Terug naar overzicht

Royale woonboerderij

Aamsveenweg 185, 7536 PB Enschede
Vraagprijs € 925.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1028 m3
  • Woonoppervlakte: 187 m2
  • Kavel: 34515 m2
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 2
Korte omschrijving

In het groene buitengebied van Enschede, grenzend aan het bijzondere natuurgebied Het Aamsveen bieden we een lommerrijk oud boerenerf aan met royale woonboerderij, enkele bijgebouwen en vele majestueuze eikenbomen. Omringd door eigen gronden van in totaal ruim 3,4 hectare, geniet u van prachtige weidse uitzichten en complete rust. Ligging Dit prachtige erf ligt op een… Lees meer

Volledige omschrijving

In het groene buitengebied van Enschede, grenzend aan het bijzondere natuurgebied Het Aamsveen bieden we een lommerrijk oud boerenerf aan met royale woonboerderij, enkele bijgebouwen en vele majestueuze eikenbomen. Omringd door eigen gronden van in totaal ruim 3,4 hectare, geniet u van prachtige weidse uitzichten en complete rust.

Ligging
Dit prachtige erf ligt op een kwartiertje fietsen vanaf het bruisende centrum van Enschede met alle grootstedelijke voorzieningen. Met de auto is het slechts 5 minuten naar de A35.
Direct rondom de boerderij is het echter een en al rust, met het natuurgebied Het Aamsveen als buur. Een grensoverschrijdend natuurgebied met uitgestrekte veenmoerassen, veenputten en heidevelden dat van groot belang is vanwege de unieke flora en fauna, waaronder zeldzame planten, vogels en insecten. Het Aamsveen en de omgeving zijn geliefd bij recreanten en natuurliefhebbers vanwege de rustgevende schoonheid van het landschap.

De woonboerderij
In 1981 is de boerderij herbouwd en vanaf 2006 heeft er een modernisering en uitbreiding met ruime serre plaatsgevonden. De woonoppervlakte bedraagt 187 m². Met een bovenverdieping die niet in gebruik is en met de zeer ruime inhoud van 1000 m³ zijn er voor nieuwe eigenaren opties te over om de indeling en desgewenst duurzaamheid naar eigen wens aan te passen. De indeling is als volgt:
– Entree met garderobe, meterkast en gastentoilet
– Zeer ruime hal centraal in de woning gelegen met toegang tot de diverse vertrekken.
– Woonkamer met hoge plafonds met in het zicht de authentieke gebinten, een grote open haardpartij en ruimte voor eet-, zit en TV-hoek.
– De keuken staat in een open verbinding met de woonkamer en is voorzien van een eenvoudige doch goed functionerende inbouwkeuken.
– Aangrenzend aan de woonkamer is in circa 2010 een serre gebouwd met een houtkachel. Vanuit deze ruimte is er een overweldigend uitzicht over de eigen landerijen.
– Verder zijn er 2 slaapkamers en een bergkamer, welke eventueel gebruikt kan worden als 3e slaapkamer en een badkamer welke voorzien is van een ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet.
– De bijkeuken tussen entree en keuken completeert de woning, hier is o.a. ruimte voor het plaatsen van witgoed en de vlizotrap naar de zolderetage.

Bijgebouwen
Er staat een ruim vrijstaand bijgebouw (circa 106 m²) op het perceel welke voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. De basis wordt gevormd door een van houten gebinten voorziene ruimte welke ideaal is als vrijetijdsruimte, werkplaats, garage of atelier. Achter de westelijke zijgevel bevinden zich enkele paarden/ponystallen. Verder is er een ruime carport aangebouwd.
Achter de boerderij staat een houten overkapping van waaruit op een heel relaxte manier het prachtige landschap gadegeslagen kan worden.

Erf en landerijen
Via een eigen semi-verharde oprijlaan rijdt u richting het met robuuste eiken omzoomde erf, alwaar voldoende plek is voor meerdere auto’s.
Het erf is geheel passend bij de omgeving eenvoudig ingericht als een echt boerenerf. Een belangrijk speerpunt van dit erf is genieten van de omgeving en tot rust komen, dat kan hier volop. In de ochtend wordt u gewekt door een diversiteit aan vogelgeluiden, maar ook wildsoorten passeren dagelijks de boerderij.
Rondom de boerderij liggen de eigen gronden die thans zijn ingericht als biologisch grasland met 2 waterpoelen. Ideaal voor als u paarden of ander kleinvee wilt houden. Dit erf is met recht een buitenkans!

Deze presentatie is informatief en geheel vrijblijvend. Tekeningen, maten, oppervlakte en inhoud zijn indicatief, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Plattegrond
Bekijk aanbod
Volg ons