Terug naar overzicht

Ruimtelijke woonboerderij

Neuzendijk 1, 7021 KR Zelhem
Vraagprijs € 382.500 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Stel uw vraag Download prospectus Bel ons
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1023 m3
  • Woonoppervlakte: 163 m2
  • Kavel: 6970 m2
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 4
Korte omschrijving

Te koop in het landelijk gebied in de driehoek van Zelhem – Hummelo – Hengelo, een grotendeels gerenoveerde en rolstoelvriendelijke woonboerderij en meerdere ruime bijgebouwen op een kavel van 6970 m2, met mogelijkheid tot aankoop van een tegenoverliggend perceel agrarische grond. Ligging De boerderij staat op een zeer royaal erf nabij een kruising van 2… Lees meer

Volledige omschrijving

Te koop in het landelijk gebied in de driehoek van Zelhem – Hummelo – Hengelo, een grotendeels gerenoveerde en rolstoelvriendelijke woonboerderij en meerdere ruime bijgebouwen op een kavel van 6970 m2, met mogelijkheid tot aankoop van een tegenoverliggend perceel agrarische grond.

Ligging
De boerderij staat op een zeer royaal erf nabij een kruising van 2 rustige lokale wegen (Neuzendijk en Polulierenweg) nabij het dorpje Velswijk. Het betreft een rustig landelijk gebied met een afwisseling van vrijstaande woningen en agrarische en daaraan gerelateerde bedrijvigheid. In de omgeving zijn vanwege het aantrekkelijke gebied ook veel recreatiemogelijkheden aanwezig. Velswijk is een klein dorp met circa 300 inwoners. Het iets verderop gelegen Zelhem is een grotere plaats met een gezellige kern met meerdere winkels, horeca, basisscholen en de nodige bedrijvigheid. Grootstedelijke voorzieningen vindt u onder andere in Doetinchem, op circa 10 autominuten, waar voor verderop gelegen bestemmingen de autosnelweg A18 / A12 kan worden gepakt.

De woonboerderij
De boerderij is gebouwd in 1901 op geheel traditionele wijze met gemetselde muren, gebinten en een pannengedekt dak. Het voorhuis is voorzien van een dwarskap, waardoor er relatief veel woonvolume in het voorhuis is ontstaan. De agrarische functie is een tijd geleden komen te vervallen en de boerderij is rond 2008 op de begane grond gerenoveerd, deels geïsoleerd, verbouwd en rolstoelvriendelijk gemaakt.

De indeling is als volgt:
Begane grond:
• Entree aan de zijkant, hal, met toilet, kleine berging met opstelling wasmachine en cv ketel;
• Keuken voorzien van eenvoudige inbouwkeuken en authentieke schouw;
• Woonkamer, centraal in het voorhuis gesitueerd;
• Werkkamer gesitueerd op de voormalige opkamer, maar rolstoeltoegankelijk;
• Kelder;
• Grote zit/slaapkamer van circa 30 m² en aansluitend…
• Badkamer voorzien van bad, douche wastafel, toilet en designradiator;
• Achterhuis, bestaande uit twee gedeeltes te weten de voormalige deel met grote niendeuren en de voormalige melkstal, thans beide in gebruik als bergruimte.

Verdieping:
• Overloop, via vaste trap te bereiken;
• 3 slaapkamers.
De boerderij heeft een gebruiksoppervlakte wonen van 163 m². De inpandige bergruimte is 71 m² en het gehele bouwwerk heeft een inhoud van 1023 m³. Het woongedeelte is voorzien van centrale verwarming met radiatoren en is deels voorzien van vloerverwarming.

Bijgebouwen
Om de boerderij zijn een aantal bijgebouwen gesitueerd met een totale oppervlakte van maar liefst 1200 m². Het betreft voormalige agrarische bouwwerken die thans hoofdzakelijk worden gebruikt voor stalling van voertuigen en als hobbywerkplaats. Een deel van de gebouwen is niet meer in gebruik. Een dergelijk grote oppervlakte aan bijgebouwen wordt zelden aangeboden. Ideaal voor ruimtevragende hobby’s of een werksituatie die vraagt om veel opslagcapaciteit.

De bouwwerken in vogelvlucht:
• Voormalige ligboxenstal, gebouwd in 1975, waarschijnlijk later uitgebouwd. Het betreft een bouwwerk met afmetingen van circa 19,6 x 40 meter met daarin naast de grote open ruimte, twee kleinere delen. Het bouwwerk is opgetrokken uit gemetselde muren en een zadeldak dat gedragen wordt door stalen spanten. In de kopgevels zijn royale deuren geplaatst zodat de ruimte met groot materieel kan worden bevoorraad;
• Authentieke schuur naast de boerderij. Deze schuur is opgetrokken uit gemetselde muren en voorzien van een pannengedekte zadelkap voorzien van wolfseinden. De schuur is kort geleden nog in gebruik geweest als kleindierenverblijf en is voorzien van een beloopbare zolder. De afmetingen zijn circa 7.9 x 6,8 m1;
• Veeschuur, opgetrokken uit gemetselde gevels en een zadeldak gedekt met golfplaten. Voorzien van een grote schuifdeur in de voorgevel. Afmetingen zijn circa 9,3 x 15,8 m1;
• Combinatie van drie veeschuren van samen circa 175 m2 en aangebouwde halfopen kapschuur van 55 m2. Opgebouwd uit verschillende materialen;
• Paardenstal, gebouwd in 1992 en voorzien van 4 stallen, opgebouwd uit betonstenen, aan de buitenzijde bekleed met houten rabatdelen en golfplaten dak;

Onder de meeste bouwwerken bevinden zich mestkelders. Daar waar de schuren gedekt zijn met golfplaten zijn deze geheel of grotendeels van asbesthoudend materiaal. Dat geldt ook voor het dakbeschot in de boerderij.

Erf en aangrenzende grond
Voor en naast de boerderij ligt een boerentuin met diverse struiken en enkele fruitbomen. Ook is er ruimte voor een moestuin en het houden van kleinvee. Op het achtererf is achter de schuren ruimte voor het houden van bijvoorbeeld paarden. Tegenover de boerderij ligt nog een perceel van circa 7200 m2 dat separaat bij te kopen is. Ideaal voor degene die bijvoorbeeld serieus werk wil maken van het houden van dieren.
Resumerend
Een karakteristieke boerderij, geschikt om wonen, werk en hobby te combineren. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar veel opslagruimte en / of mogelijkheden voor het hobbymatig houden van dieren.

Plattegrond
Volg ons