Terug naar overzicht

VERKOCHT

Kerkplein 11-13, 7607 BT Almelo
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 850 m3
  • Woonoppervlakte: 281 m2
  • Kavel: 1887 m2
  • Kamers: 10
  • Slaapkamers: 5
Korte omschrijving

Luxueus wonen aan het Kerkplein van Almelo! Een magnifieke stadsvilla met multifunctionele orangerie in hartje Almelo, zo’n uniek object komen we zelden tegen. Op een fantastische volop privacy biedende kavel van ruim 1800 m², wonen in een echte stadsvilla in het historische hart van Almelo, naast de Grote Kerk en tegen de groene long en… Lees meer

Volledige omschrijving

Luxueus wonen aan het Kerkplein van Almelo!

Een magnifieke stadsvilla met multifunctionele orangerie in hartje Almelo, zo’n uniek object komen we zelden tegen. Op een fantastische volop privacy biedende kavel van ruim 1800 m², wonen in een echte stadsvilla in het historische hart van Almelo, naast de Grote Kerk en tegen de groene long en gracht van Huize Almelo. Zeer fraaie aanvulling op deze woning is de aanwezige oranjerie.
Subliem qua ligging te midden van alle centrumvoorzieningen en tegelijkertijd heerlijk rustig aan de kasteeltuin. Uniek qua mogelijkheden: wonen in een sfeervol monumentaal pand met praktijk-/kantoorgelegenheid of aanvullend woongerelateerd gebruik in de orangerie!

Het huis
De woning is oorspronkelijk gebouwd als pastorie. Het betreft een eeuwenoud gebouw (bouwjaar 1735) dat deel uitmaakt van het beschermde stads- en dorpsgezicht aan het Kerkplein. De functie als pastorie is enkele decennia geleden gewijzigd en is onder architectuur in de jaren 70 volledig verbouwd naar een sfeervol woonhuis. Veel prachtige details zijn bewaard gebleven en mede door de hoge plafonds, hoge vensters en tuindeuren met een prachtig zicht op de lommerrijke tuin is het een lust om hier te verblijven.

Dit unieke huis is jarenlang keurig bewoond. Voor de nieuwe eigenaren zijn er volop mogelijkheden om het op eigen wijze vorm te geven. De indeling van met name de bovenverdiepingen kan op eenvoudige wijze worden aangepast en gemoderniseerd.

Orangerie
In 2007 is de orangerie gebouwd. Een uniek gebouw, gelegen aan de rand van de prachtige tuin en met een eigen opgang vanaf het kerkplein. Bij de bouw is rekening gehouden met het multifunctionele gebruik. Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig en er is zowel vloer-, muur, glas en dakisolatie toegepast. De afgelopen jaren is het gebruikt als atelier / werkplaats maar alle voorzieningen zijn aanwezig voor ieder ander gewenst gebruik. Wat te denken van een badhuis? Naar eigen wens kan dit gebouw met circa 100 m² vloeroppervlakte verder worden ingedeeld. De basis is stijlvol en staat als een huis!

Tuin en terrein
Het unieke aan dit object is de grootte van de kavel, midden in de stad. En wat voor terrein? Een heerlijke tuin met prachtige monumentale bomen, waaronder een majestueuze rode beuk, een eik en linde, grenzend aan de gracht en bosrijke tuin van Huize Almelo. Groener, stiller en meer privacy is haast onmogelijk. En dat in het hart van de Almelose binnenstad! In de weelderige tuin zijn diverse terrassen met ieder zijn eigen prachtige situering, waaronder een zicht op de kerktoren. Royale gazons, een ruim 40 meter lange tuinmuur en diverse fruitbomen completeren het geheel samen met een authentieke uit hout opgetrokken en met pannen gedekte berging aan het water.

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons