijke groen geheel aan het zicht is onttrokken. Aan de voorzijde van de villa is er ruim voldoende plek voor het parkeren van meerdere auto’s. Hier valt gelijk op dat u zich in een wereld van natuur en rust bevindt. Rondom de villa is een weelderige tuin aangelegd, maar vooral ook veel openheid gecreëerd. Het oorspronkelijke heideveld is recent in ere hersteld, waardoor het landhuis terugkomt in zijn oorspronkelijke setting. Vogels en reeën brengen hier graag een bezoek. Een heel groot gedeelte van het landgoed bestaat uit bos met een gevarieerde bomenbestand op een natuurlijk glooiend terrein. Een prachtig terrein voor een wandeling, u zult telkens weer versteld staan van het natuurschoon op uw eigen perceel.
Naast dit prachtige natuurterrein ligt circa 2,5 ha cultuurgrond dat ook tot het landgoed behoort. Deze grond is tijdelijk verpacht (tot 1 november 2026) aan een agrariër die het in gebruik heeft als grasland.
Val Sugana is niet zomaar een landgoed, het is een levensstijl. Een kans om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en te genieten van het beste dat de natuur te bieden heeft, terwijl u omringd wordt door privacy en comfort. Val Sugana is een meer dan uniek landgoed met ultiem leefgenot centraal in het gemoedelijke Twente.

Natuurschoonwet
Landgoed Val Sugana is zelfstandig gerangschikt onder de Natuurschoonwet waarbij het op aangeduide paden in het bosgedeelte is opengesteld voor het publiek. Deze rangschikking brengt fiscale faciliteiten met zich mee waaronder vrijstelling van overdrachtsbelasting en een afwijkende waarderingsmethode voor de WOZ, waardoor deze laag uitvalt en er jaarlijks belastingvoordeel wordt genoten. Ook kan onder voorwaarden bij vererving een NSW landgoed vrij van erfbelasting worden overgedragen.
Van een opvolgend eigenaar wordt verlangd dat de NSW rangschikking zal worden gerespecteerd en worden gecontinueerd. Dit zal door middel van een kwalitatieve verplichting en kettingbeding worden vastgelegd.

Bestemmingsplan
Het perceel heeft in het vigerende bestemmingsplan Buitengebied Noordwest van de gemeente Enschede deels de bestemming Wonen, deels Bos en deels Agrarisch. Voor meer informatie over bestemming en gebruiksmogelijkheden van dit plan verwijzen we u naar www.ruimtelijkeplannen.nl of de gemeente Enschede.

Nutsvoorzieningen
Het landhuis is aangesloten op het gas-, water en elektranetwerk en heeft een glasvezelaansluiting. Er is geen aansluiting op het gemeentelijk persriool, in het perceel ligt een eigen meersegmenten septictank.

Kadaster
Het perceel heeft de kadastrale gegevens, gemeente Lonneker, sectie AM, nummers 220 en 764 en sectie Y nummers 167 en 168, samen ter grootte van 20 ha 63 are en 14 ca.

Plattegrond
Bekijk aanbod
Volg ons