Terug naar overzicht

Prachtig paardencomplex

Roodmolenweg 130, 7536 PH Enschede
Vraagprijs € 2.200.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 2662 m3
  • Woonoppervlakte: 337 m2
  • Kavel: 82887 m2
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 2
Korte omschrijving

In het buitengebied van Enschede, ligt aan een landelijke weg een buitengewoon fraai paardencomplex met vrijstaand landhuis. Het complex is gebouwd in 2006 en verkeert in een uitstekende staat van onderhoud. Een unieke gelegenheid voor paardenliefhebbers en -sporters om op professionele wijze hun passie te beleven!. Een terrein van ruim 8,5 hectare grond met de… Lees meer

Volledige omschrijving

In het buitengebied van Enschede, ligt aan een landelijke weg een buitengewoon fraai paardencomplex met vrijstaand landhuis. Het complex is gebouwd in 2006 en verkeert in een uitstekende staat van onderhoud. Een unieke gelegenheid voor paardenliefhebbers en -sporters om op professionele wijze hun passie te beleven!. Een terrein van ruim 8,5 hectare grond met de mogelijkheid voor het houden van 23 paarden is dit een waar paradijs voor zowel de dieren als de eigenaar. Een buitenrijbak, stapmolen, longeerbak en meerdere weides maken het tot een uniek paardencomplex..

De ligging
Twente staat internationaal bekend als hippisch paradijs. Dit complex ligt daar midden in en bovendien gelegen .aan de rand van de bruisende stad Enschede, met alle grootstedelijke voorzieningen en dichtbij de snelwegen. De ligging in het buitengebied geeft rust en de mogelijkheden om te genieten van en te werken met de paarden onder andere door de diverse uitrijmogelijkheden die hier zijn te vinden.

Bijzonder ruim en luxueus landhuis
Het landhuis in de vorm van een Saksische boerderij ligt centraal op het terrein. Het is zoals het eeuwenlang traditie was met de achterzijde naar de straat. De woon- en leefruimte is vooral gesitueerd aan de achterzijde. De gehele woning is geheel geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming- en koeling op elke verdieping. Daarnaast is er een centraal stofzuigersysteem, is elke ruimte voorzien van een UTP-bekabeling en is het hele complex voorzien van een alarminstallatie De gebruiksoppervlakte wonen bedraagt 337 m² en de inhoud is 2662 m³.

Het landhuis heeft op de begane grond een ruime hal met vide, grote woonkamer met open haard en een schuifpui naar buiten. De woonkeuken ademt een landelijke stijl en is een heerlijke plek om met het gezin te tafelen, de zeer complete inbouwkeuken voorzien van alle gemakken draagt daar zeker zijn steentje aan bij. Verder zijn er op de begane grond een bijkeuken en een tussenhal alwaar de meterkast, een achterentree en zelfs een lift gesitueerd zijn. Aan de achterzijde is een ruim overdekt terras.

Aan de straatzijde van het landhuis bevindt zich een gedeelte waar 4 luxe paardenstallen, een zadelruimte en een technische ruimte zijn gesitueerd. Hierboven bevindt zich op een verdiepingsvloer van beton een grote multifunctionele zolder welke in verbinding staat met het woongedeelte en eventueel kan worden ingericht met extra kamers.
Aan de noordelijke zijflank van het landhuis is een kantine met inbouwkeuken, een hal met toilet, douche en toegang tot een buitenkennel, alsmede een overdekte stalling voor het plaatsen van 2 auto’s gesitueerd. Elektra voor een elektrische auto is hier aanwezig.

De verdieping van het landhuis is bereikbaar met zowel een vaste trap als de lift. Een ruime overloop met loggia geeft toegang tot 2 slaapkamers beide met een eigen luxe ingerichte badkamer. Tevens is er een bergruimte met een kleine pantry. Dan is er nog een grote kantoorruimte, welke desgewenst op te splitsen is in meerdere slaapkamers, de pantry kan dan bijvoorbeeld een extra badkamer worden.

Het landhuis is voor een belangrijk deel onderkelderd. In dit souterrain zijn een aantal compartimenten welke in gebruik zijn voor de techniek van het complex, als wasruimte en opslag. De heuse wellness met bubbelbad, sauna, doucheruimte, kleedkamer, houtkachel en zelfs aansluitingen voor een stoomcabine en bar maken het landhuis tot een ongekend luxe en aangename woning.

Het paardencomplex is eveneens rond 2006 gerealiseerd. Het is een supercompleet en kwalitatief hoogwaardig complex in een uitstekende staat van onderhoud. Het bestaat uit de volgende componenten:
• Een grote stal met binnen 13 paardenstallen en 6 buitenstallen. De voorzijde van het complex wordt gebruikt als opslagruimte en stalling van o.a. trailers. Er is een keuken, een ruime zadelkamer en een werkplaats met een ruime bergzolder. Deze stal is in 2018 voorzien van 150 pv panelen welke bij een normaal gebruik voldoende stroom opwekken voor het gehele complex.
• Een stapmolen met 2 molens van Röwer & Rub, een gevestigde naam binnen de paardensportwereld. In 2022 is er een volledig nieuwe toplaag aangebracht.
• Buitenrijbak (aangelegd door de firma Agterberg) van 25 x 60 meter welke zeer goed geschikt is voor dressuur rijden. De rijbak is voorzien van een drainage- en sproeisysteem. In 2021 is er een volledig nieuwe toplaag aangebracht.
• Ovale longeerbak.
• Meerdere paardenweides, nagenoeg allen voorzien van een drainagesysteem. De weides grenzend aan het landhuis zijn op eenvoudige wijze aaneen te schakelen tot 1 grote weide.
• Silo voor wateropslag, voldoende voor het besproeien van de hele buitenrijbak.
• Keurig weggewerkte en verharde mestplaats.

Het erf en de landerijen
Het perceel is aan de voorzijde verhard met klinkers, middenin staat een markante eik. De tuin aan de achterzijde straalt rust uit en is voorzien van royaal gazon met enkele strakke borders. Dee tuin is heerlijk privé en ligt geïsoleerd van de de stallen door een afscheiding van een landelijke beukenhaag.. Aan de overzijde van de weg ligt een royale weide van ruim 5 hectare welke ook tot het complex behoort.
Het behoort tot de mogelijkheden om het complex te verwerven met minder grond.

Kortom een meer dan unieke locatie voor de professionele paardenliefhebber!

Plattegrond
Bekijk aanbod
Volg ons