Terug naar overzicht

Vrij wonen

Eekendiekske 5, 7554 SJ Hengelo
Vraagprijs € 550.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Stel uw vraag Download prospectus Bel ons
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1389 m3
  • Woonoppervlakte: 114 m2
  • Kavel: 4545 m2
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 4
Korte omschrijving

Vrij wonen op een fantastische plek aan de rand van het dorp Beckum. Dit woonhuis met zeer royale aanbouw is gelegen op een ruime kavel van 4545 m². Hier kunt u naar hartelust genieten van de pracht en praal die het prachtige buitengebied in Centraal Twente te bieden heeft; glooiende landerijen afgewisseld met prachtige monumentale… Lees meer

Volledige omschrijving

Vrij wonen op een fantastische plek aan de rand van het dorp Beckum.

Dit woonhuis met zeer royale aanbouw is gelegen op een ruime kavel van 4545 m². Hier kunt u naar hartelust genieten van de pracht en praal die het prachtige buitengebied in Centraal Twente te bieden heeft; glooiende landerijen afgewisseld met prachtige monumentale eikenbomen, kronkelende beken, begeleid door houtwallen en bossen. De kavel is dermate groot dat er mogelijkheden zijn voor het houden van kleinvee of het creëren van een landschapstuin. Aangezien de woning aan de rand van het dorp is gelegen, zijn ook diverse faciliteiten binnen handbereik, waaronder de Twentse gastvrijheid en gemoedelijkheid die zeker vermeldenswaardig zijn.

Centrale ligging in Twente
Beckum ligt zeer centraal tussen Hengelo, Enschede en Haaksbergen. Deze steden zijn snel en goed per fiets of auto te bereiken. Voor degene die verder moet reizen is Beckum een ideaal vertrekpunt. Op slechts enkele autominuten zijn de opritten naar de autosnelweg A1/A35 gelegen. Overigens zijn vanuit Beckum, de plaatsen Hengelo en Haaksbergen ook per openbaar vervoer te bereiken.

Voorzieningen
Het dorp Beckum kent een zeer actief verenigingsleven. Dat is onder andere zichtbaar aan een keurig sportcomplex met sportvelden voor voetbal, handbal, tennis en een sportzaal voor diverse binnensporten. Verder kent het dorp een lagere school, een kerk, een dorpshuis, meerdere horecagelegenheden en een bloeiend bedrijfsleven in tal van sectoren. Winkelen kan bij uitstek in de nabijgelegen steden, alwaar ook het voortgezet onderwijs aanwezig is.

Het woonhuis en aanbouw
Dit woonhuis is in 1962 gebouwd en nog grotendeels in authentieke staat. Aan het woonhuis is een aanbouw gerealiseerd die woning en bijbehorende schuur met elkaar verbindt. De woning is knus; de inhoud van het woongedeelte bedraagt circa 492 m³ met een gebruiksoppervlakte wonen van 114 m². De overige inpandige ruimte bestaat uit berging en voormalige stalruimte en bedraagt maar liefst 197 m² met een inhoud van 1389 m³.

De inrichting is eenvoudig en het huis is als volgt ingedeeld:

Begane grond:
Entree, hal met trapopgang, meterkast; woonkamer met schouw; keuken voorzien van inbouwkeuken en kelderkast; slaapkamer, zij-entree, hal, toilet, badkamer.
Verdieping:
Overloop, drie slaapkamers voorzien van inbouwkasten en één kamer heeft de beschikking over een wastafel.

In de aanbouw is o.a. een berging met opstelmogelijkheid voor witgoed. Ook is hier de cv ketel geïnstalleerd (HR combi met bouwjaar 2014). Verder zijn in de aangebouwde schuur een garage, de voormalige dierhokken en diverse hobbyruimtes aanwezig.

Overige opstallen
Op het erf en in de weide staan nog enkele dierverblijven waaronder een duiven-, schapen-, honden- en kippenhok.

Mogelijkheden
De opstallen zijn voor wat betreft onderhouds- en energetische staat alsmede ouderdom van dien aard dat een stevige renovatie niet geschuwd moet worden. Eventueel in combinatie met een uitbreiding van het woonhuis. Gezien de perfecte ligging in een fraaie natuurlijke omgeving, aan de rustige dorpsrand is complete nieuwbouw een reële optie.

Buitengebeuren
Dit object ligt aan het autoluwe Eekendiekske, een fraaie door eikenbomen begeleide oude weg naar de kern van het kerkdorp. Via een semiverharde oprijlaan wordt het solitair gelegen erf bereikt. Rondom de woning is een eenvoudige tuin aanwezig van waaruit mooie uitzichten over de landerijen en houtwallen. De naastgelegen gronden zijn nagenoeg allemaal gerangschikt als NSW landgoed waarmee de natuurlijke attractiviteit is gewaarborgd. De ooievaars die hier sinds enkele jaren hun jongen grootbrengen zijn een bezienswaardigheid op zich, evenals de imposante buffels die op het naburige opengestelde landgoed zijn te aanschouwen via het inmiddels bekende Buffelpad.
Op de kavel zijn zelfs mogelijkheden genoeg voor het houden van dieren. Tot het geheel behoort een weide die hiervoor uitstekend geschikt is.

Plattegrond
Volg ons