Terug naar overzicht

VERKOCHT

Herikerbergweg 1, 7475 NB Markelo
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 794 m3
  • Woonoppervlakte: 214 m2
  • Kavel: 15300 m2
  • Kamers: 5
  • Slaapkamers: 3
Korte omschrijving

De echte natuurliefhebber kan hier naar hartenlust genieten! Op het topje van de Herikerberg, een zeldzaam fraai glooiend en bosrijk natuurgebied, staat dit compleet gemoderniseerde en deels verduurzaamde (energielabel C) landhuis met diverse bijgebouwen waaronder een gastenverblijf, kapschuur en oude vakwerkschuur. Heerlijk comfortabel wonen in een zeer bijzondere en groene omgeving op een zeer ruim… Lees meer

Volledige omschrijving

De echte natuurliefhebber kan hier naar hartenlust genieten!

Op het topje van de Herikerberg, een zeldzaam fraai glooiend en bosrijk natuurgebied, staat dit compleet gemoderniseerde en deels verduurzaamde (energielabel C) landhuis met diverse bijgebouwen waaronder een gastenverblijf, kapschuur en oude vakwerkschuur. Heerlijk comfortabel wonen in een zeer bijzondere en groene omgeving op een zeer ruim perceel van 15.300 m².

Ligging
Het landhuis ligt compleet verscholen op een schilderachtige en rustige plek midden in de bossen van de Herikerberg. De Herikerberg is één van de vijf heuvels rondom het gezellige dorp Markelo in de Overijsselse streek Twente. Een groot gedeelte van de Herikerberg maakt deel uit van de bezittingen van kasteel Weldam. Het betreft een uitgestrekt en zeer waardevol natuurgebied met veel wandel- en fietsmogelijkheden. Via een semi-verharde weg vanaf de Goorseweg rij je langzaam de Herikerberg op. Zowel Markelo als het nabijgelegen Goor heeft een goede middenstand met tal van winkels en faciliteiten. Verder zijn er uitstekende verbindingen met de Twentse steden via weg en spoor. Voor de verdere bestemmingen is de snelweg A1 in een mum van tijd te bereiken.

Het landhuis
Het landhuis dateert uit 1955 en heeft In 2014 en 2015 een complete metamorfose en verduurzamingsronde ondergaan. We geven u een korte opsomming, maar vertellen hier liever over tijdens een rondgang ter plekke. De buitenmuren zijn geïsoleerd en afgewerkt met douglashout, dat maakt dat er een sfeervol in de omgeving passend landhuis is ontstaan. Er zijn o.a. 46 pv-panelen geplaatst, de elektrische installatie is compleet vervangen, het dak is vernieuwd en geïsoleerd, alle goten zijn vervangen en er is overal HR++ beglazing aangebracht. De gebruiksoppervlakte wonen is 214 m² en de inhoud bedraagt 794 m³ (incl. gastenverblijf).

Groene omgeving
Dit landhuis is te bereiken via een houten toegangshek vanaf de Herikerbergweg. Alwaar volop plek is voor het parkeren van meerdere auto’s. Het ruime woonerf is een lichte open plek in een tot de eigendom behorend bos dat bestaat uit een grote variatie aan boomsoorten. Aan de noordzijde van de woning zijn de bijgebouwen te vinden. Aan de zuidzijde van de woning is een juweel van een tuin aangelegd. Het hele jaar door valt er te genieten van een ware kleurenpracht door het ensemble van de vele inheemse planten, struiken, bomen, waaronder vruchtdragende zoals appel, peer, amandel, perzik, moerbei en vijg, als ook de diverse kleurrijke borders en kruidentuin. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme en komt hier krachtig tot uiting. Daar kunt u getuige van worden!

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons