Terug naar overzicht

Zonnepanelen

20 februari 2019 | Door Kromhof-Pullen

HENGELO – Hoe duurzaam is uw woning of de woning die u op het oog hebt? Met enige regelmaat beantwoorden wij vragen over de duurzaamheid van diverse panden. Daarbij komen zonnepanelen vaak ter sprake. Wat zijn de mogelijkheden, hoe kunt u deze mogelijkheden inzetten bij de verkoop van uw huis en wat zijn de voordelen van een huis met reeds geplaatste zonnepanelen? Wij vatten het voor uw samen.

Laten we beginnen met wat korte informatie over de panelen zelf: Op dit moment zijn er vier soorten zonnepanelen op de markt. Monokristallijne zonnepanelen, Polykristallijne zonnepanelen, Amorf zonnepanelen en Glas-glas zonnepanelen. De polykristallijne panelen zijn veruit het populairst door de goede verhouding tussen prijs en rendement.

Subsidies
De landelijke subsidieregeling voor zonnepanelen is niet meer van kracht. In sommige gemeenten zijn er nog wel subsidies beschikbaar, dit verschilt dus per woonplaats.  Toch kunnen zonnepanelen ook zonder subsidies interessant zijn.  U kunt als particulier de BTW op uw investering terugvragen, wat neerkomt op een 21%. Beschikt u niet over de financiële middelen om de panelen aan te schaffen, dan kunt u in ons werkgebied Twente, Salland en de Achterhoek gebruik maken van een duurzaamheidsrlening. U krijgt dan rentekorting.

Investering & rendement
De investeringen en het rendement van panelen is variabel. Vraag dus offertes op bij diverse aanbieders. Om toch een beeld te krijgen, bekijken we onderstaand overzicht:

 

Naast het beperken van uw energierekening kunt u met panelen zelfs geld verdienen!
Wanneer u meer stroom opwekt dan u verbruikt, kunt u stroom leveren aan het net. Dit noemen we salderen.

Energielabel
Door uw duurzame stroomopwekking wordt uw woning vaak ingeschaald op een hoger energielabel dan voorheen. Dit kan de verkoop van uw woning bespoedigen, kopers kunnen immers rekening houden met lagere maandlasten. Wij maken steeds vaker mee dat kopers extra letten op het energieverbruik van een woning. Voor kopers dus een extra argument om voor een dergelijke woning te kiezen! Woningen met zonnepanelen liggen hierdoor beter in de markt en stijgen in populariteit.

Terug naar overzicht

Meer blogs

De voordelen van erfpacht
23 september 2019 | Door Kromhof-Pullen

HENGELO – Regelmatig heeft Kromhof-Pullen prachtige (nieuwbouw)woningen en woonboerderijen te koop op erfpacht. In de praktijk merken wij dat velen niet weten wat erfpacht inhoudt en daarom terughoudend kunnen zijn als het gaat om aankoop van een woning op erfpacht. Terwijl er vele voordelen aan zitten! Tijd voor een overzicht. Erfpacht is het in gebruik…

Verder lezen
Wettelijke bedenktijd aankoop woning, geldt deze ook voor de verkoper?
26 augustus 2019 | Door Kromhof-Pullen

HENGELO – Verkoper en koper van een woning hebben een overeenstemming bereikt en tekenen de hiervoor opgemaakte koopovereenkomst. Vanaf dat moment gaat de wettelijke bedenktijd van drie dagen in. Maar geldt deze bedenktijd alleen voor de koper of ook voor de verkoper? Nee, de bedenktijd geldt enkel voor de koper. Gedurende minimaal drie dagen kan…

Verder lezen
Bekijk aanbod
Volg ons