Terug naar overzicht

VERKOCHT

Denekamperstraat 12, 7587 NB De Lutte
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 965 m3
  • Woonoppervlakte: 1 m2
  • Kavel: 7000 m2
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 4
Korte omschrijving

Nabij Oldenzaal, aan de verbindingsweg tussen Oldenzaal en Denekamp, ligt deze fraaie Saksische woonboerderij met robuuste bijgebouwen en een rijbak op een kavel van circa 7000 m². De woning ligt aan de voet van de natuurgebieden Tankenberg, Paasberg en Hakenberg en grenst aan landgoed Egheria. Door de prachtige natuur en het glooiende landschap kunt u… Lees meer

Volledige omschrijving

Nabij Oldenzaal, aan de verbindingsweg tussen Oldenzaal en Denekamp, ligt deze fraaie Saksische woonboerderij met robuuste bijgebouwen en een rijbak op een kavel van circa 7000 m². De woning ligt aan de voet van de natuurgebieden Tankenberg, Paasberg en Hakenberg en grenst aan landgoed Egheria.

Door de prachtige natuur en het glooiende landschap kunt u dagelijks met volle teugen genieten van het buitenleven. Wandelen en fietsen in de aangrenzende natuurgebieden (uitrijmogelijkheden volop) en heerlijk rondkijken over de uitgestrekte glooiende landerijen afgewisseld met houtwallen, bossen en meanderende beekjes. Het royale erf, de bijgebouwen alsmede de aanwezigheid van een rijbak en weiden maken dit object zeer geschikt voor paardenliefhebbers!

De woonboerderij
De boerderij is gebouwd in 1920 en in 1974 geheel verbouwd tot woonboerderij met een royale inhoud van circa 965 m³. De indeling is als volgt:

Begane grond:
Entree / hal met trapopgang en gastentoilet;
Ruime woonkamer gesitueerd aan de achterzijde van de woning met uitzicht over de weilanden; De woonkamer is voorzien van een fraaie schouw met open haard (met warmtewisselaar), origineel balkenplafond, houten gebinten, hildes en geeft via de grote schuifpui toegang tot het terras;
Half open keuken met fraaie houten inbouwkeuken voorzien van diverse apparatuur;
Aansluitend via portaal een berging en kelder;

Vanuit de centrale hal en gang zijn bereikbaar:

Slaap- of studeerkamer;
Hoofdslaapkamer voorzien van vaste kasten;
Badkamer met bad voorzien van jets, douchecabine, dubbele wastafel en toilet.

Verdieping:
Bereikbaar via een eikenhouten bordestrap;

Overloop;
2 slaapkamers;
Badkamer met douchecabine, wastafel en toilet;
Woonkamer/appartement, welke ook vanaf de buitenzijde bereikbaar is middels een trap aan de achtergevel van het pand.

Zolder:
bergzolder welke via een ladder te bereiken is.

Bijgebouwen
Er zijn meerdere bijgebouwen op het terrein:

Schuur van 8 x 8 meter uit 1920. Deze schuur is opgetrokken uit een gemetselde spouwmuur en is enkele jaren geleden deels gerenoveerd, waarbij het dak deels en de topgevels geheel zijn vernieuwd. De schuur beschikt over een grote zolder.
Kapschuur uit 1990 van 7,5 x 5,5 meter. Het gebouw is aan de voorzijde deels open, voorzien van gepotdekselde houten gevels en een pannengedekte kap.
Paardenstal van 100 m² met 6 paardenboxen. Deze zeer degelijke stal is in 2002 opgetrokken uit gemetselde spouwmuren en een door stalen spanten gedragen geïsoleerde kap. Naast de boxen is er ruimte voor opslagruimte voor voer en materiaal. In deze ruimte zijn water en (kracht)stroom aansluitingen aanwezig.

Erfinrichting
Het erf is bereikbaar vanaf de Denekamperweg middels een afsluitbaar smeedijzeren hek. Heel bijzonder is de bestrating van het erf. Hier zijn 15.000 Scoria bricks gelegd. Een blauw grijze klinker uit Engeland, geproduceerd eind 19e eeuw als bijproduct van de hoogovens. De tuin rondom de boerderij is natuurlijk aangelegd met veel gazon en her en der een fraaie eik of wilg voor schaduwrijkje plekjes, die een fraai uitzicht bieden over het achterliggende terrein. Voor de paarden is een verlichte manegebak aanwezig van 30 x 50 meter, voorzien van een gespitte zandbodem en afgezet met degelijk bankirai hekwerk.

Separaat bij te kopen weidegrond
Achter het erf ligt een diepe kavel grasland die ook aan de achterzijde bereikbaar is. De kavel grenst daar aan een natuurgebied. De kavel is gedeeltelijk gedraineerd en er is een kikkerpoel aangelegd. Deze grond is separaat aan te kopen, de prijs is bij ons kantoor op te vragen.

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons