Terug naar overzicht

VERKOCHT

Neuzendijk 1, 7021 KR Zelhem
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1023 m3
  • Woonoppervlakte: 163 m2
  • Kavel: 6970 m2
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 4
Korte omschrijving

Te koop in het landelijk gebied in de driehoek van Zelhem – Hummelo – Hengelo, een grotendeels gerenoveerde en rolstoelvriendelijke woonboerderij en meerdere ruime bijgebouwen op een kavel van 6970 m2, met mogelijkheid tot aankoop van een tegenoverliggend perceel agrarische grond. Ligging De boerderij staat op een zeer royaal erf nabij een kruising van 2… Lees meer

Volledige omschrijving

Te koop in het landelijk gebied in de driehoek van Zelhem – Hummelo – Hengelo, een grotendeels gerenoveerde en rolstoelvriendelijke woonboerderij en meerdere ruime bijgebouwen op een kavel van 6970 m2, met mogelijkheid tot aankoop van een tegenoverliggend perceel agrarische grond.

Ligging
De boerderij staat op een zeer royaal erf nabij een kruising van 2 rustige lokale wegen (Neuzendijk en Polulierenweg) nabij het dorpje Velswijk. Het betreft een rustig landelijk gebied met een afwisseling van vrijstaande woningen en agrarische en daaraan gerelateerde bedrijvigheid. In de omgeving zijn vanwege het aantrekkelijke gebied ook veel recreatiemogelijkheden aanwezig. Velswijk is een klein dorp met circa 300 inwoners. Het iets verderop gelegen Zelhem is een grotere plaats met een gezellige kern met meerdere winkels, horeca, basisscholen en de nodige bedrijvigheid. Grootstedelijke voorzieningen vindt u onder andere in Doetinchem, op circa 10 autominuten, waar voor verderop gelegen bestemmingen de autosnelweg A18 / A12 kan worden gepakt.

De woonboerderij
De boerderij is gebouwd in 1901 op geheel traditionele wijze met gemetselde muren, gebinten en een pannengedekt dak. Het voorhuis is voorzien van een dwarskap, waardoor er relatief veel woonvolume in het voorhuis is ontstaan. De agrarische functie is een tijd geleden komen te vervallen en de boerderij is rond 2008 op de begane grond gerenoveerd, deels geïsoleerd, verbouwd en rolstoelvriendelijk gemaakt.

Erf en aangrenzende grond
Voor en naast de boerderij ligt een boerentuin met diverse struiken en enkele fruitbomen. Ook is er ruimte voor een moestuin en het houden van kleinvee. Op het achtererf is achter de schuren ruimte voor het houden van bijvoorbeeld paarden. Tegenover de boerderij ligt nog een perceel van circa 7200 m2 dat separaat bij te kopen is. Ideaal voor degene die bijvoorbeeld serieus werk wil maken van het houden van dieren.

Resumerend
Een karakteristieke boerderij, geschikt om wonen, werk en hobby te combineren. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar veel opslagruimte en / of mogelijkheden voor het hobbymatig houden van dieren.

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons