Terug naar overzicht

VERKOCHT

Jan Wiegerslaan 21, 7606 HT Almelo
Inschrijven als woningzoekende
Overzicht
Omschrijving
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1365 m3
  • Woonoppervlakte: 165 m2
  • Kavel: 1280 m2
  • Kamers: 3
  • Slaapkamers: 1
Korte omschrijving

Op een werkelijk unieke locatie in het Beeklustpark maar toch aan de stadsrand van Almelo gelegen bijzondere sfeervolle te renoveren woonboerderij op een kavel van 1.280 m². De historie van woonboerderij “Nieuw Engeland” gaat terug tot het eind van de 19e eeuw. Omstreeks 1926 is de boerderij uitgebreid met een nieuw voorhuis. Ligging Scholen en… Lees meer

Volledige omschrijving

Op een werkelijk unieke locatie in het Beeklustpark maar toch aan de stadsrand van Almelo gelegen bijzondere sfeervolle te renoveren woonboerderij op een kavel van 1.280 m². De historie van woonboerderij “Nieuw Engeland” gaat terug tot het eind van de 19e eeuw. Omstreeks 1926 is de boerderij uitgebreid met een nieuw voorhuis.

Ligging
Scholen en voorzieningen zoals winkelcentrum, woonboulevard, kinderboerderij, sportvelden en het ziekenhuis liggen op slechts enkele minuten fiets- of loopafstand.
Door een breed aanbod van winkels, scholen, bedrijven en de sfeervolle binnenstad is Almelo een aantrekkelijke woon-, leer- en werkstad. Bovendien zijn de Twentse steden Hengelo en Enschede binnen een mum van tijd te bereiken door de gunstige ligging ten opzichte van de snelwegen A-35 en A-1.

De woning
Het geheel is altijd op keurige wijze bewoond, maar mist de luxe voorzieningen (uitgebreide elektra / sanitair / isolatie e.d.) die op dit moment in veel woningen standaard zijn. De woning heeft maar liefst een inhoud van circa 1.300 m². De woonoppervlakte bedraagt 165 m² en er is een deel van circa 180 m². Er zijn volop mogelijkheden voor verbouw/renovatie aanwezig.

Indeling
Begane grond voorhuis/woongedeelte: Entree/hal met een 3.50 meter hoog balkenplafond, meterkast en vaste trap naar zolder/1e verdieping; Opkamer met daaronder een grote provisiekelder; Royale woonkeuken met robuuste boereneikenhouten vloer, prachtige authentieke servieskast en schouw met “stoof”kachel. Sfeervolle living met doorlopend dezelfde robuuste boereneiken houtenvloer en 3.50 meter hoog balkenplafond. In de living bevindt zich een gezellige zithoek rondom de afsluitbare houtkachel met eiken schouw. Slaapkamer; Centrale ruime hal met stoere boereneikenhouten vloer en massief eiken binnendeuren; De berging/C.V. ruimte is voorzien van een zijentree, hier bevinden zich ook de aansluitingen voor het witgoed. Tevens bevindt zich hier de HR-combiketel (Nefit 1994). Luxe badkamer voorzien van vloerverwarming, een 2-persoons stoomcabine, (infrarood)sauna en twee wastafels; Gastentoilet;
Eerste verdieping: Riante zolderruimte geschikt voor velerlei doeleinden o.a. het realiseren van enkele slaapkamers, bereikbaar via een vaste houten trap. Het dak boven deze ruimte is volledig geïsoleerd.

Begane grond achterhuis: De grote deel met authentieke gebinten en dubbele staldeuren brengt het verleden weer tot leven. Een gedeelte van de deel is ingericht als stal voor het houden van een paard of kleinvee. Het grote achterhuis is multifunctioneel en biedt voldoende mogelijkheden voor het uitoefenen van hobby’s, houden van kleinvee en/of het overdekt stallen van een classic car. De grote ruimte heeft een prettige lichtinval door de grote dakramen en zijramen met uitzicht naar de prachtige achtertuin. Middels een luik is de hooizolder te bereiken.

Het buitengebeuren
De oprit is ruim en is door een fraai hekwerk met poort volledig afgeschermd voor optimale privacy. De oprijlaan en het erf rondom de woonboerderij zijn bestraat met Rijssense oude waaltjes.
Het sfeervolle terras in de achtertuin, de pergola met de blauwe en witte regen, prachtige vijver, buxustuin, solitaire bomen en diverse kleurrijke borders zorgen voor een schitterend buitengebeuren. Heel bijzonder grenzend aan het Beeklustpark maar toch met volledige privacy.
Het zonneterras is vanuit de hal en woonkeuken maar ook vanuit de deel te bereiken. Op diverse plekken is sfeervolle verlichting aangelegd alsmede stroompunten. Aan de voorzijde van het voorhuis ligt een stijlvolle klassieke buxustuin voorzien van een ornament en een bankje om optimaal te genieten van deze prachtige plek. Voor de dubbele staldeuren van de woonboerderij bevindt zich een sfeervolle authentieke Bentheimer waterput begroeid met klimop.

Het Beeklustpark
Het stadspark Beeklust (oppervlakte circa 6 hectare) is een voormalige 18de eeuwse buitenplaats gelegen in het zuidwestelijke deel van de stad Almelo. Destijds hoorde de aanleg bij de gelijknamige buitenplaats, die na ruim 2 eeuwen particulier bezit omstreeks 1960 aan de gemeente Almelo werd overgedragen.
Het park werd gedeeltelijk heringericht en kreeg de functie van openbaar wijkpark. Het park maakt deel uit van de zuidwestelijke “groene long”van de stad, waarvan ook de buitenplaatsen De Bellinckhof en Hinzeveld deel uitmaken.

Het park bestaat uit loofbos, een systeem van lanen en ligweiden met een serpentinevijver. Vanwege zijn ontstaans- en ontwikkelingsgeschiedenis en vanwege de aanwezigheid van relicten uit verschillende (stijl-)perioden vertegenwoordigt het Beeklustpark belangrijke cultuurhistorische, tuinhistorische, tuinarchitectonische waarden en is zowel binnen Twente als binnen Nederland een gaaf en zeldzaam geworden voorbeeld van een dergelijke buitenplaatsaanleg.
De privacy van de boerderij is optimaal gewaarborgd door een heesteraanplant, waarbij alleen de nok van het dak vanuit het park zichtbaar blijft en verwijst naar de oorspronkelijke samenhang tussen parkaanleg en nutsgebouwen.

Woning verkopen?

Bekijk aanbod
Volg ons