Terug naar overzicht

Uniek wonen

Heijkampszijweg 4, 7642 LN Wierden
Vraagprijs € 1.295.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Stel uw vraag Download prospectus Bel ons
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 713 m3
  • Woonoppervlakte: 180 m2
  • Kavel: 8970 m2
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 5
Korte omschrijving

Een unieke kans in het buitengebied van Wierden. Hier bieden we een bijzonder object aan dat bestaat uit een vrijstaande woning met royaal multifunctioneel bijgebouw, buitenrijbak en weiland. Het perceel heeft een oppervlakte van 8970 m2 met een mogelijkheid tot aankoop van circa 4,5 hectare aangrenzende grond. Hierdoor liggen er kansen tot ontwikkeling van een… Lees meer

Volledige omschrijving

Een unieke kans in het buitengebied van Wierden. Hier bieden we een bijzonder object aan dat bestaat uit een vrijstaande woning met royaal multifunctioneel bijgebouw, buitenrijbak en weiland. Het perceel heeft een oppervlakte van 8970 m2 met een mogelijkheid tot aankoop van circa 4,5 hectare aangrenzende grond. Hierdoor liggen er kansen tot ontwikkeling van een NSW-landgoed, het houden van meerdere paarden en/of rundvee al dan niet in combinatie met een zelfvoorzienend landbouwbedrijf.

Ligging:
Dit keurige erf ligt in het groene buitengebied tussen Wierden en Nijverdal aan het eind van de Heijkampszijweg waar rust en privacy als vanzelfsprekend zijn. Omgeven door landerijen, enkele bosopstanden en her en der verspreid liggende bebouwing. Voor paardenliefhebbers zijn er in de buurt diverse uitrijmogelijkheden. Kortom een locatie waar u het echte plattelandsleven nog ervaart.
Winkels, scholen, sport en bijvoorbeeld horeca zijn echter dichtbij. Met enkele autominuten of een kwartier per fiets bent u in het nabijgelegen Wierden of Nijverdal. Van hieruit zijn er zelfs mogelijkheden om de trein te pakken. Verder reizen per auto is eenvoudig; binnen 5 minuten bent u bij de oprit naar de N35 / A 35 met aansluiting op de A1.

Erf en landerijen
Het erf ligt aan het eind van de openbare weg en wordt bereikt via een lange eigen oprijlaan voorzien van een voor zwaar transport geschikte bestrating. Het erf is ruim van opzet met daarop gesitueerd een casco woning, ter vervanging van de te slopen woning, een multifunctioneel bedrijfsgebouw, spoelplaats, mestbak en aansluitend een buitenrijbak en weiland. De buitenrijbak en het weiland zijn met een degelijke afrastering van hout en lint omzoomd.

Het woonhuis
In 2018 is een start gemaakt met de bouw ter vervanging van de oude woning. De woning is op traditionele wijze gebouwd en voorzien van alle isolatievoorzieningen. De kozijnen en buitendeuren zijn van kunststof en voorzien van HR++ beglazing.Na de periode van ruwbouw door een aannemer heeft de bouw enige tijd stilgelegen. Momenteel bevindt de bouw zich in de afbouwfase. Er is o.a. vloerverwarming aangelegd in de gehele woning, maar nog niet voorzien van een ketel . De muren zijn gedeeltelijk voorzien van schoonmetselwerk en stucwerk. De sanitairruimtes zijn al betegeld. Beneden moeten een deel van de plafonds nog worden afgewerkt met stuc of spuitwerk. Keuken en sanitairinrichting kan geheel naar eigen wens en smaak!

De indeling op de begane grond is als volgt:
• Entree/hal met garderobenis, trapopgang, gastentoilet en meterkast;
• Ruime woonkamer met veel lichtinval en een fraaie kijk over de landerijen, ensuite is er een kantoorruimte;
• Woonkeuken;
• Portaal met zijentree.
De indeling op de verdieping is als volgt:
• Ruime overloop met vlizotrap naar zolderberging;
• 5 slaapkamers;
• Badkamer.

Bedrijfsgebouw
Het betreft hier een goed onderhouden, gedeeltelijk geïsoleerd bedrijfsgebouw (30×15 meter) uit 2011. Het is opgebouwd met een betonnen voet met opbouw van stalen spanten. Vloeren zijn van beton. De gevels zijn aan de buitenzijde afgewerkt met douglasgeveldelen en gedeeltelijk voorzien van windbreekgaas. Het dak is gedekt met golfplaten.
De indeling
Het gebouw heeft een open frontstal voor het houden van rundvee en is voorzien van 40 boxen, met aansluitend een open frontstal voor pony’s of schapen. Onder het stalgedeelte zit een mestkelder met een inhoud van circa 300 m3.
Het dichte deel van het gebouw is ingericht met een paardenstal voorzien van 4 boxen en een wasplaats. Daarnaast is een keurige werkplaats / garage met toilet en wastafel gesitueerd. Deze is voorzien van een aparte schakelkast, krachtstroom en een automatische overheaddeur (6 m hoogte).
De vloer van de werkplaats en de wasplaats in de paardenstal zijn voorzien van vloerverwarming via een CV combiketel (Remeha 2010).
Boven de paardenstal en werkplaats is via een stalen trap een verzwaarde opslagzolder bereikbaar.

Bijzonderheden
• Op het object ligt een Besluit Melding landbouwmilieubeheer van 11 juli 2012 waaronder vrij vertaalt vallen 9 volwassen paarden ouder dan 3 jaar, 50 stuks vrouwelijk jongvee, alsmede mestopslag, dieselolie- en olieopslag, garage met smeerput, spoelplaats. Op 9 september 2013 uitgebreid met opslag van hooi en stro.
• Er is 4,5 hectare aangrenzende agrarische grond aan te kopen. Dit biedt vele mogelijkheden waaronder het stichten van een NSW landgoed dat vele fiscale mogelijkheden met zich meebrengt. Vraag ons naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Nuts
Op het erf zijn aansluitingen voor gas, water, electra, glasvezel, telecom en gemeentelijk openbaar drukriool. De woning is gedeeltelijk aangesloten op genoemde nutsvoorzieningen.

Bestemmingsplan
Het perceel heeft de enkelbestemming Agrarisch – Agrarisch bedrijf ter plekke van
het erf met specifieke bouwaanduiding afwijkende maatvoering (bestemmingsplan 2009), via veegplan 2 herziening 2019 voorzien van een gewijzigde vorm van het bouwvlak. Daarnaast is er grotendeels een enkelbestemming Agrarisch en deels de enkelbestemming Verkeer – 4 voor de overige grond buiten het erf. Verder ligt het object in een gebiedsaanduiding Reconstructiewetzone – verwevingsgebied. Voor meer informatie kunt u kijken op ruimtelijkeplannen.nl of contact opnemen met de gemeente Wierden.

Plattegrond
Bekijk aanbod
Volg ons