Ontzorgd wonen op een landgoed

Onlangs hielden wij ons o.a. bezig met woningen die met een uniek concept werden aangeboden: Het vermarkten van twee duurzame, vrijstaande landhuizen op een schitterend landgoed in hartje Twente. Beide woningen zijn inmiddels verhuurd.

 

Bij de bouw van de landgoedwoningen werd zoveel mogelijk klimaatneutraal gebouwd, zonder in te hoeven leveren op comfort. De woningen zijn oost – west georiënteerd, waardoor er maximaal gebruik kan worden gemaakt van de bezonning. Er zijn zonnepanelen aangelegd voor de energielevering, er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte en de verhuurder is bovendien voornemens om aansluitingen voor elektrische auto’s aan te leggen. Ook is er gedacht aan de ondernemer: er is een kantoor gerealiseerd op de begane grond, met een separate ingang.

 

Landgoed
De bijzonder woningen zijn gesitueerd op Landgoed Wilmink, een uniek landgoed van 6 hectare met bos en bloemenweiden, natte en droge weiden. Het is gelegen aan een rustige weg in de buurtgemeenschap Azelo. Vanuit de twee woningen kan men genieten van het prachtige uitzicht via imposante glasgevels vanuit de woonkamer en masterbedroom over de natuurweiden van het landgoed.

De tuin rondom de woning is net aangelegd in een parkachtige stijl passend bij het landgoed. Vanaf het landgoed kunnen de bewoners van de landhuizen de aangrenzende wandelpaden op om van de uitgestrekte Twentse natuur te genieten.

 

Ontzorging
Het meest bijzondere aan dit concept is toch wel dat de bewoners volledig ontzorgd wonen. Van onderhoud van de tuinen tot de energie ten behoeve van het verwarmen en verkoelen van de woningen, alles is inbegrepen. Zo leeft met zorgeloos en kan men zorgeloos op vakantie of zakenreis.

 

Expertise
Kromhof-Pullen is zowel betrokken in de ontwikkeling van dit concept evenals het vermarkten van de woningen. Wij werken graag met ontwikkelaars die hun eigen visie durven te volgen en dragen ons steentje bij om dergelijke projecten optimaal te laten renderen.

Over dit project

Opdracht:
Type opdracht:
Jaar:
Bekijk aanbod
Volg ons