Terug naar overzicht

Vrij wonen

Vergertweg 219, 7524 PN Enschede
Vraagprijs € 510.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Stel uw vraag Download prospectus Bel ons
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 674 m3
  • Woonoppervlakte: 137 m2
  • Kavel: 3882 m2
  • Kamers: 4
  • Slaapkamers: 3
Korte omschrijving

In het landschappelijke fraaie buitengebied van Enschede, niet ver van de dorpskern van Lonneker, staat deze vrijstaande woning met diverse bijgebouwen op een deze ruime kavel van 3572 m². Gezien de onderhoudsstaat van de opstallen ligt nieuwbouw het meest voor de hand. Een unieke kans om uw eigen droomwoning op deze aantrekkelijke plek te realiseren…. Lees meer

Volledige omschrijving

In het landschappelijke fraaie buitengebied van Enschede, niet ver van de dorpskern van Lonneker, staat deze vrijstaande woning met diverse bijgebouwen op een deze ruime kavel van 3572 m². Gezien de onderhoudsstaat van de opstallen ligt nieuwbouw het meest voor de hand. Een unieke kans om uw eigen droomwoning op deze aantrekkelijke plek te realiseren.

Dit object wordt bereikt via een kleine zijweg van de Vergertweg en maakt onderdeel van een groepje van vier woningen die hier rond de jaren zestig zijn gesticht. De zijweg is gemeenschappelijk eigendom. Het te verkopen perceel ligt geheel vrij aan het einde van de weg. Rondom de woning kunt u genieten van een vrij uitzicht op de omgeving. Het perceel met diverse solitaire bomen een kleine weide en een bijbehorend bos is een waar paradijs voor de tuin- en natuurliefhebbers. Ook het houden van hobbydieren behoort hier tot de mogelijkheden.

De ligging van deze kavel is zeer gewild, nabij Lonneker in een prachtige natuurrijke omgeving met veel recreatiemogelijkheden. Basisfaciliteiten liggen op korte afstand in het nabijgelegen Lonneker, maar ook het centrum van Enschede met grootstedelijke voorzieningen is vlot en zelfs per fiets te bereiken.

De woning en bijgebouwen
De aanwezige opstallen zijn door de jaren heen in eigen beheer door de eigenaar/bewoners gerealiseerd en hebben hen jarenlang veel woongenot opgeleverd. De kwaliteit en het uitrustingsniveau is echter niet meer van deze tijd. Uit het bouwtechnische rapport, dat ter inzage ligt, blijkt de technisch slechte staat. Er zijn mogelijkheden voor renovatie, echter het advies is sloop en nieuwbouw. Uiteraard dient u hier zelf de vergunningen voor aan te vragen.

Op de kavel staan diverse bijgebouwen waarvan de garage in redelijke onderhoudsstaat is. De andere bijgebouwen zijn aan vervanging toe.

Bouwmogelijkheden
Indien u besluit om de bestaande woning niet te renoveren biedt het bestemmingsplan mogelijkheden om ter vervanging van de huidige opstallen binnen het bouwvlak in eigen beheer een woning met vrijstaand bijgebouw te bouwen. Er is geen verplichting om dit via een geselecteerde architect of aannemer te doen. Het staat u geheel vrij om een ontwerp naar eigen inzicht te maken waarbij uiteraard de bepalingen in het bestemmingsplan en gemeentelijke eisen van welstand gerespecteerd dienen te worden. Ter verdere oriëntatie zijn de belangrijkste bestemmingsplanbepalingen aan deze brochure toegevoegd. In hoofdlijnen komt het er op neer dat er een woning binnen het bouwvlak kan worden gebouwd van maximaal 750 m³ inhoud. Aanvullend kan binnen het bouwvlak een bijgebouw met een maximale oppervlakte van 100 m² worden gebouwd.

Nutsvoorzieningen
De kavel beschikt thans over aansluitingen voor water, elektra, gas en riolering.

In de koopovereenkomst zullen een asbest- en ouderdomsclausule en een “as is” clausule worden opgenomen.

Plattegrond
Bekijk aanbod
Volg ons